Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Circulatiepompen

Een aquarium met veel vissen kan niet zonder een goede circulatiepomp. Een circulatiepomp zorgt ervoor dat er stroming in de bak staat. Op zee of in een meer staat er continu stroming en met een circulatiepomp kun je dit nabootsen in jouw aquarium. Door een circulatiepomp komt er meer zuurstof in het aquariumwater. Een circulatiepomp staat dus niet alleen decoratief vanwege de bubbels, maar zorgt ook dat het water in beweging blijft. Voldoende zuurstof is essentieel voor vissen en planten. Een circulatiepomp zorgt voor voldoende zuurstof in het aquariumwater. Belangrijk voor de circulatiepomp is dat deze geen overlast geeft aan de vissen, het liefst heb je een stille maar krachtige circulatiepomp in het aquarium. 

Let op de capaciteit van de circulatiepomp

Ga je een circulatiepomp aanschaffen voor jouw aquarium, let dan goed op de capaciteit van de circulatiepomp. Je kunt niet zomaar iedere circulatiepomp in een aquarium zetten. Een aquarium van 100 liter heeft bijvoorbeeld niet voldoende aan een circulatiepomp met een capaciteit van 50 liter. Een circulatiepomp met te weinig capaciteit zal het aquarium niet van voldoende zuurstof kunnen voorzien. Daarnaast is het ook belangrijk dat de circulatiepomp niet te sterk is. Een circulatiepomp voor 300 liter water is bijvoorbeeld te sterk voor een aquarium van 100 liter. Met een te sterke circulatiepomp komt er teveel beweging in het aquariumwater. Dit zorgt voor onrust bij de vissen in jouw aquarium. 

Welke circulatiepomp is geschikt voor mijn aquarium?

De keuze van de circulatiepomp voor jouw aquarium is van een aantal factoren afhankelijk. Allereerst hangt het van de grootte van het aquarium af welke circulatiepomp geschikt is. Een groot aquarium heeft vanzelfsprekend een circulatiepomp met een grote capaciteit nodig. Een kleiner aquarium heeft genoeg aan een minder krachtige circulatiepomp, welke vaak ook wat stiller zijn. Heb je grind in je aquarium? Dan moet de circulatiepomp ook niet te krachtig zijn, anders wordt het grind door je aquarium heen geblazen. Er zijn ook circulatiepompen met een verstelbare capaciteit, handig wanneer je er niet zeker van bent of de pomp sterk genoeg is. Iets anders om rekening mee te houden is: hoe meer decoratie in het aquarium, hoe sterker de circulatiepomp moet zijn. Ook hebben diepere aquaria een ander soort circulatiepomp nodig. 

De beste circulatiepomp koop je bij ZOO&ZO

Het aanbod circulatiepompen bij ZOO&ZO is enorm. Wij hebben een selectie van de beste circulatiepompen gemaakt. Je vind bij ons bijvoorbeeld circulatiepompen van de merken Oase, JBL, Juwel en Eheim. Op zoek naar een circulatiepomp van een bepaald merk? Vraag het ons gerust via info@zoo-enzo.nl. Even bellen mag natuurlijk ook, dit doe je op 0318-693078. Wij helpen je graag aan de beste circulatiepomp voor jouw aquarium! Eenmaal de circulatiepomp gevonden welke je zoekt? Dan scoor je deze voordelig en veilig in onze webshop. Vanaf €50,- versturen we jouw circulatiepomp zelfs gratis! En dankzij onze ruime voorraad heb je je spullen snel in huis. Kortom: bestel bij ZOO&ZO en je hebt jouw circulatiepomp snel in huis!