Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Gezondheid hond

Iedere hond heeft wel eens last van gezondheidskwaaltjes. Om te voorkomen dat deze kwalen alleen maar erger en vervelender worden is het belangrijk hier snel een oplossing voor te vinden. Ben je op zoek naar een middel tegen vervelende parasieten, heeft je hond een verwonding of moeite met bewegen? Bij ZOO&ZO hebben we allerlei middelen voor de meest uiteenlopende gezondheidsproblemen.

Omdat we alleen het beste voor je hond willen, bieden we de meest effectieve middelen van bekende merken zoals: Advantix, Beaphar, Biofood, Exil, Flea Free, Frama, Frontline, Hokamix, Puur, Scalibor en Vetericyn.

Parasieten en ongedierte

Door zachtere winters en ons constante huisklimaat zijn parasieten en ongedierte beter in staat te overleven, waardoor er bij warmer weer vaak parasieten- en insectenplagen zijn. Hierdoor zijn niet alleen parasieten als vlooienteken en wormen meer aanwezig, maar zijn ook insecten als wespen en dazen actiever. Parasieten en insecten kunnen veel ongemakken zoals jeuk en infecties veroorzaken. Om te voorkomen dat jouw hond dit ongemak moet doorstaan is het belangrijk je hond preventief te behandelen en een parasieten- of insectenprobleem snel te verhelpen als je hond hier toch door geplaagd wordt.

Lichamelijke en geestelijke kwalen

Naast parasieten en ongedierte, kan je hond ook last hebben van lichamelijke of geestelijke kwalen. Veel lichamelijke kwalen bij je hond ontstaan door het natuurlijke verouderingsproces, maar ook jongere honden kunnen last krijgen van lichamelijke ongemakken. Bij ZOO&ZO bieden we middelen gericht op:

 • Botten, spieren en gewrichten:
  • Hierbij valt te denken aan stijve spieren, zwakke botten of slijtage in de gewrichten. Deze kwalen gaan vaak gepaard met moeilijkheden met bewegen. 
 • Oren en ogen:
  • Veelvoorkomende ongemakken met oren of ogen zijn overtollig oorsmeer, traanvlekken en korstjes rondom de ogen. Belangrijk is dan de oren of ogen regelmatig te reinigen om deze schoon en probleemvrij te houden.
 • Maag, darm, nier en lever:
  • Problemen op dit vlak uiten zich vaak in bijvoorbeeld een disfunctionele spijsvertering, verstoorde vochthuishouding, diarree, winderigheid en braken.
 • Huid en vacht:
  • Huid- en vachtaandoeningen zijn vaak zichtbaarder, zoals een allergie, eczeem of haaruitval. Dit leidt vaak tot veel krabben en likken, wat pijnlijke hotspots kan veroorzaken. Vaak bieden verzachtende en verzorgde middelen een oplossing om deze droge, gevoelige of geïrriteerde huid te verminderen. 
 • Herstel en wondverzorging:
  • Heeft je hond een ongelukje gehad en daardoor een wond opgelopen? Dan is het belangrijk om de wond snel goed te behandelen met bijvoorbeeld een verzachtende wondzalf om voor een optimale wondgenezing te zorgen.
 • Stress:
  • Een geestelijk probleem dat zich in lichamelijke klachten kan uiten is stress. Zo kan een hond met stress erg trillen of overgeven. Een oplossing hiervoor kan een antistressmiddel zijn. Antistressmiddelen werken kalmerend en zullen je hond laten ontspannen. 
 • Algemene gezondheid:
  • Heeft je hond last van een ander probleem dan een van de bovenstaande? Kijk dan eens bij onze categorie ‘Algemene gezondheid’. Hier bieden we allerlei middelen voor de meest gevarieerde problemen. Van middelen om vieze mondgeurtjes te verwijderen tot middelen die de algemene weerstand van je hond verbeteren.

Onze online hondenapotheek staat vol met producten voor de meest gevarieerde gezondheidsproblemen. Zo kan iedere hond zich gelukkig, gezond en fit voelen.