Tips & tricks voor het verwijderen van honden- en kattenharen

Natuurlijk ben je stapelgek op jouw honden- of kattenmaatje, maar hoe lief ze ook zijn, de haren die ze achterlaten zijn een stuk minder! Haren van honden en katten zijn vaak lastig te verwijderen van je kleding en meubels. Gelukkig zijn er effectieve manieren om de honden- en kattenharen gemakkelijk te verwijderen en te beperken. Wij hebben 10 tips voor je verzameld en zetten deze graag even voor je op een rij!

Tip 1: Borstel jouw hond of kat regelmatig 

Allereerst is het verstandig om je hond of kat regelmatig te borstelen. Op deze manier haal je alvast de losse haren uit de vacht. Dan kunnen die haren alvast niet meer rond slingeren in je huis. Jouw dierenmaatje vind dit vaak ook nog eens erg lekker; een win-win situatie dus!

Tip 2: Gebruik een rubberen handschoen of raamwisser

Bij grote hoeveelheden honden- en kattenharen is het handig om een rubberen handschoen te gebruiken. Je maakt de rubberen handschoen een beetje nat en wrijft ermee over je meubels. Het haar zal eraf vliegen en je kunt het zo opzuigen met je stofzuiger! Probeer het ook eens met een rubberen raamwisser. Maak de raamwisser een beetje nat en je veegt zo alle haren bij elkaar. Een andere tip is een vochtige zeem voor het verwijderen van honden- en kattenharen op je meubels. Spoel de zeem iedere keer na gebruik af in de emmer met water, de haren zullen in het water achterblijven en zo kun je dit herhalen tot de haren verdwenen zijn.

Tip 3: Zorg voor kledingrollers of tape

Ga je net lekker uit, zit je weer onder de kattenharen, heel vervelend! De oplossing is gelukkig dichtbij in de vorm van een kledingroller. Zeker voor kleinere hoeveelheden katten- en hondenhaar is een kledingroller ideaal. Zorg er dus voor dat je er altijd een paar van in huis hebt! Ideaal wanneer je snel de deur uit moet en ontdekt dat je onder de

haren zit. Geen kledingroller in huis? Gebruik dan een breed stuk plakband of tape.

Tip 4: Verwijder haren met een rubberen borstel of schuursponsje

Om honden- en kattenharen te verwijderen kun je ook een rubberen borstel gebruiken om de haren eruit te vegen. Of gebruik de ruwe kant van een schuursponsje. Wrijf met de ruwe kant van het schuursponsje in één richting en de haren zullen aan het schuursponsje blijven hangen.

Tip 5: Gebruik de borstelhandschoen voor je meubels

Misschien heb je een speciale borstelhandschoen voor jouw hond of kat? Deze kun je ook geweldig gebruiken voor je meubilair!

Tip 6: Kattenharen in de wasmachine en droger verwijderen

Zitten er na het wassen van je kleding nog steeds honden- of kattenharen op? Schud dan eerst de kledingstukken goed uit voordat je deze in de wasmachine stopt. Nadat je de kleding uit je wasmachine hebt gehaald schud je het nog een keer uit voordat je deze ophangt of in de droger stopt. Een tip wanneer je je kleding in de droger droogt is een microvezeldoekje of drogerbollen bij de droger in te stoppen. Dit zorgt ervoor dat je kleding minder statisch wordt. Een oude panty in de droger stoppen werkt ook, deze zal de haren ook aantrekken, maar moet je daarna wel weggooien. Nog een goede tip is om kleding, mandomhulsel en beddengoed in de droger te doen en deze op stand luchten te zetten. Zuig daarnaast het pluizenfilter in je wasdroger regelmatig goed uit met een smalle stofzuigermond.

Tip 7: Katten- en hondenharen van je houten meubels verwijderen

Is het lastig om de haren van je houten meubels af te krijgen? Dan kun je een beetje meubelwax gebruiken. Doe een beetje meubelwas op een doek en wrijf dit over je houten meubels. Hierdoor zal het oppervlak glad worden waardoor je de haren gemakkelijk kunt verwijderen.

Tip 8: Zet de wasmand op een plek waar je hond of kat niet bij kan

Zorg ervoor dat je kat of hond niet bij de wasmand kan komen. Met name katten vinden het heerlijk om in jouw wasmand hun dutje te doen! Zet je wasmand dus op een plek waar jouw trouwe viervoeter er niet bij kan.

Tip 9 Was regelmatig de dekentjes van je hond of kat

Was regelmatig de dekentjes van jouw hond of kat. Zo blijven de haren in het dekentje beperkt.

Tip 10 Stofzuigen, stofzuigen en nog eens stofzuigen

Misschien een beetje een open deur, maar wanneer je veel last van katten- en hondenharen in je huis hebt is regelmatig stofzuigen een must. Een goede stofzuiger met een mondstuk wat onder je bank past en een mondstuk wat over het kleed glijdt. Geen zin om iedere dag te stofzuigen? Haal dan de swiffer even door je huis!

Kom naar ZOO&ZO voor vachtverzorgingsproducten

We hopen dat we je geholpen hebben met onze tips over het verwijderen van honden- en kattenharen. Mocht je op zoek zijn naar goede borstels voor de vachtverzorging van jouw hond of kat? Kom dan zeker eens naar ZOO&ZO en laat je goed informeren door onze deskundige medewerkers! Wij kunnen jou alles vertellen over de vachtverzorging van jouw hond of kat.

Comments (0)

No comments at this moment