Filter op
Klaar
Filter op
Verberg Filter
Klaar
Beschikbaar

Onthaakmat

Iets wat de laatste jaren steeds belangrijker wordt in de visserij is een onthaakmat. Wij als ZOO&ZO staan dan ook zeer achter het gebruik van een onthaakmat en alles omtrent de visveiligheid! Wat is er mooier dan na het vangen van een prachtige vis deze (natuurlijk na de gemaakte foto) weer onbeschadigd terug te kunnen zetten in het water waar hij vandaan kwam? Onthaakmatten zijn hierbij cruciaal. Je gebruikt deze om jouw gevangen vis op te leggen zodat hij/zij zichzelf niet zal beschadigen.

Meer

Waarom is een onthaakmat zo belangrijk?

Een gevangen vis op de grond zal zich zeer gemakkelijk beschadigen; schubben die loslaten, vinnen die scheuren tot zelfs een staartwortel die breekt. Daarom is het heel belangrijk om de gevangen vis altijd op een onthaakmat te leggen. Een onthaakmat kun je het beste zien als een soort matras waar je de gevangen vis op kunt leggen. Door deze bescherming kan de vis zichzelf niet meer beschadigen wanneer hij spartelt. Ook zal de vis, wanneer je deze per ongeluk uit je handen laat glippen, een zachte landing hebben. Een onthaakmat is een onderdeel wat iedere karpervisser bij zich moet hebben. Het is zelfs bij steeds meer wateren en visverenigingen verplicht. Er zijn veel verschillende soorten onthaakmatten: van simpele uitklapmatten, onthaakmatten met een frame eromheen tot zelfs opblaasbare onthaakmatten. Vraag ons gerust advies bij het maken van de keuze voor de juiste onthaakmat.

Topmerken onthaakmatten voor tijdens het karpervissen bij ZOO&ZO

Bij ZOO&ZO verkopen wij onthaakmatten van de volgende topmerken: Trakker,  Aqua, Korda, Strategy, Lion, Kevin Nash, Skills, Fox en nog veel meer.

Alles op het gebied van hengelsport

Bij ZOO&ZO in Ede vind je alles op het gebied van hengelsport. Wij hebben zelfs één afdeling volledig ingericht met hengelsportartikelen waardoor je altijd zult vinden waarnaar je op zoek bent! Daarnaast vind je bij ZOO&ZO 5000m2 aan (dieren)beleving, echt de moeite waard om eens langs te komen dus! Naast onthaakmatten kun je bij ons ook terecht voor:

Bestel jouw onthaakmat online

In onze fysieke winkel in Ede vind je werkelijk álles op het gebied van hengelsport! Maar daarnaast zijn wij natuurlijk ook jouw hengelsport webshop. Bij besteding vanaf €50,- worden jouw hengelsportartikelen al gratis verzonden! Bestel jouw onthaakmat vandaag nog of kom gezellig een keertje langs!

We helpen je graag verder!

Al je benodigdheden van onthaakmat tot beetmelders koop je op één plek bij ZOO&ZO, ideaal! En ben je naar iets specifieks op zoek? Bij vragen of opmerkingen over ons assortiment hengelsportartikelen kun je ons (tijdens openingstijden) altijd bereiken op 0318-693078 of via hengelsport@zoo-enzo.nl, onze deskundige medewerkers helpen je graag op weg!