Filter op
Klaar
Filter op
Verberg Filter

Particles

Meer

Particles

Boilies zijn verreweg het meest favoriete karperaas, maar er zijn nog veel meer aassoorten waar je prima karper mee kunt vangen. Denk bijvoorbeeld aan particles. Particles bestaan uit zaden en noten welke geweekt en gekookt worden waardoor deze zacht worden. Vooral op wateren die kapot gevist worden met boilies is het vaak zeer dressuur doorbrekend om met particles te gaan vissen.

Je kunt particles in een droge vorm kopen, maar deze moeten dan wel zelf geweekt en gekookt worden. Mocht je dit namelijk niet doen, dan kan dit schadelijk zijn voor de karper. Dit omdat de particles in de darmen van de karper gaan opzwellen en daardoor gaan verstoppen. Daarbij kunnen sommige particles giftig zijn. Over het algemeen moeten particles 24 uur geweekt worden (in kraanwater) en daarna minimaal een half uur gekookt.

Maar je kunt de particles tegenwoordig van veel merken ook kant en klaar kopen. Zo weet je zeker dat ze goed zijn bereid. De meeste kant en klare particles zijn zo behandelt dat deze zelfs in een pva zakje gebruikt kunnen worden.

Bij ZOO&ZO verkopen wij de meest gebruikte particles zoals:

Tijgernoten, hennep, mais en gemengde particles.

Bij ZOO& ZO hebben wij de volgende merken particles:

DK Carpfoods

Mainline

CBB

Dream baits

Evezet