ZOO&ZO is dé terrariumwinkel

Op zoek naar een nieuw terrarium of terrariumspullen? ZOO&ZO is dé terrariumwinkel! Bij ZOO&ZO dierenspeciaalzaak ben je op de juiste plek voor de mooiste terrariumbenodigdheden. Terrarium&Zo, onderdeel van ZOO&ZO, is de meest verrassende terrariumwinkel van Nederland. Met ruim 5000m2 aan beleving hebben wij één afdeling volledig ingericht voor jouw terrarium! Naast prachtige terrariums hebben wij alles in huis om jouw terrarium op en top in te richten! Van terrariumtechniek tot vanzelfsprekend de meest bijzondere terrariumdieren. Ook voorzien onze deskundige medewerkers jou graag van passend advies bij het opstarten van jouw terrarium.

Voor iedere terrariumliefhebber het juiste terrarium

Een mooi ingericht terrarium is een pronkstuk in jouw kamer! Daarbij is een goed ingericht terrarium de basis voor jouw koudbloedige vriend. Vanzelfsprekend wil je graag zijn natuurlijke habitat zo goed mogelijk nabootsen in jouw terrarium. Sommige reptielen zijn echte klimmers, dan kies je het liefst voor een hoog terrarium. Terwijl je voor dieren die weinig klimmen een langer terrarium aanschaft, zodat ze flink rond kunnen kruipen. Daarnaast heb je natuurlijk dieren die zowel in het water als op het land leven. Deze dieren wensen een terrarium waarbij ze lekker in het water kunnen dobberen of op het land rond kunnen banjeren. Verdiep je dus eerst in het reptiel wat je wilt gaan aanschaffen, voordat je zomaar een terrarium koopt. Bij ZOO&ZO vind je de mooiste terraria van hoge kwaliteit én voor een aantrekkelijke prijs! In ons assortiment hebben wij glasterrariums, gaasterrariums, faunariums, schildpadaquariums en terrariumkasten. Enkele van de topmerken welke je bij ons vind zijn Exo Terra, Trofis, Biopod en Ciano.

Terrariumproducten van topmerken

Ook hebben wij terrariumlampen en -verwarming, terrariumvoeding of alles voor de inrichting en het onderhoud van jouw terrarium. Vanzelfsprekend moet je de juiste techniek in jouw terrarium toepassen. Daarom is het voor een terrarium belangrijk om de temperatuur constant te houden met een thermostaat. Bij sommige terrariums moet ook het water op temperatuur gehouden worden. Met een luchtvochtigheidsmeter en -regelaar kun je de luchtvochtigheid inregelen en onder controle houden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan hoe vaak het moet regenen of bij welke luchtvochtigheid het moet regenen of juist niet. Kom je er niet helemaal uit? Laat je dan goed informeren door onze deskundige medewerkers voor het terrarium of terrariumproduct dat bij jou past!

Zeer uitgebreid aanbod in terrariumdieren

Ook het aanbod in terrariumdieren bij ZOO&ZO is enorm! Van de meest bijzondere salamanders en diverse soorten gekko’s tot prachtige kameleons en zelfs de Harry Potter spin! Of wat dacht je van een heuse vampierkrab of roodoog makikikker? Ook voor miljoenpoten, bijzondere pissebedden, kleurige bidsprinkhanen, vele soorten kikkers en slangen kun je bij ons terecht. Sta oog in oog met een dwergkaaiman of verbaas je over de anaconda bij ons in de winkel. Voor deze en tal van andere terrariumdieren moet je dus zeker eens naar ZOO&ZO in Ede komen, er valt altijd iets te beleven! En vanzelfsprekend hebben wij ook alles in huis voor de verzorging van deze terrariumdieren.

Terrariuminrichting

Heb je accessoires nodig voor jouw terrarium? Elk reptiel, amfibie of geleedpotige heeft een bepaalde behoefte in zijn leefomgeving en inrichting waar je aan moet voldoen om je koudbloedige huisdieren goed te houden en te verzorgen. Sommige dieren zijn echte tropische dieren, denk bijvoorbeeld aan een boomkikker, gifkikker of leguaan. Voor hen is het goed als je een tropische inrichting in je terrarium hebt. Andere dieren hebben liever een geheel tropisch terrarium met veel water en planten, terwijl een andere tropische soort misschien meer in de bodem leeft en minder water nodig heeft. Zo heeft ieder dier zijn eigen leefomgeving nodig. Wij hebben hierin een ruim assortiment. Zo verkopen we onder andere kunstplanten, maar ook veel echte planten, terrariumdecoratie, terrarium schuilplaatsen en nog veel meer.