De leukste uitjes met je hond

Een dagje uit met je hond, leuk! Maar wat is nou een geschikt uitje waar je hond plezier aan beleeft? En vooral, waar je hond ook welkom is een mee naar toe kan? In deze blog geven wij je tips voor super leuke honden uitjes! Leuk voor je hond én voor jou! Lees gauw onze blog en ga er lekker op uit met je trouwe viervoeter!

Speeltuin voor honden

Weleens van een speeltuin voor honden gehoord? Ze bestaan! Er zijn verschillende speeltuinen voor honden, wij hebben de leukste even voor je op een rij gezet! Lekker thuis zorgen voor voldoende afleiding voor je hond? Neem dan even een kijkje bij onze denkspellen voor honden. Met onze denkspellen is jouw hond lekker een poosje zoet!

Hondenspeeltuin Bello

Een heuse speeltuin voor honden, hoe leuk is dat! In Rotterdam zit hondenspeeltuin Bello waar jouw hond heerlijk kan rennen en ravotten. Het terrein is 80 bij 50 meter en volledig omheind. Er zijn hindernissen om overheen te springen, poortjes, een tunnel en wipwap en bij mooi weer is het zwembad open. Je betaalt entree maar er is dan ook toezicht. 

Hondenspeeltuin Park­ ­Lingezegen

Een andere leuke speeltuin voor honden vind je in Elst bij Hondenspeeltuin Park­ ­Lingezegen. Ook deze speeltuin voor honden is volledig omheind én gratis toegankelijk. Er zijn allerlei leuke speeltoestellen voor honden zoals slalompoortjes, stapstenen, hoogtesprongen en de befaamde graafkuilen. Naast lekker ravotten in deze hondenspeeltuin zijn er ook drie prachtige wandelingen te maken. Dit zijn loslooproutes en één daarvan grenst aan waterwieken die ondiep aan de rand zijn, zodat je hond er makkelijk in kan zwemmen. 

Hondenspeeltuin de Broekpolder

Bij hondenspeeltuin de Broekpolder is iedere hond welkom! Ook wanneer jouw hond wat minder makkelijk in de omgang is. De omheinde speeltuin voor honden van anderhalve hectare heeft een speciale plek voor ‘minder sociale honden’. Ook voor pups is er genoeg te beleven. In de openbare speeltuin is een doeruimte waar leuke zoekspelletjes en behendigheidsactiviteiten kunnen worden gedaan. Voor de echte waterratten zijn er ingegraven vijvers met autobanden en bruggen van pallets. 

Lekker zwemmen met je hond

De meeste honden zijn dol op water! Lekker zwemmen met je hond kun je bijvoorbeeld bij Ut Poeleke in Oeffelt (tegen de Limburgse grens). In Oeffelt ligt deze zeer unieke en kleinschalige zwemvijver speciaal voor honden. Het water wordt 24 uur per dag, 7 dagen in de week gefilterd. En het terrein van 2.500 vierkante meter is volledig omheind. De oever loopt geleidelijk af en het water is niet te diep, zo kan jouw hond op een fijne manier vertrouwd raken met water. Alle sociale honden zijn hier op reservering van harte welkom! Ook kun je er lekker genieten van koffie, frisdrank of een ijsje én zijn er toiletten. Maak het zwemmen voor je hond extra veilig met een zwemvest voor honden. Neem even een kijkje in ons assortiment reddingsvesten. 

Lekker naar het strand met je hond

Honden zijn helaas niet overal op het strand welkom. Vooral in de zomer niet en ook vaak alleen aangelijnd. In Kijkduin mogen honden wel het hele jaar loslopen! Vanaf strandslag 2 zuidwaarts tot aan Monster kun je met je trouwe viervoeter zwemmen, lopen en ravotten wat je wilt! Voor de overige delen van het Zuiderstrand geldt dat honden alleen tussen 1 oktober en 15 mei de hele dag los mogen lopen. Er zijn langs de route verschillende gezellige strandtenten waar honden van harte welkom zijn! Je parkeert lekker gratis op parkeerterrein Machiel Vrijenhoeklaan.

