Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Big game vissen

Big Game visserij vindt niet in Nederland plaats, maar wordt wel door veel Nederlanders uitgeoefend gedurende veelal specifieke georganiseerde Big Game visreizen in warmere landen. Tijdens Big Game vissen wordt er met name op Tonijn, Marlijn, Sailfish, Wahoo, Mahi Mahi, Giant Travelly en vele andere krachtpatsers gevist, die in de oceanen rondzwemmen. Een dril van dit soort vissen is geen kwestie van minuten maar in veel gevallen van een uur of soms uren; vandaar de uitdrukking “Big Game”.

Big Game hengels van Mast Fish

De Big Game hengels zijn van het merk Mast Fish, waarbij gebruik wordt gemaakt van West Coast Blanks. Deze blanks worden vervaardigd van Carbon, E Glass of Graphite en combinaties daarvan. De Big Game hengels worden handmatig afgebouwd door Stefano Masiero van Mast Fish, waarbij gebruik gemaakt wordt van rologen van de merken Alutecnos, Winthrop en Alps.

Een Big Game hengel is een echte krachtpatser

De Big Game buts zijn beschikbaar in rechte of gebogen (curved) uitvoering. Net als de vissen die ermee gevangen worden, zijn deze Big Game hengels krachtpatsers en gaan een vissersleven lang mee. De Big Game hengels zijn over het algemeen beschikbaar in de klasses 20, 30, 30-50 en 50 lbs. Deze klasse wordt de IGFA klasse genoemd. IGFA is de internationale federatie die zich bezig houdt met de Big Game visserij en jaarlijks vinden er diverse Big Game internationale toernooien plaats onder hun supervisie.

Big Game hengels met reel

Over het algemeen worden de Big Game hengels voorzien van een reel in plaats van een molen. De Big Game reels die we specifiek bij ZOO&ZO verkopen voor de Big Game visserij zijn van Alutecnos. Deze Big Game reels worden met nog meer aandacht handmatig gebouwd en zijn leverbaar in diverse kleuren. Ook geldt voor de Big Game reels dat deze in de diverse IGFA klasses beschikbaar zijn. Met deze Big Game uitrusting is bij een aanbeet jouw uitrusting een “vangstgarantie”.

Uitgebreid assortiment Big Game vissen bij ZOO&ZO

Zoo&Zo heeft voor Big Game vissen een uitgebreid assortiment aan Big Game hengels, molens, reels, harnassen, lijnen en kunstaas. In onze fysieke winkel vind je alle mogelijke Big Game benodigdheden en kun je met eigen ogen alles zien en testen. Ook kunnen onze deskundige medewerkers jou alles vertellen en advies geven over Big Game vissen, middels hun eigen ervaringen. Daarnaast zijn wij ook jouw Big Game webshop. Bestel vandaag nog of kom een keertje langs!