Populaire producten

Populaire producten

Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Meerval

De meervalvisserij is een bijzondere tak van sport. Je hebt dan ook speciale visspullen nodig om deze grote monsters aan de haak te slaan. Bij ZOO&ZO hebben wij een prachtig assortiment met de beste artikelen voor het vissen op meerval. Of je nu op zoek bent naar hengels, molens, reels, lijnen, aas, klein materiaal of andere uitrusting voor het vissen op meerval, wij hebben alles in huis van topkwaliteit. Bij ZOO&ZO zal je dus zeker slagen voor de beste visspullen voor de meervalvisserij! Kom naar onze gigantische hengelsportwinkel in Ede of bestel jouw meerval visspullen gemakkelijk en voordelig in onze webshop!

Vissen op meerval kan tegenwoordig in Nederland

Het vissen op meerval is de laatste jaren enorm populair geworden. Meerval is onze sterkste zoetwatervis en kan belachelijk grote afmetingen krijgen. Vroeger ging men voor de visserij op meerval voornamelijk naar Spanje, Frankrijk of Italië. De laatste jaren is gebleken dat je voor het vissen op meerval helemaal niet meer naar het buitenland hoeft, aangezien de meerval het hier in Nederland ook enorm goed doet! Een vis van 2 meter was jaren terug nog ondenkbaar in Nederland, nu worden er bijna wekelijks meervallen van 2 meter of meer gevangen. 

Je kunt op verschillende manieren op meerval vissen

Meerval is een echte roofvis en daarom prima met kunstaas te vangen. Vooral kunstaas wat veel trillingen en kabaal maakt is populair in de meervalvisserij. Een meerval ziet zo goed als niks en spoort zijn voedsel op door trillingen op te vangen via zijn zijlijn en snorharen. Daarom werkt kunstaas met rammelaars, wat veel trillingen veroorzaakt onder water, vaak erg goed. Denk aan pluggen, spinners en shads met een grote schoepstaart. Daarnaast is een meerval ook goed statisch te bevissen. Omdat een meerval vaak in het donker jaagt is deze ook ’s nachts prima te vangen. Hier komt de statische visserij vooral goed tot zijn recht. Dit lijkt vanaf een afstandje op het statische vissen op karper, alleen wordt er veel zwaarder en sterker materiaal gebruikt.

Meerval vissen heeft speciaal meerval materiaal nodig

Veel mensen die voor het eerst op meerval gaan vissen gebruiken hier karper materiaal voor. Voor een meerval tot zo’n 1.20 meter gaat dit nog wel lukken, maar voor een grotere meerval heb je met karper materiaal niks in te brengen. Hou hier dus goed rekening mee voordat je op meerval gaat vissen. Meervallen zijn zo ongelofelijk sterk, dit is met geen enkele andere zoetwatervis te vergelijken. Een meerval bestaat uit een kop en verder is het één grote staart vol met spieren. De kracht, snelheid en beuken die een meerval kan maken zijn geen partij voor normaal karper materiaal. 

Statisch vissen op meerval

Voor het statisch vissen op meerval wordt het aas uitgeworpen of uitgevaren en staat de hengel op de kant met een beetmelder of belletje. Als aas gebruik je voor het statisch vissen op meerval vooral dode vissen, een flinke tros dauwwormen of inktvissen. Als er maar een flinke geur vanaf komt. Dan weet de meerval het aas prima te vinden door zijn snorharen. 

Op meerval vissen vanuit de boot

Misschien wel de meest populaire manier voor het vissen op meerval is de verticale visserij vanuit de boot of de bellyboot. Vooral het vissen vanuit de bellyboot op meerval is de laatste jaren enorm toegenomen. Met behulp van een dieptemeter worden de meervallen opgezocht en dan bevist met een teaser met wormen of een shad. Een teaser is een stuk lood waar veel kettingen met kralen aanhangen welke veel trillingen veroorzaken onder water. Dieptemeters zijn de laatste jaren steeds beter en nauwkeuriger geworden. Er zijn zelfs dieptemeters welke zo gedetailleerd zijn dat je de meervallen ziet zwemmen in het scherm en waarbij je zelfs kunt zien hoe groot deze zijn. Dit is voor de verticale manier van vissen op meerval een enorme uitkomst. Wanneer er een meerval gevonden is kun je deze gaan aan vissen. Het aas wordt dan voor de meerval gehouden en licht bewogen om de aandacht van de meerval te trekken. Mocht deze dan wegzwemmen, dan kun je de meerval volgen en nogmaals aan vissen. Dit spelletje kan soms wel een uur duren, maar op een gegeven moment is de meerval er klaar mee en knalt vol op het aas. Om dan vanuit een kleine bellyboat een vis die ruim 2 meter lang kan worden te drillen en je alle hoeken van het water laat zien is zo’n ongelofelijke ervaring dat dit enorm verslavend is. Heb je dit eenmaal een keer mee gemaakt, dan is er geen weg terug!

