Een vijver is een echte sfeermaker in jouw tuin. Maar voordat je met het aanleggen van de vijver begint, moet je goed bedenken wat voor een vijver je wilt. Wil je een vijver met vissen, een waterpartij of een zwemvijver? Wij geven je graag wat tips om jouw droomvijver aan te leggen!

Hoe diep moet de vijver worden?

Ga je een vijver aanleggen dan is het bepalen van de diepte van jouw vijver belangrijk. Kies je bijvoorbeeld voor een vijver met koi’s, dan moet de vijver minimaal 1.5 meter diep worden. Houd er daarbij rekening mee dat koi’s de planten in jouw vijver eten. Dit kun je voorkomen door te kiezen voor drijvende manden met planten óf een apart stuk aan de vijver maken met een plantengedeelte; waar de koi’s niet bij kunnen. De diepte van een vijver is ook erg belangrijk voor het houden van steuren. Ook planten moeten in dit geval achterwege gelaten worden. Kies je voor een natuurlijke vijver dan is een diepte van 0,8 meter al ruim voldoende. Voor een zwemvijver gelden natuurlijk weer hele andere afmetingen.

Waar plaats je de vijver?

Daarnaast is de plaats in de tuin belangrijk bij het aanleggen van een vijver. Let er goed op waar de zon in jouw tuin staat om algen zoveel mogelijk te voorkomen. Maar bedenk goed dat waterplanten minstens 6 uur per dag zonlicht nodig hebben. Met name wanneer je bloeiende planten, zoals waterlelies wilt houden. Ook vissen vinden een beetje warmte erg prettig. Daarnaast is de locatie ook belangrijk omtrent bomen en planten, die massaal bladeren of naalden in de vijver kunnen loslaten. Daarbij kunnen bomen met hun wortels of takken het vijverfolie beschadigen.

Vijverfilter voor jouw vijver

Wil je een vijver aanleggen met vissen? Dan is een vijverfilter absoluut onmisbaar. Een vijverfilter verwijdert schadelijke stoffen en zorgt ervoor dat jouw vijver helder blijft. Er zijn verschillende typen vijverfilters: biofilters, voorfilters, trommelfilters, beadfilters, zeefbochtfilters, meerkamerfilters, drukfilters & plantenfilters. Afhankelijk voor welke vijver je kiest past hier de juiste vijverfilter bij.

Soorten vijverfolie

Voor het aanleggen van een vijver wordt meestal vijverfolie gebruikt, hierbij kun je kiezen uit pvc en epdm. Epdm vijverfolie is iets duurder maar heeft een langere levensduur dan pvc. Dit materiaal is rekbaarder en droogt minder snel uit waardoor het dus ook minder snel zal scheuren. 

Finishing touch vijver aanleggen

Om van jouw vijver een echte eye catcher te maken kun je losgaan met fonteinen, waterornamenten, watervallen én vijververlichting. Net wat bij jouw tuin en stijl past!

Vijver aanleggen? Bestel al je vijver artikelen bij ZOO&ZO

Ga je een vijver aanleggen? Bestel al je vijver artikelen gemakkelijk online bij ZOO&ZO. In ons assortiment vind je onder andere: vijver filters, luchtpompen, fonteinpompen, vijververlichting, vijvernetten en vijvermanden. Met behulp van onze filters vind je snel waar je naar op zoek bent. En bestel je jouw vijver artikelen bij ons online? Dan krijg je vanaf €50,- al gratis verzending.

Topmerken voor het aanleggen van jouw vijver

Bij ZOO&ZO bieden wij diverse soorten vijver artikelen voor het aanleggen van jouw vijver. Wij hebben de volgende topmerken in ons assortiment: Oase, Velda, Aquatic Science & Superfish. Neem eens een kijkje in onze winkel voor nóg meer verrassend aanbod of zoek jouw favoriete vijver artikelen gemakkelijk via onze subcategorieën en ons filtermenu.

 

Related products

Comments (0)

No comments at this moment