Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Buzzerbars

Een buzzerbar is een steun waar je jouw karperhengel op legt. Je kan hier een rodpod voor gebruiken maar je kunt ook kiezen voor een losse bankstick met een buzzerbar. Er zijn buzzerbars verkrijgbaar voor 2, 3 of 4 hengels. Bij een normale buzzerbar zit de aansluiting waar de bankstick op komt in het midden. Er zijn ook buzzerbars waarbij je met twee banksticks werkt welke aan de twee uiteindes komen. Deze buzzerbars worden goal post buzzerbars genoemd. Het voordeel van deze buzzerbar is dat deze buzzerbar een stuk stabieler staat en niet mee draait met een aanbeet. Buzzerbars zijn verkrijgbaar in aluminium en in RVS materiaal. Het voordeel van een buzzerbar van RVS is dat dit niet kan roesten. Het nadeel is dat deze buzzerbar een stuk zwaarder is dan een buzzerbar van aluminium. 

Het gebruik van een buzzerbar

Wanneer je op karper vist, dan is een buzzerbar het perfecte hulpmiddel om je beetmelders en achtersteuntjes op te bevestigen. Met een buzzerbar is jouw set altijd in balans en de ruimte tussen de hengels altijd gelijk. Je hebt buzzerbars in verschillende afmetingen, verkrijgbaar voor bijvoorbeeld 2, 3 of 4 hengels. Buzzerbars hebben van onder een aansluiting met schroefdraad zodat de buzzerbar op een bankstick of rodpod past. Je kunt je beetmelders en achtersteunen gemakkelijk op de buzzerbar schroeven omdat zich bovenop de buzzerbar 2, 3 of 4 aansluitingen bevinden met schroefdraad. Omdat dit schroefdraad universeel is zullen de banksticks, rodpods, achtersteunen en beetmelders perfect op de buzzerbar passen. 

De meest verkochte buzzerbars

Over het algemeen vis je in Nederland op karper met 2 á 3 hengels. De meest verkochte buzzerbars zijn dan ook in de 3-rod uitvoering. Met deze buzzerbars kun je met 3 hengels tegelijk vissen, maar de opstelling is ook netjes verdeeld wanneer je met 2 hengels vist. De hengels liggen dan zo’n beetje aan de buitenzijdes van de buzzerbar. Ben je meer van karpervissen in het buitenland? Dan zijn de 4 rod buzzerbars voornamelijk interessant, of bijvoorbeeld voor vissers welke allebei met 2 hengels vissen vanaf dezelfde rodpod. Zeker in gevallen wanneer je weinig ruimte hebt op je stek is dit echt een uitkomst! 

Op zoek naar de beste buzzerbar? Bestel bij ZOO&ZO!

ZOO&ZO heeft de beste buzzerbars voor jou geselecteerd van erkende karpermerken. Enkele van de merken buzzerbars welke wij verkopen zijn Korda, Fox, Solar, Cygnet, Strategy. Bekijk alle buzzerbars in de webshop. Twijfel je over het merk buzzerbar of de afmeting buzzerbar welke jij moet kiezen? Vraag het onze vakkundige medewerkers gerust! Wij helpen je graag aan de beste buzzerbar en alles rondom het karpervissen.