Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Forelhengels

Of je nu op een commerciële vijver gaat forelvissen of voor de wilde forellen gaat, bij ons slaag je gegarandeerd voor de beste forelhengel! Kom dus zeker eens naar onze ZOO&ZO Hengelsportwinkel in Ede voor goed advies en een prachtig assortiment forelhengels. 

Voor iedere techniek de juiste forelhengel

Bij het kiezen van de juiste forelhengel is het belangrijk om te weten welke techniek je toe gaat passen. Heb je een forelhengel nodig om te forelvissen met een dobber, slepend vissen, spoon vissen of vissen met de tremarella techniek? Bedenk vooraf goed welke forelhengel past bij de techniek die jij wilt uitoefenen. 

Vissen met een forelhengel met dobber

Voor het standaard vissen met een dobber kun je het beste een soepele forelhengel gebruiken met een lengte tussen de 2.20 en de 2.70 meter. Er wordt gebruik gemaakt van een montage waarbij de dobber vast zit op de lijn. Je hebt dus wat extra lengte nodig van de forelhengel. 

Slepend vissen met een forelhengel

Voor het slepend vissen kun je met een kortere forelhengel vissen. Een soepele forelhengel tussen de 1.50 en de 2.40 meter volstaat.

Voor spoonvissen gebruik je een speciale forelhengel

Voor het spoonvissen zijn speciale forelhengels te koop. Dit zijn meestal forelhengels tussen de 2.70 en 3 meter met een hele zachte actie. Bij het forelvissen met een spoon wordt er niet aangeslagen bij een aanbeet. Wanneer er tijdens het binnen vissen van een spoon een aanbeet komt, draai je gewoon rustig door. De zachte forelhengel zal zich langzaam krommen en wanneer de forelhengel goed krom staat, zit de forel al aan de haak. 

Tremarella vissen doe je met een zachte forelhengel

Voor het tremarella vissen wordt een lange zachte forelhengel gebruikt rond de 4 meter. Deze forelhengels hebben een zeer zachte top waarmee tijdens het binnen vissen geschud/getrild wordt. Door het ritmisch schudden van de hengeltop krijgt het aas een bepaalde trilling waar de forel zeer agressief op reageert.

Forelhengels van topmerken koop je bij ZOO&ZO 

Bij ZOO&ZO hebben wij een prachtig assortiment forelhengels. We verkopen forelhengels van onder andere de merken Spro, Albatros, Michel, Abu Garcia en Berkley. Geen idee welke forelhengel geschikt is voor de techniek die jij wilt beoefenen? Neem dan gerust contact met ons op of kom naar onze winkel in Ede. Onze deskundige medewerkers helpen jou graag aan de beste forelhengel!

Forelhengel kopen? Goed idee! Bestel bij ZOO&ZO!

Je kunt in onze fysieke winkel in Ede alles op het gebied van forelvissen en hengelsport vinden. Daarnaast zijn wij ook jouw forelvis webshop. Bestel jouw forelhengel vandaag nog of kom een keertje langs! Nog niet de forelhengel gevonden waar je naar op zoek bent? Bij vragen of opmerkingen over ons assortiment forelhengels kun je ons (tijdens openingstijden) altijd bereiken op 0318-693078.