Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Particles

Bij ZOO&ZO vind je een ruim assortiment karper partikles van hoogwaardige kwaliteit. Zowel gedroogde als verse partikles! Vanzelfsprekend bieden wij deze partikles aan tegen zeer scherpe prijzen. Neem een kijkje op onze website of bekijk ons assortiment karper partikles in onze hengelsportwinkel in Ede. 

Wat zijn karper partikles? 

Partikles zijn zaden, noten en bonen die gebruikt worden voor het vissen op karper. Er zijn veel verschillende soorten karper partikles verkrijgbaar, zoals tijgernoten, hennep, mais, pinda’s en nog veel meer! Over het algemeen zijn partikles een stuk goedkoper dan boilies. Dat maakt karper partikles ook zeer geschikt voor het opbouwen en onderhouden van een voerstek. Koop je partikles in droge vorm, dan moet je deze partikles eerst zelf nog weken en koken. Heb je daar geen zin in of tijd voor, dan zijn er ook kant-en-klare karper partikles te krijgen. 

Week en kook droge partikles altijd vooraf

Je kunt partikles in een droge vorm kopen, maar deze moeten dan wel zelf geweekt en gekookt worden. Wanneer je de karper partikles niet weekt en kookt dan kan dit schadelijk zijn voor de karper. De partikles kunnen namelijk in de darmen van de karper gaan opzwellen en daardoor gaan verstoppen. Daarnaast kunnen sommige partikles giftig zijn. Over het algemeen moeten karper partikles 24 uur geweekt worden (in kraanwater) en daarna minimaal een half uur gekookt. Maar je kunt de partikles tegenwoordig van veel merken ook kant-en-klaar kopen. Zo weet je zeker dat ze goed zijn bereid. De meeste kant-en-klare karper partikles zijn zo behandeld dat deze zelfs in een pva zakje gebruikt kunnen worden. 

Verschillende soorten karper partikles 

Bij ZOO&ZO verkopen wij de meest gebruikte partikles voor karpervissen zoals tijgernoten, hennep, mais, kikkererwten en gemengde partikles. Iedere soort partikles heeft een verschillende bereidingswijze. Zo kook je hennepzaad ca. 20 minuten en mais, tijgernoten, kikkererwten en gemengde partikles ongeveer 30 minuten. Voordat je de partikles kookt laat je ze 24 uur weken. Bedenk dus altijd voor je wilt gaan vissen dat je de gedroogde karper partikles eerst nog moet weken en koken. Of kies voor de partikles in kant-en-klare vorm. Met name tijgernoten zijn zeer geliefd voor het vissen op karper. 

Gebruik een partikles mix voor het vissen op karper

Een partikles mix voor het vissen op karper is erg geliefd. Deze mix van partikles voor karpervissen bestaat uit verschillende soorten zaden zoals duivenvoer, hennepzaad, tijgernoten, maples, koolzaad, lijnzaad etc. Je hoeft dus niet aan de slag om de partikles zelf te gaan mixen. Deze partikles mix hoef je alleen nog maar te weken en te koken. Of bestel de karper partikles mix van jouw keuze kant-en- klaar!

Toevoeging gebruiken voor partikles 

Het is mogelijk om een toevoeging te gebruiken voor de partikles. Je kunt de karper partikles dan van een bepaalde geur of kleur voorzien. Met name bij kikkererwten zijn hier tal van variaties van te maken. Ook verhoogt de toevoeging van suiker of zout de aantrekkingskracht van de meeste partikles. Toch werken de meeste partikles het beste zonder toevoegingen.

Partikles kopen? Bestel bij ZOO&ZO!

Zoals je ziet hebben wij een prachtig assortiment karper partikles. Partikles zijn naast boilies het perfecte karper aas! Met partikles van ZOO&ZO sla jij gegarandeerd een dikke karper aan de haak! Bestel de partikles voor het karpervissen gemakkelijk en veilig in onze webshop. Of kom eens naar onze hengelsportwinkel in Ede om het assortiment op je gemak te bekijken. Heb je nooit eerder met partikles gevist? Vraag onze visspecialisten dan om advies voor alles rondom het karpervissen met partikles. Wist je trouwens dat wij vanaf € 50,- al gratis verzenden? Nog meer reden om jouw hengelsport artikelen bij ZOO&ZO te bestellen!

Partikles van de beste karpermerken

De partikles welke wij aanbieden zijn van verschillende topmerken. Wij verkopen onder andere karper partikles van DK Carpfoods, Dream Baits, Kryston en Mainline. Staan jouw favoriete partikles voor karpervissen hier niet tussen? Geef het ons even door! Dan doen we ons best de karper partikles van jouw keuze aan ons assortiment toe te voegen.