De beste verzekering voor jouw huisdier

Om hoge kosten bij de dierenarts te voorkomen is het verstandig om een huisdierenverzekering af te sluiten voor jouw huisdier. Tegenwoordig is er keuze uit tientallen verzekeringen voor huisdieren om de zorgkosten van je huisdier te dekken. Over het algemeen zijn het vooral honden en katten waar een huisdierverzekering voor wordt afgesloten, maar een verzekering kan voor allerlei soorten dieren. Wij vertellen je graag waarom het verstandig is een verzekering voor dieren af te sluiten.

Wat is een dierenverzekering?

Huisdieren kunnen flinke zorgkosten met zich meebrengen. Daarom is het ook aan te raden een dierenverzekering voor huisdieren af te sluiten. Een huisdierverzekering vergoedt de kosten of een deel van de kosten van een medische behandeling van jouw huisdier. Het is niet verplicht om een huisdierenverzekering af te sluiten, maar wel aan te raden. Wordt jouw huisdier onverwacht ziek of moet hij/zij geopereerd worden, dan zit je met de juiste dierverzekering financieel gezien goed.

Sinds wanneer bestaat de huisdierverzekering?

In Nederland begonnen de grotere verzekeringsmaatschappijen pas in 1998 verzekeringen voor huisdieren aan te bieden, maar de eerste huisdierverzekering werd al in 1924 afgesloten, in Zweden. Dankzij een dierenverzekering hoef je geen apart geldpotje meer te maken voor je huisdier. Je kunt kiezen voor een standaard dekking maar ook voor aparte verzekeringen, zoals een verzekering voor gebitsverzorging of alternatieve behandelingen.

Waarom je huisdier verzekeren?

Je staat er liever niet bij stil, maar huisdieren kunnen flink in de kosten lopen. Zeker wanneer jouw dierenmaatje een operatie moet ondergaan of je om andere redenen bezoekjes aan de dierenarts moet brengen. Gelukkig kun je jouw huisdier hiervoor verzekeren. Zo kom je niet voor grote verrassingen te staan wanneer die flinke rekening op je mat valt!

Welke aanbieders van dierenverzekeringen zijn er?

In Nederland kun je bij verschillende aanbieders een huisdierverzekering afsluiten. Een veel gekozen dierenverzekering is bijvoorbeeld Petplan. Daarnaast kun je voor een dierenverzekering terecht bij Aegon, OHRA, PetSecur, Dierenverzekering.nl, Hema en InShared. De voorwaarden verschillen per aanbieder, dus lees je vooraf goed in welke verzekering het beste bij jou en je huisdier past.

Wat is de beste verzekering voor huisdieren?

Het is eigenlijk niet te zeggen wat de beste dierenverzekering is, dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Het ene huisdier heeft andere zorg nodig dan het andere huisdier. Vergelijk dus altijd de huisdierverzekeringen om te kijken welke het beste bij je past. Let er bij het verzekeringen vergelijken op wat de hoogte van de premie is, wat er wordt vergoed, de hoogte van je eigen risico en wat er maximaal wordt uitgekeerd. De één heeft voldoende aan een goedkope dierenverzekering terwijl een ander liever wat meer betaalt voor een betere dekking.

Wat is de goedkoopste dierenverzekering?

De goedkoopste dierenverzekering kun je achterhalen door dierenverzekeringen met elkaar te vergelijken. Ga je voor een standaard premie? Dan heb je voor een hondenverzekering al een premie vanaf ongeveer 15 euro per maand en voor een kattenverzekering zo’n 10 euro op maandbasis. Vaak wordt de hoogte van een hondenverzekering bepaalt naar aanleiding van het ras. Het verzekeren van een grote hond is dus duurder dan een kleine hond.

Jouw huisdier in topconditie

Naast een goede huisdierenverzekering is voorkomen natuurlijk altijd beter dan genezen. Zorg daarom voor een gezonde start wanneer je voor huisdieren kiest en dat begint bij het juiste voer. Veel huisdieren kunnen ziek worden van een slechte kwaliteit voeding en dat brengt vanzelfsprekend onnodige kosten met zich mee. Gezonde voeding voor honden, katten en knaagdieren staat dan ook hoog in het vaandel bij ZOO&ZO!

Gezonde voeding voor huisdieren

Met gezonde voeding kunnen veel ziektes voorkomen worden. Dat werkt bij mensen zo maar zeker ook bij huisdieren! Veel huisdieren tobben met hun gezondheid en dit is vaak te wijten aan slechte voeding, zo jammer! Bij ZOO&ZO geloven wij dat de juiste voeding zorgt voor een huisdier in topconditie. In ons uitgebreide assortiment vind je dan ook het beste voer voor jouw hond, kat, konijn, vogel of welk huisdier dan ook! Kom je er zelf niet helemaal uit? Vraag onze specialisten gerust om advies voor het beste voer voor jouw dierenmaatje!

Gebitsverzorging bij honden en katten

Om zelf op medische kosten te besparen is een goede verzorging van je huisdieren natuurlijk een must! Naast dat je graag wilt dat jouw lieve dierenvriend gezond is, bespaar je er ook nog eens kosten mee. Denk bijvoorbeeld aan de gebitsverzorging bij honden en katten. Super belangrijk om te doen en hier vallen soms dure tandartskosten mee te besparen. Hoe je het gebit van jouw hond of kat het beste verzorgd lees je in deze blog! Daarnaast vind je bij ZOO&ZO een ruim assortiment producten op het gebied van gebitsverzorging voor honden en katten

Graag meer advies? Vraag het ZOO&ZO!

Heb je de juiste verzekering voor jouw huisdier gevonden? Fijn! Nog vragen over de verzorging van je huisdier of ben je op zoek naar bepaalde producten? Vraag het ons gerust! Wij doen graag ons best jouw dierenvriend aan een fijn leven (mee) te helpen!

Comments (0)

No comments at this moment