Boilies

Meer
per pagina

Boilies

Boilies zijn verreweg het meest favoriete aas voor karpervissers. Een boilie bestaat uit verschillende ingrediënten, zoals maismeel, polentabloem, vismeel enzovoorts. Aan deze ingrediënten worden eieren toegevoegd en daar balletjes van gedraaid. Hierna worden deze balletjes gekookt en zo ontstaan dus boilies. Het voordeel van boilies is dat je er veel verschillende kleur-, geur- en smaakstoffen aan toe kunt voegen.

Boilies zijn rond en daardoor kun je ze met een speciale werppijp het water ingooien. Hierdoor kun je op grote afstand voeren en dus ver uit de kant vissen. Doordat boilies hard zijn heb je minder last van bijvangsten, zoals brasems.

Bij ZOO&ZO verkopen wij boilies in veel verschillende soorten, maten en merken. Ook zijn ze er in verschillende diameters, te beginnen bij 10 mm, 15 mm, 18 mm, 20 mm, 25 mm en 30 mm.

Omdat bijna iedereen met boilies vist en ze eigenlijk allemaal rond zijn, kan het zijn dat er op bepaalde wateren dressuur komt. Dit wil zeggen dat wanneer een karper al meerdere keren met een ronde boilie is gevangen, ze deze met meer argwaan gaan benaderen. Daarom verkopen wij ook speciale dumbells: dit zijn boilies met de vorm van een cilinder. Door deze vorm breng je de vissen op een dwaalspoor, waardoor je ze dus weer makkelijker kunt vangen.

Je kunt over het algemeen boilies het beste indelen in 2 categorieën: de zoete boilies en de vismeel boilies. In vismeel boilies zitten vaak wat vettere ingrediënten. Hierdoor zijn deze boilies vooral voor warme watertemperaturen geschikt, denk aan de zomer en het najaar. Zoete boilies zijn vooral goed om in de koude maanden te gebruiken, dus voor de winter- en voorjaarsvisserij.

Bij ZOO& ZO hebben wij de volgende merken boilies:

CBB

Pro line

Dynamite baits

Dream baits

Kevin Nash

Northern baits

RCP

Sticky baits

CC Moore

Mainline

Een greep uit onze smaken:
Scopex, shellfish, krill, tutti frutti, nutti fruit blend, garlic Robin red, life system, milky ice cream, voodoo+, strawberry ice cream, citrus, scopex squid, pacific tuna en manilla.