ZOO&ZO is dé winkel voor jouw vogel

Of je nu een papegaai, kanarie, parkiet of een volière vol tropische vogels hebt, bij ons vind je gegarandeerd alles voor jouw vogel! Wij bieden het complete assortiment van vogelkooien, vogelvoer en vogelspeelgoed tot aan de meest bijzondere vogels zelf zoals de grijze roodstaart en kaketoe! Ons team van deskundige medewerkers stelt zelf het assortiment vogelproducten samen. Daarnaast zijn al onze vogelproducten uitvoerig getest. Kom dus zeker eens naar onze winkel.

Ruim assortiment vogelkooien & volières

Een vogelkooi in jouw huis zorgt voor veel gezelligheid en natuurlijk is een vogelkooi de plek waar jouw vogel zich comfortabel moet voelen! Bij ZOO&ZO slaag je gegarandeerd voor jouw gevleugelde vriend. Afhankelijk van hoe vaak jouw vogels uit de vogelkooi mogen en de hoeveelheid en type vogels kies je de juiste vogelkooi. Wanneer jouw vogels alleen ’s nachts in de vogelkooi zitten, mag de vogelkooi best wat kleiner zijn. Kies voor bijvoorbeeld parkieten en prachtvinken een grotere vogelkooi omdat deze de vogelkooi over het algemeen niet verlaten. Wij adviseren altijd twee vogels in jouw vogelkooi te houden omdat het groepsdieren zijn. Van parkietenkooi tot papegaaienkooi; wij bieden schitterende vogelkooien aan van hoogwaardige kwaliteit! Bij aanschaf van een volière aanschaft is het ook belangrijk eerst te bedenken welke soort vogels je in jouw volière wilt houden. Daarnaast moet je bedenken of je een volière aanschaft voor recreatief gebruik of dat je gaat kweken met jouw vogels. Kies je ervoor om te gaan kweken met jouw vogels, neem dan een grotere volière in verband met de broedkastjes. Voor tropenvogels en prachtvinken hebben wij schitterende volières van hout. Plaats je jouw houten volière buiten, zet hem dan één keer per jaar in de beits, voor langer gebruiksplezier. Volières voor buiten zijn vanzelfsprekend aan één of twee kanten dicht in verband met tocht. De binnen volières zijn aan alle kanten van gaas voorzien. Kom eens langs en laat je informeren door onze deskundige collega’s!

Allerlei accessoires voor in de vogelkooi

Bij ZOO&ZO ben je aan het juiste adres voor allerlei handige en leuke accessoires voor in de vogelkooi. Wij van ZOO&ZO hebben het leukste vogelspeelgoed geselecteerd. Speeltjes om je papegaai, parkiet, kanarie of agapornis in topconditie te houden. Van vrolijke bellen, spiegels of schommels tot uitdagend speelgoed om aan te knabbelen. En heb je onze vogelspeeltuin al gezien? Dat is speelgoed voor vogels die écht verwend willen worden. Daarnaast vind je onder andere badhuisjes, kweekartikelen, zitstokken, vangnetten en nog veel meer in ons ruime assortiment. De keuze is reuze, kom eens kijken!

Speciale voeding voor vogels aanbevolen door dierenartsen

Bij ZOO&ZO vind je daarnaast diverse speciale voedingen voor vogels, zoals de Harrison’s voor parkieten en papagaaien. Harrison’s is een volwaardige voeding voor papagaaien of kaketoes, speciaal aanbevolen door dierenartsen. Ook hebben wij Lafeber Nutri-berries in ons assortiment, een complete voeding wat alle benodigde vitaminen en mineralen bevat. Door de besachtige vorm kan jouw vogel dit voer gemakkelijk vasthouden en worden de snavel en tongbewegingen van je vogel gestimuleerd.

Tuinvogels

Geniet jij ook zo van de vrolijk fluitende tuinvogels om jouw huis? Deze actieve beestjes brengen veel bedrijvigheid met zich mee, een feestje om naar te kijken! Sta je er weleens bij stil dat tuinvogels tegenwoordig moeite hebben met overleven? Door de toenemende bebouwing maakt bebossing vaak plaats voor beton en asfalt. Hierdoor komen er veel minder natuurlijke schuil- en nestgelegenheden voor en kunnen tuinvogels moeilijker voedsel vinden. Help de tuinvogels daarom! Zorg bijvoorbeeld voor vogelvoer in een voederhuis of voedersilo en plaats een nestkastje. Als dank kun jij genieten van de dankbare vogeltjes in jouw tuin. Bij ZOO&ZO hebben wij een ruim assortiment artikelen voor tuinvogels, zoals nestkastjes, voedersystemen, tuinvogelvoer en strooivoer. Kom ons assortiment eens bekijken! Jouw tuinvogels zullen er blij mee zijn.

Kippen, duiven & eenden

Of ben je van plan om kippen te gaan houden? Zo heb je iedere week vers eieren van jouw eigen kippen, lekkerder kan niet. Bekijk dan onze mooie collectie kippenhokken. Ook hebben wij een groot aanbod aan speciaal voer voor kippen. De basis voor het houden van kippen is namelijk hoogwaardig kippenvoer. Ook voor duiven en eenden hebben wij speciale hokken en allerlei accessoires om de hokken mee in te richten en natuurlijk snacks om de dieren lekker mee te verwennen.

Op pad met je vogel

Moet of wil jij met je vogel op pad? Dan is een transportkooi of transporttas voor je vogel ideaal. Met de juiste transportkooi en transporttas vervoer je je vogel veilig en comfortabel. Het vervoeren kan stress bij je dier veroorzaken. Door een goede vogel transportkooi of transporttas kun je de reis van je vogel tenminste veilig maken. Zo hoef je niet bang te zijn dat hij ontsnapt. Daarnaast is een transportkooi of transporttas voor jouw vogel een leuke en veilige manier om hem mee naar buiten te nemen, wanneer hij hiervan houdt. Lekker samen even om op pad en voor jouw vogel heel gezond om wat frisse buitenlucht te krijgen. Vanzelfsprekend moet je wel de temperatuur buiten in de gaten houden. Je vogel mag natuurlijk geen kou vatten!

Service; laat de vleugels en nagels van je vogel bij ons knippen

Bij ZOO&ZO kun je veilig en voordelig de vleugels van jouw vogel (kromsnavel) laten knippen. Dit wordt ook wel kortwieken genoemd en voorkomt dat jouw vogel weg kan vliegen. Dit is een pijnloze behandeling en kun je vergelijken met het knippen van nagels. Het voordeel hiervan is dat je vogel niet meer kan wegvliegen, wat beter is voor zijn eigen veiligheid. Ook gaat het tam maken hierdoor een stuk makkelijker. Elke eerste zaterdag van de maand kan je op afspraak langskomen voor het knippen van vleugels én nagels. Bel hiervoor even naar de winkel van tevoren! Parkiet: €10,- | Papegaai & kaketoe: €15,- | Wil je de vleugels en nagels van meerdere vogels laten knippen? Elke extra vogel kost je maar €5,-.