Nooit meer een vieze of beschadigde badkamer!

Lekker rollen en ravotten is wat iedere hond het liefst doet.
Daarna is jouw hond toe aan een grondige wasbeurt en dat kan bij ZOO&ZO!

dogwash

ZOO&ZO beschikt over de meest moderne ‘Dogwash’, een open cabine waarin je jouw hond eenvoudig kunt wassen. Een hondenwasbeurt van 15 minuten kost slechts €7,50, inclusief hondenshampoo en drogen!                                         

Geen beschadigde badkuipen en badkamervloeren, geen nat en vies huis, niet hoeven kiezen welke hondenshampoo het beste is, niet meer in de tuin de hond met een sproeier achteraan zitten. Lijkt jou dit ook heerlijk? De ZOO&ZO dogwash staat in onze dierenspeciaalzaak aan de Lorentzstraat 1b in Ede en je mag hier elk gewenst moment gebruik van maken met je viervoeter.

De Dogwash is gemakkelijk te bedienen. Tijdens het wassen van de hond thuis klagen veel mensen over knie- en/of rugpijn vanwege het buigen van de knieën of het hurken. Om deze klachten te voorkomen is de wastobbe van de Dogwash op een ideale hoogte geplaatst zodat iedereen de hond zeer gemakkelijk kan wassen. Gedurende het hele wasproces staat het baasje in een rechte positie zonder druk op de knieën of rug te hebben. De tobbe is voorzien van een coating met anti-slip, waardoor de hond veilig staat zonder uit te glijden. De hond dient een eigen halsband om te hebben waar de ketting -die in de doswash ligt- eventueel aan vast gemaakt kan worden zodat jouw hond niet kan ontsnappen tijdens het wassen. 

Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk de douche. Deze levert de juiste hoeveelheid water, wat al opgewarmd is tot een comfortabele 38 graden, de ideale temperatuur om jouw hond mee te wassen. Wanneer je het programma "shampoo" selecteert wordt de shampoo automatisch gemengd met het water dat uit de douchekop stroomt. De ZOO&ZO dogwash gebruikt alleen een organische shampoo die speciaal ontwikkeld is voor honden. De douche is flexibel en hiermee is de hond van alle kanten goed te wassen.charlydogwash.png


Het gebruik van de dogwash is erg makkelijk:

Na betaling kun je een programma naar keuze kiezen op het touchscreen, zoals bijvoorbeeld "shampoo". Vervolgens kan je jouw hond net als thuis rustig wassen. Je betaalt voor de gebruikte tijd en kunt ieder moment switchen tussen de verschillende programma's.

1. Start de dogwash door het plaatsen van de hond in het wasgedeelte en lijn hem/haar aan de eigen halsband aan met de speciale ketting die in de dogwash ligt. Verwijder de lijn.

2. Betaal de startprijs met munten (verkrijgbaar bij de kassa) of met contant gepast geld.

3. Druk op de shampooknop op het touchscreen. Pak de sproeikop en druk op de knop. Begin dan met het shampoo-en van de hond. Aangezien het water gemengd is met shampoo gaat dit vele malen sneller dan dat dit thuis gaat (ongeveer 2-4 minuten).

4. Optioneel kan er gebruik gemaakt worden van conditioner of anti-vlooienshampoo (beide ongeveer een minuut).

5. Spoel de hond tussentijds even af. Ook na het gebruik van de conditioner of anti-vlooien shampoo moet je de hond grondig afspoelen. Afspoelen duurt ongeveer 1-2 minuten.

6. Vervolgens ga je de hond droog föhnen. Er zijn twee verschillende föhnstanden: een lage en een hoge stand. Voor een zenuwachtige hond is het beter om eerst met de lage stand te beginnen. Droog föhnen duurt ongeveer 5 minuten.

7. Zodra de hond lekker droog is kan de hond uit de wastobbe gehaald worden. Graag de wastobbe nog even reinigen voor de volgende gebruiker. Dit duurt ongeveer 30 seconden.

Indien meer tijd nodig is, dan is er de mogelijkheid om extra geld toe te voegen en daarmee de tijd te verlengen. 30 Seconden voor het einde van de betaalde tijd gaat er een signaal af, zodat je weet hoeveel tijd er nog beschikbaar is.