Op meerval vissen met kwakhout

Er zijn dagen dat de meerval zich moeilijk laat zien en niet geïnteresseerd is in het aangeboden aas. Het kan dan helpen om de aandacht te trekken door gebruik te maken van een kwakhout. Een kwakhout is een speciaal gevormd stuk hout waarmee met een bepaalde slag een klap op het water wordt gegeven. Dit geeft een bepaald plop geluid onder water waarmee de meerval gelokt wordt. De meerval is een nieuwsgierige vis die hier goed op reageert. Alleen op wateren waar veel op meerval wordt gevist kan het gebruik van een kwakhout ook averechts werken. Ze gaan het ploppende geluid van het kwakhout dan als gevaar associëren. 

De beste materialen voor het vissen op meerval

Aangezien er in Nederland steeds meer op meerval gevist wordt, treed er op sommige wateren al dressuur op. De meerval wordt dan steeds lastiger te vangen. De truc is om hier slim op in te spelen. Gelukkig zijn er een aantal merken die verschillende materialen leveren voor het vissen op meerval. Maak bijvoorbeeld geen gebruik van een teaser, maar laat alleen een tros wormen voor de bek zakken of gebruik een shad met een v-staart waar minder trillingen vanaf komen. Bij ZOO&ZO hengelsport hebben we een mooi assortiment voor het vissen op meerval. Met merken als Zeck, MadCat en Black Cat hebben we voor elke manier van meervalvissen de juiste materialen! Of het nu gaat om hengels, molens of klein materiaal voor de meervalvisserij, alles is uit voorraad te leveren. Neem voor vragen of advies over het vissen op meerval ook gerust contact met ons op. Ons team vist zelf ook fanatiek op meerval en kan jou alles vertellen over tactieken of materialen voor de meervalvisserij.

Visspullen voor het vissen op meerval koop je bij ZOO&ZO

Alles voor het vissen op meerval koop je bij ZOO&ZO! Wij als grootste dierenspeciaalzaak van de Benelux, bieden jou een zo groot mogelijke keuze in visspullen aan. Al deze visartikelen - en nog veel meer – bieden wij online en in onze winkel aan tegen aantrekkelijke prijzen en van hoge kwaliteit! Bij ZOO&ZO hengelsport slaag je altijd en vind je het perfecte product om op meerval te vissen!

Bij ZOO&ZO hengelsportwinkel kun je terecht voor:

-          Meerval hengels;

-          Molens en reels;

-          Meerval lijnen;

-          Aas & voer;

-          Klein materiaal;

-          Meerval uitrusting.

Kom naar ZOO&ZO voor al jouw meerval artikelen!

Dus ben je op zoek naar kunstaas, een bellyboat, foudraal, dobber of hengel om op meerval te vissen? Kom naar onze prachtige ZOO&ZO Hengelsportwinkel in Ede! Al deze producten -en nog veel meer- zijn bij ons verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen en van hoogwaardige kwaliteit. Bij ons zal je absoluut slagen en het perfecte product vinden om op meerval te vissen. Daarnaast zijn wij de meest bijzondere én grootste dierenwinkel van Nederland! Met maar liefst 5000m2 (!) aan beleving kijk jij absoluut je ogen uit! Graag verwelkomen we jou in onze ware beleving, waar er gratis parkeren is en wij persoonlijk deskundig advies kunnen bieden. Rest ons jou veel plezier te wensen bij het vissen op meerval, we hopen je gauw te zien bij ZOO&ZO!