Een hond is goed voor je gezondheid!

Al 15.000 jaar leven honden en mensen samen en niet voor niets! Naast dat honden goed gezelschap zijn, leveren ze ook nog allerlei voordelen voor je gezondheid op. Welke gezondheidsvoordelen dat zijn zetten wij graag even voor jou op een rij. Dus mocht je nog twijfelen over een hondenmaatje? Lees dan even deze blog!

Aaien is hét medicijn tegen stress

Je hebt het misschien al eens vaker gehoord, maar het is echt waar! Het aaien van je huisdier vermindert stress. Door te spelen met je huisdier, hem of haar te aaien en samen te bewegen verminder je de kans op stress. Aaien werkt ontspannend en hierdoor nemen de stress gerelateerde hormonen in je bloed af. Je bloeddruk daalt en daarmee ook de kans op hart- en vaatziekten. Uit onderzoeken is zelfs gebleken dat dieren therapeutisch kunnen werken. Zo is onder meer bewezen dat het herstel van patiënten positief beïnvloedt wordt wanneer er een hond in de buurt is.

Je bent minder chagrijnig

Spelen met je huisdier kan jouw humeur positief beïnvloeden. Japanse onderzoekers hebben ontdekt dat oogcontact tussen baasje en hond ervoor zorgt dat bij vrouwen het knuffelhormoon oxytine toeneemt, zelfs bij jou én je hond, hoe mooi is dat?! Kijk dus even diep in de bruine kijkers van je hondenmaatje voor een portie instant geluk.

Je komt nooit meer alleen thuis

Er staat altijd iemand enthousiast en blij te kwispelen wanneer jij thuis komt! Met een luisterend oor, zonder direct vervelende vragen te stellen. Een hond neemt jou zoals je bent, zonder oordeel maar altijd even enthousiast. Met een hond in huis voel je je minder eenzaam, wie wil dat nou niet…

Lekker de frisse buitenlucht in samen

Wandelen is goed voor een mens! En hoe leuk is het wanneer je er voortaan samen op uit kunt gaan? Door een stevige wandeling met je viervoeter blijf je fit. Wetenschappers van de Michigan State University hebben zelfs vastgesteld dat 60% van de onderzochte hondenbezitters voldeed aan de door artsen aanbevolen hoeveelheid lichaamsbeweging, of er zelfs boven zat. Ook vergroot je de kans op sociale contacten door te wandelen met je hond, nog een positief effect voor je gezondheid! Daarnaast zorgt wandelen ervoor dat je meer ruimte in je hoofd krijgt. Na een flinke wandeling is je hoofd wat leger en je lijf wat fitter, een win-win situatie dus!

Honden hebben een positieve invloed op kinderen

Met een huisdier in huis kun je jouw kinderen verantwoordelijkheid leren. Ze leren allerlei vaardigheden door het verzorgen van een huisdier. Met een hond moet je wandelen, je geeft hem eten, je kunt hem wat leren en ga zo maar door. Ook is een hond vaak een fijn knuffelmaatje voor een kind. Het blijkt dat kinderen die opgroeien met een huisdier over het algemeen meer zelfvertrouwen, empathie en verantwoordelijkheidsgevoel hebben.

Alles voor de verzorging van jouw hond

Natuurlijk wil jij alleen het allerbeste voor jouw hondenmaatje! Bij ZOO&ZO begrijpen we dat. We hebben dan ook een enorm assortiment met alles voor de beste verzorging van jouw hond. Van comfortabele hondenmanden, hoogwaardig hondenvoer, tot halsbanden, tuigen en lijnen. Maar ook voor alles op het gebied van training & gedrag kun je bij ons terecht. Of ga je lekker op stap met je hond? Wij hebben alles in huis voor onderweg met de hond. Lekker spelen met jouw viervoeter doe je met ons ruime assortiment hondenspeelgoed. En is jouw hondenmaatje helaas ziek of wil je even een gezondheidscheck? Kom dan naar onze inpandige dierenartspraktijk “De Klomp Dierenartsen”. Kortom: voor alles rondom de verzorging van jouw hond ben je bij ZOO&ZO dierenwinkel aan het juiste adres! We hopen je gauw te verwelkomen!

Comments (0)

No comments at this moment