Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Reiniging

Het reinigen van het aquarium moet regelmatig gebeuren. In het assortiment van ZOO&ZO vind je verschillende producten om jouw aquarium mild en effectief te reinigen. Wij hebben bijvoorbeeld glasreiniger voor aquariums, krasvrije aquariumsponsen, aquarium ruitenreinigers, drijvende reinigingsmagneten voor aquariums, schoonmaakhandschoenen voor aquariums, reinigingssponsen voor aquaria, reinigingsdoeken voor aquariums, krasverwijderingssets voor aquaria, algenborstels, aquarium reinigingsborstels en diverse andere accessoires om jouw aquarium te reinigen. Voor een schoon aquarium ben je bij ZOO&ZO dus aan het juiste adres!

Hoe reinig ik mijn aquarium?

Om jouw aquarium op een effectieve manier schoon te maken kun je de volgende stappen gebruiken. Allereerst is het goed om te weten dat je het aquariumfilter niet tegelijk moet schoonmaken met het aquarium. Het is verstandiger je aquarium filter een week later schoon te maken zodat het zweefvuil uit het water is gefilterd. Je kunt beginnen met het schoonmaken van de ruiten van het aquarium. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een aquariumspons, schoonmaakhandschoen voor aquariums of bijvoorbeeld de JBL Aqua-T Triumph gebruiken. Daarna kun je het grind van het aquarium schoonmaken, bijvoorbeeld met een aquariumstofzuiger. Haal hierna verlepte bladeren van je aquariumplanten af en vul het aquarium eventueel bij met nieuwe planten. Maak ook de lampen van het aquarium schoon en haal de kalkaanslag weg zodat er weer meer licht in het aquarium komt. Gebruik waterverbeteraars en plantenvoeding en maak als laatste de buitenkant van het aquarium lekker schoon. Het is even een werkje, maar een helder en schoon aquarium is een lust voor het oog!

Aquarium reiniging van topmerken

Jouw aquarium maak je natuurlijk niet schoon met schoonmaakmiddelen uit je keukenkastje. Voor de optimale reiniging en vooral het behouden van de aquarium waterwaardes is het belangrijk geschikte aquarium reiniging te kiezen. Ook jouw vissen en aquariumplanten worden niet blij van reguliere schoonmaakproducten. Daarom vind je in het assortiment van ZOO&ZO de perfecte aquarium reinigers voor het reinigen van jouw aquarium op een milde manier. Kies bijvoorbeeld voor hoogwaardige producten voor het reinigen van jouw aquarium van JBL, SuperFish, Tetra of Eheim. Hiermee reinig je jouw aquarium zonder dat het schadelijk is voor jouw vissen en aquariumplanten. Ook zorgen de juiste aquarium reinigers voor het behoud van de aquarium waterwaardes.

Shop jouw aquarium reinigingsmiddelen bij ZOO&ZO

Reinigingmiddelen om jouw aquarium schoon te maken shop je voordelig bij ZOO&ZO! In ons assortiment aquarium reiniging vind je alles voor een glashelder aquarium. Neem een kijkje in onze webshop en bestel jouw aquarium schoonmaakmiddelen veilig en voordelig. Of kom naar onze ZOO&ZO dierenwinkel in Ede. Naast alles voor de perfecte reiniging van jouw aquarium vind je daar alles op het gebied van aquariums. Zeker wanneer jouw aquarium wel een boost kan gebruiken is een bezoekje aan ZOO&ZO een heel goed idee!

Meer informatie over het schoonmaken van een aquarium? Stel je vraag aan ZOO&ZO!

Heb je nog vragen over het reinigen van jouw aquarium met schoonmaakmiddelen? Vraag het onze aquariumspecialisten gerust! Jouw vragen of opmerkingen over het schoonmaken van je aquarium kun je ons (tijdens openingstijden) stellen op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl. Met de juiste schoonmaakmiddelen voor aquaria heb jij jouw aquarium in een mum van tijd weer stralend en schoon! Veel succes en welkom bij ZOO&ZO!