Categorieën

Blog

Bescherm uw hond tegen winters weer!

Bescherm uw hond tegen winters weer!

Brrrrr.. Meneer winter heeft zijn intrek in het land gedaan, tijd voor de wollen sjaals en handschoenen!

Let er op dat uw hond het in deze periode ook erg koud kan hebben. Dit geldt voornamelijk voor de kleine hondjes die iets gevoeliger zijn voor de kou dan de grote en stoere honden onder ons!
Wij hebben diverse soorten Read more »

NIEUW: Duo-Op Tegen Vlooien!!

Heerlijk! De dagen worden weer korter, de bladeren zijn gevallen; tijd om heerlijk door het bos te banjeren met de hond, bij thuiskomst heerlijk voor de kachel te zitten onder het genot van een mok warme chocolademelk met slagroom!

Maar helaas is het ook weer tijd voor de vlooien. Veel mensen denken dat dit kleine nare beestje alleen maar... Read more »

Lekker voor mensen, giftig voor dieren

Lekker voor mensen, giftig voor dieren


Lekker voor mensen, giftig voor dieren

Chocolade is giftig voor veel huisdieren. Vooral in de maand december is het extra opletten!

Met name honden, maar ook andere huisdieren, worden regelmatig met spoedeisende klachten naar de dierenarts gebracht. Uw huisdier kan erg ziek van chocolade worden en er in zeer... Read more »

Overgewicht of vermagering bij vogels

Overgewicht of vermagering bij vogels

Veel vogels hebben last van overgewicht of ondergewicht. Beide kunnen oorzaken zijn van vele medische aandoeningen en de vogels zijn vatbaarder voor ziektes. In dit blog wil ik een korte uitleg geven over de meest voorkomende oorzaken en gevolgen van een ‘verkeerd’ gewicht.

In de natuur komt overgewicht en ondergewicht bij vogels nauwelijks... Read more »

Hoe help ik mijn konijn de winter door?

De dagen worden korter en kouder! Wat kunt u doen om uw konijn zo goed mogelijk de winter door te helpen?Konijnen kunnen ook in de winter tot wel -15 graden Celcius buiten blijven. Het konijn moet aan de buitentemperatuur gewend zijn en al een periode buiten hebben gestaan zodat het de tijd heeft gehad om langzaam... Read more »

Do's en don'ts bij vuurwerkangst!

Do's en don'ts bij vuurwerkangst!

Is uw hond of kat bang voor vuurwerk? Hier een aantal do’s en don’ts!

 

✓ Begin vroegtijdig met het trainen.

Train bijvoorbeeld met o.a. een vuurwerk cd aanbevolen door gedragsdeskundige. Als u er nu mee begint bent u... Read more »

Slakkenbestrijding in het aquarium

Slakkenbestrijding in het aquarium

Slakken zijn een veel voorkomend probleem in een aquarium.

Een paar slakjes is geen probleem, omdat deze het alg in het aquarium en alle voederresten opeten. Uw aquarium wordt zo op natuurlijke wijze schoongehouden.

Teveel slakken kan echter wel een probleem veroorzaken. Zeker bij een aquarium met veel planten. De slakken eten van de... Read more »

Het is weer tijd voor de Exil-lentekuur!

Het is weer tijd voor de Exil-lentekuur!

Nu de lente voorzichtig zijn intrede doet is het belangrijk om uw hond of kat te behandelen tegen vlooien, teken en wormen. Door het warme weer worden vlooien en teken weer actiever. Daarom bevat de Exil-lentekuur ook Exil Tick off als u teken(beten) bij uw hond wilt voorkomen of Exil Flea Free als u uw hond of kat wilt beschermen tegen vlooien.

... Read more »

Sneller uit de wintervacht!

Sneller uit de wintervacht!

Sneller uit de wintervacht!

In het voorjaar gaan de katten en honden weer wisselen van vacht. Vaak met de nodige ergernissen van de baas. Met de furminator haalt u in... Read more »

Nieuwe webshop live!

Nieuwe webshop live!

Mooier, sneller en overzichtelijker.

De afgelopen maanden hebben wij als Dierenspeciaalzaak ‘t Guppy samen met Novisites Websolutions hard gewerkt om onze webshop een geheel nieuw en fris uiterlijk te geven. Een webshop die beter past bij onze organisatie en klaar is voor de toekomst. Vanaf vandaag wordt dit harde werken beloond en is de webshop... Read more »