Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Waadpakken

Waarom een waadpak tijdens het vissen? De meer ervaren karpervissers die ook in de koudere maanden van het jaar vissen beschikken graag over een waadpak. Een waadpak is een eendelig waterdicht pak dat aan laarzen bevestigd zit en dat bijna je gehele lichaam bedekt. Een waadpak komt net tot boven de borst en geeft de mogelijkheid een stuk het water in te lopen zonder dat je natte kleren krijgt.

Waarom een waadpak tijdens het karpervissen?

Soms is het nodig om je hengels in het water te plaatsen, bijvoorbeeld wanneer je met een grote rietkraag te maken hebt, of je over een obstakel heen moet vissen. Ook het fotograferen van een karper doe je in verband met de visveiligheid het beste in het water. Omdat het in de wintermaanden niet zo lekker is om een nat pak te halen biedt een waadpak in deze gevallen uitkomst.

Verschillende soorten waadpakken

Waadpakken zijn er in twee verschillende materiaalsoorten: PVC en neoporeen waadpakken. PVC waadpakken hebben als grote voordeel dat ze lekker flexibel zijn en je ze daardoor snel aantrekt. Wel zo handig bij een aanbeet tijdens het karpervissen. PVC is ook snel droog, even uithangen en in een mum van tijd kun je je waadpak weer opbergen. Neopreen waadpakken zijn zwaarder en stugger dan PVC, maar daardoor ook een stuk warmer. Als het water erg koud is, dan is een neopreen waadpak comfortabeler dan PVC, echter heeft zo’n waadpak als nadeel dat je ze lastiger aantrekt en ze langzaam drogen. Een kleine tip voor het uittrekken van je waadpak: rol het waadpak langs de laarzen naar beneden. Zo kun je er makkelijk instappen en trek je het waadpak in één ruk omhoog. 

Waadpakken van verschillende merken

Bij ZOO&ZO hebben we waadpakken van de merken Vass, Lion Sports, Shakespeare, en Cygnet.

Geen waadpak maar lieslaarzen

Vind je een waadpak te groot of te verstikkend, dan kun je ook kiezen voor lieslaarzen. Zoals de naam al doet vermoeden komen deze niet zoals een waadpak tot je borst, maar tot je liezen. Lieslaarzen zijn comfortabeler dan een waadpak, maar je kunt er niet heel diep mee het water in. Omdat lieslaarzen maar tot je lies komen ademenen ze beter dan een PVC waadpak.