Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Pluggen

De plug is toch wel het meest bekende stukje kunstaas voor roofvissen. Een plug is een hardbait en herkenbaar aan de duiklip. De duiklip van de plug zorgt voor actie in het water en bepaalt de duikdiepte. Het vissen met een plug is erg makkelijk, je werpt hem in en haalt hem naar eigen snelheid binnen. Door de zwemlip van de plug hoef je dus zelf geen actie aan de plug te geven, maar het is wel mogelijk. Door met je hengel te tikken kun je een aanbeet bij grotere vissen forceren. Vrijwel iedere roofvisser, zowel beginnend als ervaren, maakt gebruik van een hardbait of plug. Succesverhalen gegarandeerd! 

Wat zijn pluggen?

Pluggen zijn kunstaas vissen welke gemaakt zijn van balsahout of hard kunststof en zijn bedoelt voor het vissen op roofvis zoals snoek, baars en snoekbaars. Je kunt pluggen onderverdelen in een paar hoofdgroepen: drijvende-, zinkende-, oppervlakte pluggen en Jerkbaits. In de vroegere zomer kun je het beste met kleinere pluggen vissen. Dit zorgt ervoor dat je het natuurlijke voedselaanbod volgt, wat meer vertrouwen bij de roofvis wekt. In de winter kun je met de grotere pluggen roofvissen. 

Verschillende soorten pluggen voor roofvissen

Er is enorm veel keuze in pluggen voor roofvissen. Welke plug het beste bij jou past hangt af van een hoop factoren. Daarom is het nooit verkeerd om verschillende soorten pluggen en kunstaas mee te nemen. Om je een beetje op weg te helpen met de juiste keuze is het allereerst verstandig rekening te houden met de zwemdiepte van je kunstaas. Hieronder geven we je graag wat voorbeelden van roofvis pluggen. 

Zinkende pluggen 

Zoals de naam al doet vermoeden zinken zinkende pluggen langzaam naar de bodem wanneer je ze niet binnen draait. Zinkende pluggen voor roofvissen zijn door het hoge gewicht goed te werpen en hierdoor kun je ze op de gewenste diepte naar binnen vissen. Je wacht daarbij tot de plug op diepte is en vist hem dan naar binnen. Doordat deze plug zinkt is het makkelijk hem vlak boven de bodem aan te bieden. 

Drijvende pluggen 

Drijvende pluggen zullen op het moment dat je even niet draait langzaam naar de oppervlakte drijven. Bij drijvende pluggen voor roofvissen moet je voornamelijk op de zwemdiepte van de plug letten. Deze wordt bepaald door de zwemlip van de plug. Dit is terug te vinden op de verpakking. Hoe horizontaler en langer de lip van de plug, hoe dieper de plug duikt. Afhankelijk van de diepte van het water kies je de juiste plug. 

Oppervlakte kunstaas 

Oppervlakte kunstaas blijft mooi op het wateroppervlak liggen en zweeft er net iets onder. Hierdoor is dit kunstaas perfect voor het roofvissen in ondiep water of water met veel planten. 

Snoek vangen met pluggen 

Pluggen zijn fantastisch kunstaas om snoek mee te vangen! Voor het vissen op snoek gebruik je meestal pluggen tussen de 10 en 20 cm. De meeste snoeken zijn namelijk wel in voor een grote hap. Een snoek is een populaire vis om met pluggen te vangen, een snoek geeft een fantastische aanbeet waardoor je adrenaline door je lijf zal gieren! Ook bij snoek pluggen moet je rekening houden met de diepgang van de plug. Dit omdat snoeken vanaf de bodem jagen en de snoek altijd naar boven kijkt voor zijn prooi. Laat je pluggen voor het vangen van snoek dus goed opvallen en in het zicht komen!

Direct roofvis pluggen kopen bij ZOO&ZO

Pluggen voor het roofvissen kopen doe je gemakkelijk in onze webshop. Maar je kunt natuurlijk ook altijd langskomen in onze hengelsportwinkel in Ede! Kom langs voor je hardbaits of kunstaas en neem direct een kijkje in onze ruime assortiment hengelsportspullen. Heb je vragen over een bepaalde soort roofvis pluggen? Bellen en mailen voor advies mag natuurlijk ook altijd! En koop je jouw pluggen voor roofvissen op werkdagen voor 17:00 uur? Dan worden deze dezelfde werkdag naar je opgestuurd! Vanaf €50,- doen we dit trouwens zelfs gratis! 

Pluggen voor roofvissen van de beste merken

Wij hebben een prachtig assortiment met de  beste roofvis pluggen voor je samengesteld. Een greep uit de topmerken pluggen welke wij aanbieden zijn Salmo, Rapala, Rozemeijer, Westin, Spro, Fox en Rage. Met roofvis pluggen van ZOO&ZO kom je weer een stukje dichterbij een topvangst!