Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Voedingsbodem

Een aquarium voedingsbodem is optimaal voor de plantenverzorging in zoetwateraquaria. Dankzij de poreuze structuur van een aquarium voedingsbodem bevordert dit de wortelgroei van aquariumplanten. Dankzij het hoge ijzergehalte in een aquarium voedingsbodem zullen jouw aquariumplanten er prachtig bijstaan. De meeste aquarium voedingsbodems kunnen overvloedige voedingsstoffen opnemen en bij behoefte weer afgeven.

Wat is een voedingsbodem?

Een voedingsbodem is een laag van voedingsrijke grond (of humus) waar aquariumplanten voeding uit halen. Met name voor een aquarium met weinig CO2 biedt een voedingsbodem uitkomst en groeien planten beter. Dankzij een voedingsbodem voor aquaria krijgen planten een stabiele toevoeging van plantenvoeding. Een voedingsbodem in je aquarium zorgt dus voor een fraaie en duurzame plantengroei van aquariumplanten. Aquarium voedingsbodems bevatten plantenvoedingsstoffen en geven deze naar behoefte af. Ook voorkomt een aquarium voedingsbodem ongewenste algengroei door een optimale plantengroei te bevorderen. Daarnaast zorgt een aquarium voedingsbodem voor kristalhelder water en ontlast het jouw aquarium filter. Kies je voor een aquarium met veel planten? Dan is een aquarium voedingsbodem zeker aan te raden!

Hoe gebruik je een aquarium voedingsbodem?

Wanneer je jouw aquarium gaat inrichten is het verstandig gebruik te maken van een aquarium voedingsbodem. Dankzij de voedingsbodem in jouw aquarium zullen je planten de juiste voedingsstoffen krijgen om te groeien. Je brengt de aquarium voedingsbodem aan in je aquarium en dekt deze daarna af met een laag gewassen bodemgrond. Van sommige aquarium voedingsbodems kun je wel 5 jaar plezier hebben!

Aquariums voedingsbodems van diverse merken

Bij ZOO&ZO leveren wij kwaliteit, vanzelfsprekend geldt dit ook voor onze aquarium voedingsbodems. Je vind bij ons voedingsbodems voor aquaria van topmerken waaronder JBL, Colombo en Trofis. Stuk voor stuk gerenommeerde aquariummerken welke staan voor hoge kwaliteit. Uiteraard scoor je deze voedingsbodems voor aquariums stuk voor stuk bij ZOO&ZO. Neem een kijkje in onze webshop en bestel jouw aquarium voedingsbodem veilig en snel. Of kom naar onze ZOO&ZO dierenwinkel in Ede. Hier vind je het complete assortiment aquariums voedingsbodems. Een goed ingericht aquarium begint met de juiste voedingsbodem voor jouw aquariumplanten!

Al jouw aquariumvragen stel je aan ZOO&ZO!

Wil je graag meer informatie over de juiste aquarium voedingsbodem? Groeien jouw aquarium planten niet goed of gaan je vissen steeds dood? Stel al jouw vragen aan onze deskundige medewerkers! Wij zijn tijdens openingstijden bereikbaar op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl. Met de juiste aquarium voedingsbodem heb jij een kleurrijk aquarium vol gezonde aquariumplanten! Veel succes en we verwelkomen je graag bij ZOO&ZO!