Grondvoer

Meer

Grondvoer

Grondvoer wordt gebruikt om zo snel mogelijk de karper op jouw stek te laten komen. Grondvoer wordt ook veel gebruikt voor de instant visserij. Bij deze visserij wordt er niet van te voren gevoerd, maar moet de vis instant gevangen worden.

Het voordeel van grondvoer is dat het onder water gaat wolken waardoor alle geur- en smaakstoffen vrij komen in het water. Hierdoor zet de vis heel snel aan tot azen.

Grondvoer kan op verschillende manieren gebruikt worden. Het kan er uiteraard met de hand los bijgegooid worden, maar het werkt het mooiste in combinatie met pva zakjes. Het grondvoer wordt in een speciaal zakje gestopt, dit pva zakje wordt aan de haak gehangen en wanneer je de hengel hebt ingegooid begint het zakje op te lossen. Hierdoor krijg je een mooi klein compact voerplekje rondom jouw haakaas.

Grondvoer kan rechtstreeks uit de zak worden gebruikt maar je kunt hier ook heel goed extra attractors aan toe voegen. Daarmee geef je jouw grondvoer een extra boost. Ingrediënten die je hiervoor goed kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld feedstim xp, green lipped mussel powder, chilipoeder, betaïne, rocksalt en verschillende oliën: denk aan visolie of hennepolie.

Bij ZOO&ZO hebben wij verschillende merken grondvoer:

CC Moore

Sticky baits

CBB

Pro line

Dream baits

Mainline

Northern baits

Kevin Nash

Dynamite baits