Categorieën

Blog

20 oktober: ZOO&ZO Reptielendag!

20 oktober: ZOO&ZO Reptielendag!

Sta oog in oog met krokodillen, ga op de foto met een slang of neem een lekker hapje en drankje: dit kan allemaal tijdens onze reptielendag!

Zaterdag 20 oktober organiseren wij weer een reptielendag: een leuke dag voor jong en oud! Deze dag zijn er tussen 9.00 en 17.00 uur allerlei leuke, spannende en mooie dingen te beleven in onze winkel.... Lees verder »

Gewrichtsproblemen hond & kat; daar is wat aan te doen!

Gewrichtsproblemen hond & kat; daar is wat aan te doen!

Het begint buiten weer kouder te worden.. Wanneer jouw hond of kat gewrichtsproblemen heeft kan dit tijdens koude dagen pijnlijker zijn dan normaal. Het is goed om ten eerste te weten of jouw hond of kat problemen heeft met de gewrichten en wat je daar dan aan kunt doen om het draaglijker te maken voor jouw lieve huisdier.

Maar, hoe... Lees verder »

Refona Dutchy's; bestrijd bloedluis effectief!

Refona Dutchy's; bestrijd bloedluis effectief!

Bloedmijten of bloedluizen zijn 8-potige diertjes die op spinnetjes lijken. Wanneer er sprake is van een besmetting zul je de volgende symptomen kunnen tegenkomen bij jouw dier.

Vogels:... Lees verder »

Bescherm uw hond tegen winters weer!

Bescherm uw hond tegen winters weer!

Brrrrrrrr.. Meneer winter heeft zijn intrek in het land gedaan, tijd voor de wollen sjaals en handschoenen!

Let er op dat uw hond het in deze periode ook erg koud kan hebben. Dit geldt voornamelijk voor de kleine hondjes die iets gevoeliger zijn voor de kou dan de grote en stoere honden onder ons!

Wij hebben diverse... Lees verder »

NIEUW: Duo-Op Tegen Vlooien!!

Heerlijk! De dagen worden weer korter, de bladeren zijn gevallen; tijd om heerlijk door het bos te banjeren met de hond, bij thuiskomst heerlijk voor de kachel te zitten onder het genot van een mok warme chocolademelk met slagroom!

Maar helaas is het ook weer tijd voor de vlooien. Veel mensen denken dat dit kleine nare beestje alleen maar... Lees verder »

Lekker voor mensen, giftig voor dieren

Lekker voor mensen, giftig voor dieren


Lekker voor mensen, giftig voor dieren

Chocolade is giftig voor veel huisdieren. Vooral in de maand december is het extra opletten!

Met name honden, maar ook andere huisdieren, worden regelmatig met spoedeisende klachten naar de dierenarts gebracht. Uw huisdier kan erg ziek van chocolade worden en er in zeer... Lees verder »

Overgewicht of vermagering bij vogels

Overgewicht of vermagering bij vogels

Veel vogels hebben last van overgewicht of ondergewicht. Beide kunnen oorzaken zijn van vele medische aandoeningen en de vogels zijn vatbaarder voor ziektes. In dit blog wil ik een korte uitleg geven over de meest voorkomende oorzaken en gevolgen van een ‘verkeerd’ gewicht.

In de natuur komt overgewicht en ondergewicht bij vogels nauwelijks... Lees verder »

Hoe help ik mijn konijn de winter door?

De dagen worden korter en kouder! Wat kunt u doen om uw konijn zo goed mogelijk de winter door te helpen?Konijnen kunnen ook in de winter tot wel -15 graden Celcius buiten blijven. Het konijn moet aan de buitentemperatuur gewend zijn en al een periode buiten hebben gestaan zodat het de tijd heeft gehad om langzaam... Lees verder »

Do's en don'ts bij vuurwerkangst!

Do's en don'ts bij vuurwerkangst!

Is uw hond of kat bang voor vuurwerk? Hier een aantal do’s en don’ts!

 

✓ Begin vroegtijdig met het trainen.

Train bijvoorbeeld met o.a. een vuurwerk cd aanbevolen door gedragsdeskundige. Als u er nu mee begint bent u... Lees verder »

Slakkenbestrijding in het aquarium

Slakkenbestrijding in het aquarium

Slakken zijn een veel voorkomend probleem in een aquarium.

Een paar slakjes is geen probleem, omdat deze het alg in het aquarium en alle voederresten opeten. Uw aquarium wordt zo op natuurlijke wijze schoongehouden.

Teveel slakken kan echter wel een probleem veroorzaken. Zeker bij een aquarium met veel planten. De slakken eten van de... Lees verder »