Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Witvis hengels

Het vissen op witvis kan met verschillende soorten hengels. De meest gebruikte hengel bij witvissen is de ouderwetse vaste hengel. Een vaste hengel voor witvissen heeft een normale stok waar je een vistuigje aan hangt. Deze hengel voor witvissen wordt gebruikt zonder werpmolen. Ben je een beginnende witvisser? Dan is ons advies altijd om voor een vaste hengel te kiezen. Door te beginnen met een vaste hengel voor witvissen heb je de juiste basis om later door te stromen naar andere hengels om mee te witvissen, zoals een werphengel. Vaste hengels voor witvissen beginnen bij 3 meter tot en met de langste hengel van zo’n 16 meter. Deze lange hengels voor witvissen worden vooral voor de wedstrijdvisserij gebruikt. De meeste gebruikte lengte voor witvissen zit tussen de 3 en 9.5 meter. Met deze lengte hengel voor witvissen kun je vrijwel op ieder watertype terecht. 

Diverse soorten vaste hengels voor het witvissen 

Vaste hengels voor witvissen zijn in drie soorten verkrijgbaar: de telescoop hengel, de insteekhengel en de oversteekhengel. Telescoophengels zijn uitschuifhengels, deze zijn over het algemeen tussen de 3 tot 6 meter verkrijgbaar en met name onder de beginnende witvisser en de recreant erg populair. Hengels voor witvissen vanaf 6 meter zijn bijna altijd in- of oversteek hengels, ze schuiven niet uit zoals een telescoop hengel, maar hierbij kun je de delen los in elkaar steken. Het voordeel van een in- of oversteekhengel voor witvissen is dat deze vaak wat sterker zijn en lichter in gewicht. Daarnaast kun je met deze witvis hengels in verschillende lengtes vissen. Wil je bijvoorbeeld met vier delen vissen, dan steek je vier delen in elkaar. Om de witvis hengel te verlengen steek je er gemakkelijk meerdere delen bij. Tegenwoordig is het erg populair om te vissen op “commercial vijvers”. Dit zijn wateren waar je voor betaalt om te vissen. Deze commercial vijvers zitten vaak vol met kleine karpers. Hier zijn ook speciale vaste hengels voor op de markt, dit zijn sterkere vaste hengels waarbij elastiek in de top wordt gebouwd zodat zelfs karpers te vangen zijn met een vaste hengel. Het vissen met een vaste hengel met elastiektop is erg populair. Door gebruik te maken van elastiek in je vaste hengel kun je veel grotere vissen vangen. Bij ZOO&ZO hengelsport bouwen wij ook elastiek voor je in de vaste hengel. Vraag er gerust naar bij onze medewerkers!

Witvissen met een werphengel 

Naast witvissen met een vaste hengel, kun je ook erg goed witvissen met een werphengel. Dit kun je doen met een match hengel, een winkle picker of de feederhengel. Een match hengel wordt gebruikt voor het witvissen met een dobber op grote afstand. Bij een winkle picker of feederhengel maak je gebruik van een voerkorf. Deze hengels voor witvissen hebben een dunne zachte top waarmee je de aanbeet kunt zien. De winkle picker en de feederhengel zijn ideaal om te witvissen op stromend water. Uiteraard hebben wij voor al deze soorten hengels voor witvissen bijpassende molens. Voor het vissen op commercial wateren hebben wij uiteraard ook verschillende hengels op voorraad, denk hierbij aan de pellet waglerhengel en de speciale commercial feederhengels. Zoals je ziet is de keuze in hengels voor witvissen enorm! Weet je niet welke witvis hengel jij het beste kunt gebruiken? Vraag onze visspecialisten gerust om advies. Zij kunnen jou alles vertellen over de beste hengel voor witvissen!

Hengels voor witvissen voor iedere visser en van topmerken

Bij ZOO&ZO hebben wij een prachtig assortiment hengels voor witvissen voor zowel de beginnende als gevorderde witvisser. In ons ruime assortiment vind je onder andere witvishengels van Cresta, Mitchell, Lion Sports, Fox, Preston! Koop jouw hengel voor witvissen gemakkelijk en voordelig in onze webshop of kom naar onze uitgebreide hengelsportwinkel in Ede.