Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Feederhengels

Een feederhengel is een lange werphengel van 3 meter tot 3.90 meter. Met een feederhengel kun je in combinatie met een voerkorf of method feeder op grotere afstanden vissen en een aantrekkelijke voerplek maken. Met name voor het vissen met een voerkorf op grote afstanden is de feederhengel zeer geschikt. Of je nu gaat vissen op een kanaal, rivier, vijver of groter water: met een feederhengel boek je vaak mooie resultaten. Door de sterke ruggengraat van de feederhengel kun je ook met een gevulde voerkorf erg ver werpen. Ga je met een voerkorf op grotere afstanden vissen? Kies dan zeker een feederhengel! 

Vissen met een feederhengel

Met een feederhengel met voerkorf heb je dus automatisch een voerplek dichtbij je haak. Een feederhengel is over het algemeen een lange werphengel met een ideale lengte van 3 meter om de voerkorf zo ver mogelijk te kunnen werpen. Het bovenste gedeelte van een feederhengel is makkelijk te wisselen. Bijvoorbeeld wanneer je het werpgewicht van de feederhengel wilt veranderen of de lijndikte. Daarnaast hebben de losse toppen van een feederhengel over het algemeen een bepaalde kleur. Binnen de feedervisserij wordt namelijk veel gewerkt met de kleuren rood, oranje en geel. Deze kleuren duiden allemaal op een bepaalde stugheid van de hengel voor feedervissen. Ga je vissen met een lichte korf of dunne lijn? Gebruik dan de feederhengel met de minst stugge top. Ga je feedervissen met een zware korf en dikke lijn, kies dan de meest stugge top voor je feederhengel. Op de meeste feederhengels staat vermeld met welke loodgewichten maximaal geworpen mag worden. 

Witvissen met een feederhengel 

Wanneer je wilt gaan witvissen dan kun je met een feederhengel goed uit de voeten. Over het algemeen vang je met een feederhengel meer vis dan met een vaste hengel of matchhengel. Ook voor de beginnende witvisser is een feederhengel prima te gebruiken. Witvissen met een feederhengel is trouwens voor ieder watertype geschikt. Dus of je nu een beginnende of een gevorderde witvisser bent, probeer een feederhengel absoluut eens uit! 

Op zoek naar de beste feederhengel? 

Denk je na over de aanschaf van een feederhengel? Stel jezelf dan eerst de vraag op welk watertype je wilt gaan vissen. Bepaal ook welke werpafstand de hengel moet kunnen overbruggen. Ga je feedervissen op sterk stromend water? Bepaal dan goed het gewicht van de korf en dus het werpgewicht van de hengel om te feedervissen. Heb je het liefst een feederhengel met een handvat van kurk of juist van foam? Iedere feederhengel heeft zijn eigen eigenschappen. Heb je nou geen idee welke feederhengel jij moet kiezen? Vraag het ons gerust! Wij kunnen je alles uitleggen over de verschillen in feederhengels en de beste feederhengel voor jou. Het aanbod feederhengels bij ZOO&ZO is enorm, dus er zal vast en zeker een hengel om te feedervissen voor jou bij zitten!

Feederhengel kopen? Scoor jouw feederhengel bij ZOO&ZO! 

Vissen met een feederhengel is een leuke hobby! Daarom vind je bij ZOO&ZO ook een prachtig assortiment met alleen de beste feederhengels. Enkele van de merken feederhengels welke wij aanbieden zijn Matrix, Mitchell, Fox, Lion Sports en Cresta.

Alles op het gebied van feedervissen en hengelsport

Voor een compleet assortiment hengelsportartikelen moet je bij ZOO&ZO zijn! Bij ZOO&ZO vind je alles op het gebied van feedervissen en hengelsport. Omdat wij er zelf ook niet van houden achter het net te vissen hebben wij altijd een ruime voorraad. Zo komt jouw feederhengel razend snel jouw kant op! Dus ben je op zoek naar een goede feederhengel of andere hengelsportspullen? Bij ons slaag je gegarandeerd!