Ruim assortiment konijnbenodigdheden bij ZOO&ZO

Bij ZOO&ZO slaag je gegarandeerd voor jouw konijn. Wil je een konijnenkooi kopen? Wij bieden schitterende konijnenkooien en -hokken van hoogwaardige kwaliteit! Daarnaast hebben wij vanzelfsprekend een ruim assortiment konijnenvoer, konijnenspeelgoed en andere konijnenbenodigdheden. Kom dus zeker eens een kijkje nemen bij ZOO&ZO, wij hebben alles voor jouw konijntjes in huis!

Konijnenhokken in alle soorten en maten

Konijnen zijn groepsdieren, daarom adviseren wij altijd om ten minste twee konijnen te kiezen. Gun jouw konijnen de ruimte en kies een konijnenhok van minimaal 1.20m2. Het konijnenhok breid je het beste uit met een extra leefruimte in de vorm van een ren van 2m2 per konijn. Je kunt ook de keuze maken voor een konijnenhok inclusief ren. Konijnen zijn actieve dieren en hebben absoluut de ruimte nodig om lekker rond te rennen in hun konijnenhok met ren. Maak van tevoren de keuze of je een konijnenhok voor binnen of buiten zoekt, dit helpt bij het vinden van een geschikt konijnenhok. Bij ZOO&ZO hebben wij een ruime keuze aan konijnenhokken voor binnen en buiten, van de merken Ferplast, Keddoc, Trixie, DUVO+ & De Boon.

Inrichting van het konijnenhok

Om het konijnenhok in te richten zijn verschillende onderdelen nodig. Te beginnen bij de bodemdekking. Er zijn veel verschillende soorten en materialen bodembedekking te kiezen voor konijnen. Let er vooral op dat de bodembedekking zacht en stofvrij is, goed vocht opneemt en een geschikte ondergrond is om op te lopen, liggen en graven. Daarnaast moet de bodembedekking passen bij het natuurlijke gedrag van jouw konijnen. Bij ZOO&ZO hebben we allerlei verschillende soorten bodembedekkers, zodat er altijd wel een product bij zit wat bij jouw konijnen past. Daarnaast hebben wij alles in huis als accessoires voor het konijnenhok, zoals drinkflessen, voerbakken, konijnentoiletten en schuilplaatsen.

Veel keuze in speelgoed & snacks om jouw konijn handtam te maken

Wanneer je een konijn als huisdier kiest wil je er natuurlijk ook lekker mee kunnen knuffelen. Bij ZOO&ZO hebben wij een ruim assortiment in speelgoed en snacks om jouw konijn te verwennen of handtam te maken. Onze medewerkers hebben veel ervaring bij het handtam maken van konijnen. Zij zullen je graag tips en advies geven hoe je jouw konijntje het beste tam kunt krijgen. Ook voor het zindelijk maken van je konijn kun je bij ons terecht voor advies en de juiste producten.

Verschillende soorten konijnen

Bij ZOO&ZO hebben we altijd leuke konijnen. Een konijn dat we eigenlijk altijd rond hebben hupsen is de dwerghangoor. De dwerghangoor is een van de meest gewilde konijnensoort die er in Nederland is. Konijnen met hangoren zijn van karakter wat lui aangelegd en daardoor erg geschikt voor kinderen. Daarnaast hebben we meestal ook de Rex dwerg. Dit is een ras met een ander soort vacht dan gewone konijnen. De vacht is korter en voelt zo zacht als een lammetje. Rex konijnen verharen veel minder dan andere rassen. Mensen met een allergie voor konijnen kunnen vaak wel tegen dit ras. Dan nog de dwergkonijnen. Door hun kleine formaat en gedrag is dit konijn uitermate geschikt voor elk gezin en is hun verzorging eenvoudig. Ben je op zoek naar een ander konijn? Dat kan! Wij kunnen aan vele soorten konijnen komen.

Gezondheidscheck bij aankoop

Koop je een konijn bij ZOO&ZO? Dan wordt jouw konijn grondig door onze deskundige medewerkers gecheckt op zijn gezondheid en/of afwijkingen. Daarnaast krijg je bij konijnen altijd een certificaat mee waarop staat dat je de gezondheid van jouw konijn binnen een week mag laten checken (tegen een kleine vergoeding) bij onze interne dierenartspraktijk De Klomp.

Laat de nagels van je konijn bij ons knippen

Als extra service kun je bij ons de nagels van jouw konijn laten knippen. Dit kost slechts €3,95. Het knippen van de nagels van konijnen is een secuur werkje en zo ben je er zeker van dat het op de juiste manier gebeurt. Neem dus gerust je konijn mee naar ZOO&ZO om zijn/haar nagels te laten knippen. Alleen op zaterdag doen we dit niet vanwege de drukte.