Categorieën

Blog

Waarom gevlochten vislijn?

Waarom gevlochten vislijn?

Wat is een gevlochten vislijn?

Een gevlochten lijn is een vislijn welke uit meerdere dunne dyneema (kunststof) vezels bestaat. Deze vezels zijn tot een lijn gevlochten of geweven. Dit zorgt ervoor dat je een zeer sterke ronde of soms platte lijn krijgt om mee te vissen. Gevlochten vislijnen zijn in veel... Lees verder »

Wel of geen beenbescherming voor jouw paard?

Er wordt regelmatig discussie gevoerd over het gebruik van beenbescherming bij paarden. Beenbescherming zou zorgen dat de temperatuur van de paardenbenen te hoog oploopt, wat weer kan zorgen voor blessures. Maar is dit ook werkelijk zo? Het is waar dat de temperatuur van een paardenbeen niet hoger mag zijn dan 48 graden Celcius. Mocht de temperatuur in... Lees verder »

Welk huisdier past bij jouw gezin?

Welk huisdier past bij jouw gezin?

Welk huisdier past bij jouw gezin?

Overwegen jij en je gezin om een huisdier te adopteren, maar weet je nog niet welk huisdier het best bij je gezin past? Maak je geen zorgen! Babysits heeft samen met Zoo&Zo speciaal voor jou de belangrijkste factoren waar je rekening mee moet houden op een rijtje gezet.

Het is bijna... Lees verder »

De beste bench voor jouw hond!

De beste bench voor jouw hond!

Bench

Een bench is een goed alternatief (of aanvulling) voor de gewone mand of kussen. Het is een metalen kooi, die meestal opvouwbaar en afsluitbaar is en gemakkelijk mee te nemen. 

Een bench zielig? Juist niet!

Een hond in een bench, het lijkt soms zielig, maar in werkelijkheid is dit heel anders!... Lees verder »

Zo blijft jouw hond "cool" bij zomerse temperaturen!

Zo blijft jouw hond "cool" bij zomerse temperaturen!

Honden in de hitte
Met deze warme temperaturen hebben onze trouwe viervoeters het vaak zwaarder dan wij denken! Honden zijn zeer gevoelig voor warmte. Ze kunnen niet zweten en kunnen zich enkel verkoelen via hun tong door te hijgen en via hun voetzooltjes. Oververhitting kan voor honden dan ook heel gevaarlijk zijn. Gelukkig kun... Lees verder »

Deftige Dieren

Deftige Dieren

De maand juni staat bij ons in het teken van Deftige Dieren! Dit in samenwerking met het Kasteel Amerongen.

Van juni tot december is het elke dag dierendag op Kasteel Amerongen! In de nieuwe themarondleiding Deftige Dieren staan de honden, paarden, poezen en alle andere dieren die ooit op de ‘Hoge... Lees verder »

Geannuleerd: 20 juni - hondenwandeling!

Geannuleerd: 20 juni - hondenwandeling!

Helaas moeten wij de hondenwandeling verplaatsen. De hondenwandeling gaat op 20 juni niet door.

Er zijn op het moment heel veel processierupsen in de gemeente Ede en de bossen zitten er vol mee, deze zorgen voor nare klachten bij mens en dier. Wij vinden het daardoor niet veilig om de wandeling door te laten gaan.

Wij hopen hem op een... Lees verder »

Kom naar onze kippen informatieavond!

Kom naar onze kippen informatieavond!

Vrijdag 10 mei is onze kippen informatieavond! Een speciale avond in het teken van het houden van kippen. Dus heb je kippen óf overweeg je om kippen te houden? Kom dan naar deze informatieve én leuke avond! De inloop is om 18:30 uur en we starten om 19:00 uur. Om 20:00 uur is de avond afgelopen. 

Informatieavond

Tijdens... Lees verder »

Fishing&Food Festival

Fishing&Food Festival

Het Fishing&Food Fesitval is een smakelijke, gezellige en informatieve dag in het teken van onze prachtige sport én eten! Dit nieuwe festival staat in het teken van vissen en lekker eten. Tijdens het ZOO&ZO Hengelsport Fishing&Food Festival krijg je alle informatie, tips & tricks om dit seizoen de grootste vissen te vangen! Kom langs met je... Lees verder »

Inloopspreekuur - Hondenschool Be Brave

Inloopspreekuur - Hondenschool Be Brave
Heb jij vragen over de opvoeding of het gedrag van jouw hond? Kom dan langs naar het (gratis) spreekuur van Michelle Veldhuizen van Hondenschool Be Brave.

Iedere eerste zaterdag van de maand kun je in onze winkel langskomen tussen 10:00-11:00. Michelle is hier dan aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je van persoonlijk en... Lees verder »