Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Luchtpompen

Met name wanneer vissen aan het wateroppervlak naar zuurstof happen kan een luchtpomp uitkomst bieden. Een luchtpomp zorgt voor extra beweging in het water wat er ook voor zorgt dat algen minder kans krijgen. Het is niet altijd nodig om een luchtpomp in het aquarium te plaatsen, lees gauw even verder wanneer een luchtpomp in het aquarium wenselijk is.

Waarvoor dient een aquarium luchtpomp?

Een aquarium luchtpomp blaast simpelweg lucht door het aquarium. Een luchtpomp in het aquarium is er voor twee doeleinden. Ten eerste zorgt een luchtpomp ervoor dat het aquarium voldoende zuurstofconcentratie behoudt. Maar wanneer een aquarium voldoende waterbeweging en oppervlakteagitatie heeft is een luchtpomp niet perse nodig. Met name wanneer er externe filters bij het aquarium worden gebruikt is een luchtpomp soms overbodig. Ten tweede kun je een luchtpomp gebruiken om water door een filter te persen (bijvoorbeeld een spons- of hoekfilter). Bij gebruik van bijvoorbeeld een UGF produceert een luchtpomp luchtbellen die het water door de opvoerbuizen omhoogstuwen, waardoor het water door het filter wordt getrokken. Een aquarium luchtpomp is dus niet altijd nodig, mits jouw aquarium een goede watercirculatie heeft.

Wanneer kiezen voor een aquarium luchtpomp?

Een aquarium luchtpomp is een mechanisch apparaat dat zich buiten het aquarium bevindt en elektriciteit gebruikt om lucht in het aquarium te pompen. Met behulp van luchtslangen gaat de lucht van de luchtpomp naar het aquariumdecor of -toestel. Met behulp van de luchtpomp ontstaan er luchtbellen die naar de oppervlakte drijven en ontploffen. Deze opstijgende luchtbellen zorgen voor beweging in het water en voor beweging van het oppervlak. Een goede beweging van het oppervlak is belangrijk voor voldoende zuurstof in het aquariumwater. Dankzij een goede waterbeweging met behulp van een luchtpomp kan overtollig kooldioxide (een afvalproduct dat door vissen wordt geproduceerd) in de lucht worden vrijgelaten. Dit zorgt ervoor dat er nieuwe zuurstof uit de lucht in het water oplost en de vissen goed kunnen ademen. 

Heeft mijn aquarium een luchtpomp nodig? 

Sommige soorten filters gebruiken een elektrische motor om water te verplaatsen en werken niet met een luchtfilter. Lucht gedreven filters zoals spons- en onderkorrel filters gebruiken echter lucht om het water te verplaatsen en in dit soort aquariums is een luchtpomp nodig. Als je nog twijfelt of jouw aquarium een luchtpomp nodig heeft, vraag dan onze specialisten van ZOO&ZO. Onze aquariumspecialisten kunnen jou alles vertellen over de functie van een luchtpomp in het aquarium en of jouw aquarium een luchtpomp nodig heeft. 

Koop jouw luchtpomp voordelig bij ZOO&ZO

In het assortiment van ZOO&ZO vind je de beste luchtpompen van gerenommeerde merken. Wij verkopen bijvoorbeeld luchtpompen van JBL, Oase, Tetra en Eheim! De juiste luchtpomp gevonden? Bestel deze dan veilig en snel in onze webshop, dan heb je jouw luchtpomp snel in huis! Vanaf €50,- verzenden wij trouwens gratis, een mooie deal toch!? 

Stel jouw vraag aan ZOO&ZO! 

Heb je nog vragen over de juiste luchtpomp voor jouw aquarium? Stel ons gerust je vraag! Kom naar onze schitterende aquariumwinkel in Ede of stel je vraag via info@zoo-enzo.nl. Natuurlijk zijn wij ook telefonisch bereikbaar, bellen kun je tijdens kantoortijden op 0318-693078. Wij helpen je graag aan de beste luchtpomp voor jouw aquarium!