Categorieën

Blog

Hoe verwijder je algen in jouw vijver?

Hoe verwijder je algen in jouw vijver?

Waardoor krijg ik algen in mijn vijver?

Er zijn verschillende soorten algen die in jouw vijver kunnen voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan draadalg en zweefalg. Algen ontstaan doordat de waterplanten in jouw vijver niet in staat zijn om de voedingsstoffen volledig uit de vijver te verwijderen. Het gevolg... Lees verder »

Wat zit lekkerder: paardrijlaarzen of jodhpurs?

Wat zit lekkerder: paardrijlaarzen of jodhpurs?

Wat zijn de verschillen tussen paardrijlaarzen en jodhpurs?

Het grootste verschil tussen paardrijlaarzen en jodhpurs met chaps, is dat jodhpurs uit twee delen bestaan. Naast de schoen heb je namelijk ook chaps nodig om jouw onderbeen te beschermen. Leren paardrijlaarzen bestaan juist uit één geheel. Hierdoor zullen ze... Lees verder »

Luxe hondenmanden om je hond mee te verwennen

Luxe hondenmanden om je hond mee te verwennen

Een veilige plek om te slapen

Bij de aanschaf van een hond, hoort vanzelfsprekend ook een heerlijke en veilige plek om te slapen. Een hondenmand is als het ware een hondenbed: een lekker knusse plek voor ontspanning en essentieel voor een goede nachtrust. Of  je nu kiest voor een... Lees verder »

Welk vijver visvoer geef ik mijn vijver vissen?

Welk vijver visvoer geef ik mijn vijver vissen?

Welke vijver visvoer geef ik in welk seizoen?

Ieder seizoen hebben jouw vijver vissen andere behoeftes. Bij koud weer zijn vijver vissen minder actief en geef je visvoer wat licht verteerbaar is. In de zomerperiode geef je juist vijver visvoer wat rijk is aan eiwitten, zodat jouw vissen voldoende energie binnen krijgen. Het... Lees verder »

Aquascaping tips & tricks

Aquascaping tips & tricks

Welk aquarium voor aquascaping? 

Allereerst zoek je uit wat voor aquarium jij wilt scapen, dus een grote of een kleine bak. Dat is natuurlijk heel persoonlijk, net wat je mooi vindt. Bij aquascaping is het gebruikelijk om een aquarium te gebruiken zonder deksel zodat je elementen boven het aquarium kunt laten uitsteken en... Lees verder »

Hoe vaak maak ik mijn aquariumfilter schoon?

Binnen of buiten aquariumfilter?

Hoe vaak je jouw aquariumfilter schoon maakt is afhankelijk of je een binnen- of een buiten aquariumfilter hebt. Een binnen filter hangt in je aquarium, terwijl een buiten filter buiten jouw aquarium staat. Externe filters zijn vaak groter en bevatten meer filtermedium... Lees verder »

Welke onderlijn voor karper vissen kan ik het beste gebruiken?

Welke onderlijn voor karper vissen kan ik het beste gebruiken?

Soorten karper onderlijnen

Er zijn verschillende soorten onderlijnen voor het vissen op karper. Benieuwd welke onderlijn voor karper vissen jij het beste kunt gebruiken? Wij zetten ze graag even voor jou op een rij!

Normale onderlijn oftewel de basic rig

Over... Lees verder »

Vijver aanleggen met ZOO&ZO!

Vijver aanleggen met ZOO&ZO!

Vijver aanleggen tips & tricks

Hoe diep moet de vijver worden?

Ga je een vijver aanleggen dan is het bepalen van de diepte van jouw vijver belangrijk. Kies je bijvoorbeeld voor een vijver met koi’s, dan moet de vijver minimaal 1.5 meter diep worden. Houd er daarbij... Lees verder »

Waarom gevlochten vislijn?

Waarom gevlochten vislijn?

Wat is een gevlochten vislijn?

Een gevlochten lijn is een vislijn welke uit meerdere dunne dyneema (kunststof) vezels bestaat. Deze vezels zijn tot een lijn gevlochten of geweven. Dit zorgt ervoor dat je een zeer sterke ronde of soms platte lijn krijgt om mee te vissen. Gevlochten vislijnen zijn in veel... Lees verder »

Wel of geen beenbescherming voor jouw paard?

Er wordt regelmatig discussie gevoerd over het gebruik van beenbescherming bij paarden. Beenbescherming zou zorgen dat de temperatuur van de paardenbenen te hoog oploopt, wat weer kan zorgen voor blessures. Maar is dit ook werkelijk zo? Het is waar dat de temperatuur van een paardenbeen niet hoger mag zijn dan 48 graden Celcius. Mocht de temperatuur in... Lees verder »