Een heldere en gezonde vijver zonder veel moeite, dat wil je! Een vijverstofzuiger is speciaal ontworpen om vuil en water op te kunnen zuigen. Dus tegelijk met het opzuigen van water zuigt de vijverstofzuiger vuil van de bodem van je vijver op. Resultaat: een schone bodem van jouw vijver! Gebruik je geen vijverstofzuiger en laat je veel voedselresten op de bodem van de vijver liggen, dan verhoog je de kans op infectieziekten in je vijver. Vanzelfsprekend is dit slecht voor het vijverwater en dus ook voor de planten en vissen in je vijver. Met een stofzuiger voor vijvers verwijder je gemakkelijk ontlasting van vissen, achtergebleven voedselresten, takjes en bladeren uit de vijver. Een vijverstofzuiger voorkomt dus dat afvalresten gaan rotten.

Hoe werkt een vijverstofzuiger? 

Hoe een vijverstofzuiger werkt is niet in een exacte omschrijving te geven. Er zijn veel merken vijverstofzuigers en iedere vijverstofzuiger werkt op een andere manier. Wel is het zo dat de meeste vijverstofzuigers telescopische buizen hebben om alle plekken in de vijver goed te kunnen bereiken. In plaats van met schepnetten in de weer te gaan om de vijver schoon te krijgen, werkt een vijverstofzuiger gemakkelijker en efficiënter. Een vijverstofzuiger verwijdert namelijk zowel vuil als gruis uit de vijver. Je kunt de vijverstofzuiger dus eigenlijk vergelijken met een gewone stofzuiger welke vuil uit het tapijt verwijdert. Omdat een vijverstofzuiger geen onderscheid maakt tussen vuil en substraat, worden de meeste vijverstofzuigers met meerdere mondstukken geleverd. 

Waar komt het afval van de vijverstofzuiger terecht?

Een vijverstofzuiger zuigt dus het vuil en de modder van de bodem van je vijver. Vanzelfsprekend moet dit afval (slib) ergens geloosd worden. Bij de meeste vijverstofzuigers wordt het verwijderde water inclusief de modder rechtstreeks in de afvoer gedumpt. Er zijn ook vijverstofzuigers welke het slib in een zak of een speciale container opvangen. Daardoor is het afval gemakkelijk uit de zak of container van de vijverstofzuiger te verwijderen. Ieder model vijverstofzuiger heeft eigen kenmerken, kwaliteiten en functies, daarom is het verstandig vooraf goed te bedenken aan welke eisen jouw vijverstofzuiger moet voldoen en welke stofzuiger bij jouw vijver past. \

Welke vijverstofzuiger is geschikt voor mijn vijver? 

Afhankelijk van de grootte van jouw vijver kies je de stofzuiger voor je vijver. Heb je een kleine vijver, dan is een vijverstofzuiger die met een slang aangedreven wordt ideaal. Deze stofzuiger voor vijvers is licht en eenvoudig in gebruik. Daarnaast zijn deze vijverstofzuigers voordeliger dan een vijverstofzuiger welke met een pomp moet worden aangedreven. Heb je een grote vijver, dan heb je een vijverstofzuiger nodig met meer kracht. Informeer vooraf goed welke vijverstofzuiger geschikt is voor jouw vijver of zwembad. 

Koop jouw vijverstofzuiger bij ZOO&ZO 

Wil je ook een goede vijverstofzuiger aanschaffen? Dan ben je bij ZOO&ZO aan het juiste adres! Wij hebben een prachtig assortiment vijverstofzuigers van topkwaliteit voor voordelige prijzen. De meeste vijverstofzuigers welke wij aanbieden zijn van Oase. Een betrouwbaar merk wat staat voor hoogwaardige kwaliteit. Ben je op zoek naar een vijverstofzuiger? Kom langs in onze fysieke aquariumwinkel in Ede en laat je goed informeren voor de beste keuze vijverstofzuiger. Of bestel de stofzuiger voor je vijver gemakkelijk en voordelig in onze webshop. Naast vijverstofzuigers vind je bij ons alles voor in en rondom de vijver zoals vijverpompen, vijverbeluchting, vijverfilters, maar ook vijver verlichting, vijvervissen en vijverbacteriën. Kortom, voor het aanleggen en onderhouden van jouw vijver ben je bij ZOO&ZO aan het juiste adres!

Of huur jouw vijverstofzuiger bij ZOO&ZO

Een vijverstofzuiger is een geweldig hulpstuk om de vijver schoon en gezond te houden. Maar een vijverstofzuiger is niet goedkoop en eigenlijk hoef je de vijver maar twee keer per jaar echt schoon te maken. Daarom vind je het wellicht wat zonde van je geld om een vijverstofzuiger te kopen. Voor €45,- per dag huur je een vijverstofzuiger. 

Geen maximaal aantal dagen verhuur en een kleine borg

Er zit geen maximaal aantal dagen aan de verhuur. Binnen een dag kun je de vijver schoon hebben, natuurlijk wel afhankelijk van de grootte van de vijver, maar je kunt er ook gerust wat langer over doen als je dat fijner vind.  Wij vragen alleen €75.- aan borg, maar dat lijkt me logisch toch? De stofzuiger hoort netjes en leeg terug te komen. Dit checken wij bij terugkomst en als dit zo is, dan krijg je de borg meteen terug.

Comments (0)

No comments at this moment