Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Swimbaits

Swimbaits als kunstaas zijn de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. Dit komt doordat dit kunstaas voor roofvissen niet van echt te onderscheiden is. Swimbaits glijden net zo vloeiend door het water als echte vissen, een swimbait is dus het perfecte kunstaas! Daarom vind je ook bij ZOO&ZO hengelsport een prachtig assortiment swimbaits! Swimbaits in diverse afmetingen, materialen en kleuren. Neem een kijkje online of kom naar onze hengelsportwinkel in Ede!

Wat is een swimbait? 

Eigenlijk zegt de naam het al, een swimbait is letterlijk vertaald ‘zwemmend aas’. Omdat een swimbait uit meerdere onderdelen bestaat, zwemt een swimbait als een echte prooivis door het water. Hierdoor kunnen roofvissen een swimbait bijna niet van levend aas onderscheiden. Een swimbait is een relatief groot stuk kunstaas, ze variëren tussen de 10 en 25 centimeter. In tegenstelling tot pluggen hebben swimbaits geen lip aan de voorkant. Hierdoor zullen swimbaits minder snel naar de bodem gaan. Aan de onderkant van swimbaits zitten dreghaken om de vis aan de haak te kunnen slaan. De meeste swimbaits hebben een staart welke is gemaakt van kunststof. Maar er zijn ook swimbaits met een staart van rubber verkrijgbaar, deze swimbaits bewegen nog realistischer. 

Welke kleur swimbaits gebruiken? 

Bij swimbaits werkt het qua kleur eigenlijk op dezelfde manier als bij ieder ander kunstaas. Bij helder water gebruik je het beste natuurlijke kleuren, bijvoorbeeld bij het vissen op baars. Voor troebel water zijn swimbaits met fellere kleuren meer geschikt. Een swimbait met baars kleuren werkt over het algemeen erg goed. Mocht je niets of weinig vangen, dan kun je de swimbaits in fellere kleuren proberen. Het is dus even testen welke swimbait het beste werkt bij jouw visserij.

Verschillende maten swimbaits 

Swimbaits zijn in verschillende maten verkrijgbaar. De maten van swimbaits variëren van 10 cm tot 30 cm. Een swimbait van 25 cm lijkt vrij groot maar voor een grote snoek kun je deze maat swimbait zeker gebruiken. Vanzelfsprekend gebruik je voor kleinere vissen ook kleinere swimbaits. Afhankelijk van waar je op wilt vissen kies je de juiste maat swimbait. Over het algemeen worden swimbaits in redelijk ondiep water gebruikt, dit vanwege het ontbreken van de lip. Wil je graag dieper vissen met je swimbaits dan kun je ervoor kiezen wat lood aan het kunstaas te bevestigen. Hierdoor kun je ook in dieper water vissen met de swimbaits. Om jouw swimbaits zo soepel mogelijk door het water te laten glijden moet je testen met welke snelheid je de swimbait door het water laat bewegen. Haal je de swimbait te snel of te langzaam binnen, dan beweegt de staart van het kunstaas niet mooi en gaat je swimbait onrealistisch bewegen. Met andere woorden: oefenen baart kunst!

Swimbait kopen? Kies uit ons ruime assortiment kunstaas

Ons assortiment kunstaas en swimbaits is zeer ruim en dankzij onze grote voorraad zal je bij ons zeker niet naast het net vissen! Bestel jouw swimbaits in onze webshop of kom je vergapen aan onze enorme hengelsportwinkel in Ede. Wist je trouwens dat wij jouw hengelsportspullen vanaf €50,- gratis verzenden? Bestel dus direct!