Met je maatje naar het hondenstrand

Een andere tip om lekker met je hond naar het strand te gaan is het hondenstrand genaamd Erkemederstrand in Flevoland (Zeewolde). Op dit exclusieve strand voor honden kan jouw viervoeter heerlijk zijn/haar gang gaan! Het is een mooi afwisselend terrein met lange stukken strand, gras en bosjes. De wandeling is ongeveer 1.5 kilometer. Neem een picknickkleed mee en wat lekkers en het genieten voor jou en je hond kan beginnen! Het hondenstrand is het hele jaar toegankelijk. Met je hond in een hotel

Wil je graag wat langer samen op stap met je hond? Er zijn genoeg hotels waar jouw hond ook welkom is! Kijk even op dogsincluded.nl, deze site tipt adressen in heel Europa waar honden ook welkom zijn. En niet alleen hotels trouwens, ook vakantiehuizen en zelfs kastelen waar je hond ook mee mag! Handig wanneer je op vakantie wilt met je hond.

Natte neuzenroute met je hond

Ken je de natte-neuzenroutes al van Staatsbosbeheer? Dit zijn wandelingen die zijn gemarkeerd waarbij jouw hond lekker los kan lopen! Erg aan te raden is de natte neuzenroute in het Drents-Friese Wold, wat behoort tot de mooiste natuurgebieden van Europa! Deze wandeling neemt jullie mee door bossen, over slingerpaadjes en karakteristieke bomen. Deze route is 6.5 kilometer lang. Je volgt gemakkelijk de gele paaltjes met een hondenpoot erop. Kijk voor meerdere natte neuzenroutes op staatsbosbeheer.nl.Meer bos om lekker met je hond te wandelen

Een andere tip om lekker met je hond de natuur in te gaan in het Mastbos, net buiten Breda. Dit is één van de oudste aangeplante naaldbossen van Nederland. Dit bos heeft een speciale hondenroute van 4 kilometer waar jouw hond lekker los kan lopen. Naast een heerlijke wandeling is er ook een hondenpoel! Vanaf het startpunt bij het Mastbosch Hotel (Burgemeester ­Kerstenlaan 20, Breda) volg je de blauwe route met de hondenkop. Lekker op pad met je hond, vergeet dan niet om wat lekkers voor jouw hond mee te nemen. Wij hebben een ruim assortiment gezonde hondensnacks, genoeg om jouw viervoeter onder een stevige wandeling even mee te verwennen!

Schrijf je in bij een hondenclub

Voor veel rashonden zijn er hondenclubs of honden verenigingen om je bij aan te sluiten. Deze hondenclubs organiseren regelmatig wandelingen en als lid kun je dan met de hele roedel honden mee op pad. Leuk om zoveel van hetzelfde ras honden bij elkaar te zien!

Uit eten met je hond

Misschien ga je wel eens uit eten en neem je je hond mee. Je hond krijgt dan waarschijnlijk hooguit een bakje water. Echt uit eten met je hond doe je bij Brasserie Jansen in Zwolle! Daar hebben ze namelijk een heuse menukaart voor honden. Terwijl jij lekker aan de wijn en borrelplank zit, wordt je hond lekker verwend met een kluif, onsje rosbief of een biologische paté. Dat is nog eens hondvriendelijk uit eten gaan! 

Een date samen met je hond! Op zoek naar een partner die ook dol is op honden? Maak dan gauw een profiel aan op dewandeldate.nl! Wanneer je aanvinkt dat je graag wil daten met iemand die samen met de hond wil wandelen wordt er gezocht naar de perfecte match. Double daten met je hond dus! Hopelijk kunnen jullie viervoeters het ook goed met elkaar vinden.

Alles voor honden bij ZOO&ZO!

Enthousiast geworden om er lekker op uit te gaan met jouw hond? Dan kun je misschien wel een goede halsband of lijn of wat hondensnacks gebruiken voor onderweg! Ook voor een auto bench ben je bij ZOO&ZO aan het juiste adres. Kom dus zeker eens naar onze dierenwinkel, de grootste van Nederland! Hier vind je alles voor jouw trouwe viervoeter en meer! Rest ons jullie een heerlijk dagje uit te wensen en tot ziens bij ZOO&ZO!

Comments (0)

No comments at this moment