Retourneren

Gebruik ons retourformulier in het geval dat je producten wilt retourneren. 

Wanneer je spijt hebt van je aankoop, dan kun je de door jou aangekochte producten, onder bepaalde voorwaarden, aan ons retourneren. Dit mag zonder opgaaf van reden. Uiteraard mag je wel een reden opgeven wanneer je dat wenst, dit helpt ons namelijk bij het verbeteren van onze service en ons assortiment.

Na ontvangst van jouw product(en) heb je 14 dagen de tijd om het product retour te sturen of een melding te maken van het retourneren van een product. Na een melding heb je nog eens 14 dagen de tijd om het product retour te sturen.

Voorwaarden voor het retour sturen van producten:

  • De producten zijn onbeschadigd;
  • De producten zijn verpakt in de originele en onbeschadigde verpakking;
  • Verpakkingen zijn dichtgeplakt met transparant verpakkingstape (géén ducttape);
  • Producten welke zijn gebruikt worden niet gecrediteerd;
  • Een product waarbij jij zelf een gebrek hebt geprobeerd te herstellen wordt niet gecrediteerd;
  • De pakbon of factuur (eventueel een kopie) dient aan de retourzending toegevoegd te worden.

Na het ontvangen van jouw retourzending storten wij, binnen 14 dagen, het aanschafbedrag inclusief de verzendkosten terug. De kosten van de retourzending zijn vanzelfsprekend voor jouw eigen rekening.

Wij gebruiken voor de terugbetaling hetzelfde betaalmiddel en bankrekeningnummer als welke jij hebt gebruikt voor het betalen van jouw bestelling. Aan de terugbetaling zijn voor jou geen kosten verbonden.

Retourzendingen mogen gestuurd worden naar:
ZOO&ZO dierenspeciaalzaak
T.a.v. Webwinkel
Lorentzstraat 1b
6716 AD Ede
Nederland

Retourneren met speciaal transport

Indien jouw bestelling met speciaal transport is verzonden, dan dient het pakket ook geretourneerd te worden met speciaal transport. In bijna alle gevallen wordt zo'n bestelling dan ook niet aangenomen door vervoerders zoals PostNL. 

De kosten voor het retourneren met speciaal transport zijn €29,95 (uitzonderingen daargelaten) en voor eigen rekening. We zijn genoodzaakt de retourkosten voor speciaal transport in rekening te brengen vanwege de gemaakte kosten voor het maken van een afhaalopdracht. De retourkosten worden verrekend met de restitutie van het aankoopbedrag. 

Let op: De retourkosten (€29,95, uitzonderingen daargelaten) zijn hoger dan de verzendkosten. In sommige gevallen worden er helemaal geen verzendkosten gerekend, maar zijn er wel retourkosten van toepassing. De verzendkosten zijn lager dan de retourkosten omdat we een deel van de verzendkosten met speciaal transport voor onze rekening nemen. Indien een bestelling verkeerd is geleverd of beschadigd is bij aankomst, dan nemen wij de retourkosten voor onze rekening. 


Weigering aan de deur

In het geval je de bestelling aan de deur weigert, zonder een geldige opgaaf van reden, dan worden de retourkosten (á €4,95) in rekening gebracht. Een geldige opgaaf van reden is een annulering voordat de bestelling is verzonden of wanneer de bestelling te laat is verzonden of te lang onderweg is geweest. Enkele andere redenen (afhankelijk van de situatie) waar contact over is geweest met een medewerker gelden ook. In het geval je beslist een bestelling niet meer te willen ontvangen nadat deze al is verzonden dan is dat geen geldige reden.

 

Klachten & garantie

Wij streven er naar om jou als klant zo tevreden mogelijk te houden. Het is natuurlijk vervelend als je een klacht hebt over onze producten en/of dienstverlening. Wij willen je graag verder helpen en een gewenste oplossing bieden. 

Ben je toch niet tevreden over een ontvangen product of onze dienstverlening? Dan kun je dit melden via ons contactformulier of via de e-mail. Zie de contactpagina in onze webshop.

Onze medewerkers van de desbetreffende afdeling streven er naar om de klacht binnen 5 werkdagen in behandeling te nemen en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen. Mochten we meer tijd nodig hebben, dan zullen wij je hiervan op de hoogte stellen.

Mocht je bovenstaande niet op prijs stellen, dan kun je ook altijd contact opnemen met de afdeling bemiddeling van de Stichting Keurmerk, waarbij wij zijn aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om jouw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Wanneer de klacht nog niet elders in behandeling is, dan staat het jou vrij om de klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie. Ga nu naar het ODR platform

Klik hier om onze algemene voorwaarden te bekijken!