Populaire producten

Populaire producten

Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Hengels

We trappen af met hengels voor de witvisserij. Het vissen op witvis kan met verschillende soorten hengels. Het meest gebruikt daarbij is de ouderwetse vaste hengel. Een vaste hengel heeft een normale stok waar je een vistuigje aan hangt. Deze hengels worden gebruikt zonder werpmolen. Ben je een beginnende visser? Dan is ons advies altijd om voor een vaste hengel te kiezen. Met het vissen met een vaste hengel heb je de juiste basis om later door te stromen naar andere hengels, zoals de werphengel. Vaste hengels beginnen bij 3 meter tot en met de langste hengels van zo’n 16 meter. Deze lange hengels worden vooral voor de wedstrijdvisserij gebruikt, maar de meest gebruikte lengtes zijn tussen de 3 en 9.5 meter. Met deze lengte hengels kun je vrijwel op ieder watertype terecht.

Diverse soorten vaste hengels voor het witvissen

Vaste hengels zijn in 3 soorten verkrijgbaar; de telescoop hengel, de insteekhengel en de oversteekhengel. Telescoophengels zijn uitschuifhengels, deze zijn over het algemeen tussen de 3 tot 6 meter verkrijgbaar en met name onder de beginnende visser en de recreant erg populair. Hengels vanaf 6 meter zijn bijna altijd in- of oversteek hengels, ze schuiven niet uit zoals een telescoop hengel, maar hierbij kun je de delen los in elkaar steken. Het voordeel van een in- of oversteekhengel is dat deze vaak wat sterker zijn en lichter in gewicht. Daarnaast kun je met deze hengels in verschillende lengtes vissen. Wil je bijvoorbeeld met 4 delen vissen dan steek je 4 deeltjes in elkaar. Om de hengel te verlengen steek je er gemakkelijk meerdere delen bij. Tegenwoordig is het erg populair om te vissen op “commercial vijvers”. Dit zijn wateren waar je voor betaalt om te vissen en zitten vaak vol met kleine karpers. Hier zijn ook speciale vaste hengels voor op de markt, dit zijn sterkere vaste hengels waarbij elastiek in de top wordt gebouwd zodat zelfs karpers te vangen zijn met een vaste hengel. Het vissen met een vaste hengel met elastiektop is ook erg populair. Door gebruik te maken van elastiek in je vaste hengel kun je veel grotere vissen vangen. Bij ZOO&ZO Hengelsport bouwen wij ook elastiek in de vaste hengel.

Witvissen met een werphengel

Witvissen kan ook erg goed met het gebruik van een werphengel. Dit kun je doen met een matchhengel, een winkelpicker of de feederhengel. Een matchhengel wordt gebruikt voor het vissen met een dobber op grote afstand. Bij een winkelpicker of feederhengel maak je gebruik van een voerkorf. Deze hengels hebben een dunne zachte top waarmee je de aanbeet kunt zien. De winkelpicker en de feederhengel zijn ideaal om te gebruiken op stromend water. Uiteraard hebben wij voor al deze soorten hengels bijpassende molens. Voor het vissen op commercial wateren hebben wij uiteraard ook verschillende hengels op voorraad, denk hierbij aan de pellet waglerhengel en de speciale commercial feederhengels.

Karperhengels voor het karpervissen

Door met de karperhengels. Voor het vissen op karper heb je uiteraard een speciale karperhengel nodig. Karperhengels kun je voor het gemak in 3 soorten hengels opsplitsen; de penhengel, de afstandshengel en de stolkerhengel. De penhengel gebruik je voor het vissen met een dobber, deze hengels zijn 3.60 meter tot 3.90 meter lang en hebben een hele zachte parabolische actie. Penvissen doe je vaak langs de waterkant en bij het aanslaan komt er direct veel kracht op de hengel. Doordat je hengel hierbij gelijk krom slaat, vangt hij de klappen van de karper op. Voor het zeer populaire boilievissen op karper heb je een strakkere hengel nodig. Bij deze visserij wordt er gebruik gemaakt van zwaar werplood en moet de hengel dit ver kunnen ingooien. Voor het afstandvissen wordt over het algemeen een hengel gebruikt tussen de 3 meter en de 3.90 meter, waarbij de meest verkochte lengte hengel die van 3.60 meter is. De laatste jaren wordt het vissen met de stolker hengel steeds populairder, dit zijn kortere karperhengels welke zeer geschikt zijn om actief mee te vissen. Denk hierbij aan het maken van meerdere voerplekjes, welke om de beurt worden afgevist. Stolker hengels zijn tussen de 6 en de 10 ft.

