Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Co2

Ieder aquarium heeft behoefte aan Co2, ook wel koolstofdioxide of koolzuurgas genoemd. Co2 is met name van essentieel belang om jouw aquariumplanten te kunnen laten groeien en algen tegen te gaan. Aquariumplanten hebben drie dingen nodig om te groeien: licht, voedingsstoffen en Co2. Co2 is een belangrijk onderdeel in jouw aquarium. Zorg dus altijd voor voldoende Co2 voor een gezond en levendig aquarium.

Waaruit bestaat Co2?

Co2 is opgebouwd uit moleculen en bestaat uit koolstof en zuurstof. Planten gebruiken Co2 voor fotosynthese, het proces waarbij licht door de bladgroenkorrels in de bladeren omgezet wordt in koolhydraten/suikers. Hierdoor kunnen planten leven en groeien. Co2 is dus absoluut een must om planten gezond te houden en te laten groeien! Zowel boven water als onder water hebben planten Co2 nodig.

Waarom Co2 toevoegen aan het aquarium?

Om jouw aquariumplanten te laten groeien en gezond te houden moet je Co2 toevoegen aan jouw aquarium. In de natuur krijgen waterplanten voldoende Co2 uit de omgeving, maar in een aquarium moet dit met Co2 aangevuld worden. Voeg je geen Co2 toe aan jouw aquarium, dan zullen de planten stoppen met groeien vanwege een tekort aan voeding en krijgen algen meer kans. Co2 is dus erg belangrijk voor gezonde waterplanten!

Groot Co2 aanbod bij ZOO&ZO

Er zijn verschillende manieren om Co2 toe te voegen aan jouw aquarium. Je vind dan ook een ruim aanbod bij ZOO&ZO. Wij leveren bijvoorbeeld Co2 sets: complete sets om jouw aquarium van voldoende Co2 te voorzien. Of kies voor een diffuser voor jouw aquarium om de Co2 op peil te houden. Je kunt ook kiezen voor Co2 op basis van biocomponenten. Dit is Co2 toevoegen door een biologisch fermentatieproces. Daarnaast vind je vanzelfsprekend in ons assortiment de nodige hulpmiddelen, zoals Co2 cilinder standaards, voor het veilig bevestigen van Co2 flessen. Deze standaards zorgen ervoor dat de Co2 fles rechtop blijft staan. Helemaal zeker zijn dat er voldoende Co2 in jouw aquarium aanwezig is? Schaf dan (ook) een bellenteller aan, deze is perfect om bij te houden of er voldoende Co2 in het aquarium aanwezig is. In ons Co2 assortiment vind je nog terugloopventielen voor Co2, Co2 flessen, Co2 hervulbare flessen, aansluitadapters en aansluitslangen voor Co2 flessen en noem maar op! Kortom: jouw aquarium van voldoende Co2 voorzien begint bij ZOO&ZO!

Co2 leveranciers van ZOO&ZO

Er zijn een aantal merken marktaangevend op het gebied van een gezond aquarium. Vanzelfsprekend vind je deze merken bij ZOO&ZO, ook wanneer het gaat om de levering van Co2. Enkele van de gerenommeerde merken zijn bijvoorbeeld JBL, Colombo, HS Aqua en Dennerle. Geen idee hoe jij het beste Co2 aan jouw aquarium kunt toevoegen? Wij kunnen jou alles vertellen over een gezond aquarium met de toevoeging van Co2. Stel al je vragen telefonisch (0318-693078) of per mail (info@zoo-enzo.nl), we helpen je graag!

Co2 koop je bij ZOO&ZO! 

Zoals je hebt kunnen lezen kan een aquarium niet zonder de toevoeging van Co2. Maak jouw aquarium vandaag nog compleet en bestel jouw Co2 spullen bij ZOO&ZO. Vanaf €50,- leveren we jouw Co2 en aquariumspullen zelfs gratis. Dankzij onze ruime voorraad heb je jouw Co2 snel in huis. Of kom naar onze aquariumwinkel in Ede en bekijk ons ruime aanbod Co2 artikelen.  We hopen je snel te zien bij ZOO&ZO!