Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Forel vislijnen

ZOO&ZO hengelsport heeft de beste forellijnen in het assortiment. Belangrijk bij het vissen op forel is om niet met een te dikke lijn te vissen. Aangezien een dikkere vislijn een stuk stugger is dan een dunne vislijn werp je met een dikke lijn minder ver. Ook gedraagt een dikke forellijn zich onder water veel minder natuurlijk en dit komt de vangst zeker niet ten goede. 

Voor forelvissen wordt meestal een nylon vislijn gebruikt 

Over het algemeen wordt er voor het forelvissen een nylon vislijn gebruikt. Nylon bezit een klein percentage rek en dit zorgt voor minder lossers tijdens het drillen van een forel. Voor de visserij op gewone forel volstaat een nylon vislijn tussen de 0.16 en de 0.20 mm. Bij de visserij op zalmforel mag een dikkere vislijn gebruikt worden, omdat deze vissen sterker en zwaarder zijn dan een gewone forel. Voor de zalmforel volstaat een nylon vislijn tussen de 0.20 en 0.24 mm. Aangezien er op de meeste forelvijvers zowel gewone forel als zalmforel wordt uitgezet kom je met een hoofd vislijn rond de 0.20 mm goed weg. 

Topmerken vislijnen voor forel koop je bij ZOO&ZO

Bij ZOO&ZO vind je forel vislijnen van verschillende topmerken. Wij hebben vislijnen voor forelvissen op voorraad van onder andere Gamakaksu, Guru, Matrix en Preston. Geen idee welke vislijn voor forelvissen jij het beste kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze hengelsportwinkel in Ede. Onze deskundige medewerkers kunnen jou alles vertellen en adviseren over de juiste vislijn.

Forellijn kopen? Goed idee! Bestel jouw forellijn bij ZOO&ZO

Je kunt in onze fysieke winkel in Ede alles op het gebied van forellijnen en forelvissen vinden. Daarnaast zijn wij ook jouw forellijn webshop. En bestel je voor €50,- aan hengelsportartikelen? Dan worden deze gratis verzonden! Bestel jouw vislijn voor forelvissen vandaag nog of kom eens langs in onze hengelsportwinkel in Ede! De juiste vislijn voor forelvissen nog niet gevonden? Bij vragen of opmerkingen over ons assortiment forellijnen kun je ons (tijdens openingstijden) altijd bereiken op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl. Onze vakkundige medewerkers helpen je graag op weg!