Hengels voor het roofvissen

Voor het vissen op roofvis worden spinhengels gebruikt. Roofvissen is een hele actieve manier van vissen, waarbij je zoveel mogelijk water afvist. Omdat je de hele dag staat te werpen is het belangrijk dat de spinhengel en werpmolen goed op elkaar zijn afgestemd,  want je wilt het natuurlijk wel uren vol kunnen houden. Spinhengels zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Denk hierbij aan hengels met vissen voor een dropshot montage, het vissen met sheds, het vissen met jerkbaits, tot aan speciale hengels voor het vissen met dood aas. Er bestaan ook spinhengels welke speciaal zijn ontwikkeld voor het vissen met een reel. Deze worden voornamelijk gebruikt voor het vissen met wat zwaarder kunstaas.

Hengels voor het forelvissen

Het vissen op forel in de zogenoemde forelvijvers is enorm populair. Forel is een prachtige sportvis die vooral op licht materiaal een geweldige sport geeft. Forelvissen kun je op meerdere manieren doen, waarbij de 3 populairste manieren zijn; het ouderwets vissen met een dobber, het slepend vissen met bijvoorbeeld powerbait tot het moderne vissen met spoons. Forelhengels zijn over het algemeen lichte spenhengels tussen de 1.80 en de 3 meter met een zachte parabolische actie. Een forel is een zeer explosieve vis die met zo’n zachte hengel prachtige sport geeft.

Hengels voor het zeevissen

Ook hengels voor het zeevissen vind je bij ZOO&ZO. Zeevishengels kun je onderverdelen in 2 categorieën; het vissen vanaf het strand of de pier en het vissen vanuit de boot. Voor het vissen vanaf het strand gebruik je een lange hengel met een zachte top. Deze hengels zijn gemaakt om een zwaar werplood op grote afstand te kunnen gooien. De hengel wordt dan in een speciale strandsteun gezet en door de speciale top zie je wanneer je beet hebt: deze begint dan te tikken. Strandhengels worden voornamelijk gebruikt tussen de 3.60 en de 5.5 meter. Aangezien je bij het vissen vanaf een boot niet ver hoeft te werpen is het gebruik van een lange hengel af te raden. Daarom worden voor het bootvissen veel kortere hengels gebruikt. Denk aan hengels tussen de 1.80 en de 3 meter. Ook deze hengels hebben een zachte top waardoor de aanbeet goed te zien is.

Exclusief bij ZOO&ZO; hengels voor Big Game vissen

Bij ZOO&ZO Hengelsport verkopen wij zelfs hengels voor het Big Game vissen. Dit zijn zeer sterke hengels waarmee de allergrootste zoutwatervissen te vangen zijn. Big Game vissen doe je vanaf de boot en daarom is de lengte van de hengel tussen de 2 en de 3 meter. Vraag onze medewerkers zeker eens naar deze prachtige hengels!

Kom naar ZOO&ZO voor de perfecte hengel

Op zoek naar de juiste hengel? Kom dan zeker naar onze prachtige ZOO&ZO dierenwinkel in Ede! Al deze hengels -en nog veel meer- zijn bij ons verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen en van hoogwaardige kwaliteit. Bij ons slaag je altijd en vind je de perfecte hengel voor tijdens het vissen. Daarnaast zijn wij de meest bijzondere én grootste dierenwinkel van Nederland met een zeer ruime hengelsportafdeling! Met maar liefst 5000m2 (!) aan beleving kijk jij absoluut je ogen uit! Graag verwelkomen we jou in onze ware beleving, waar er gratis parkeren is en wij persoonlijk deskundig advies kunnen bieden. Zien we je gauw bij ZOO&ZO!?