Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Teken

Help! Je hebt lekker gewandeld met je hond en tijdens het aaien merk je dat hij of zij een teek heeft. Wat nu!? Teken zijn vervelende beestjes die ook nog eens nare ziektes kunnen overbrengen. Daarom is het belangrijk om jouw hond te beschermen tegen teken. Bij ZOO&ZO vind je een ruim assortiment producten om je hond tegen teken te beschermen. Denk aan een tekentang, pipet, tekenhalsband of tekenspray, alles om deze nare beestjes te weren. Kom naar onze dierenwinkel in Ede voor advies op maat voor de juiste producten tegen teken bij jouw hond.

Wanneer zijn teken actief?

Volwassen teken zijn actief van maart tot november. De larven en nimfen van teken zijn voornamelijk actief in de lente. In de winter houden teken dus rust, maar bij een zachte winter kunnen teken langer actief blijven. Over het algemeen begint het tekenseizoen in de lente en duurt het tot de winter, maar dankzij onze vaak zachte winters blijven teken langer actief, oppassen dus!

Kan mijn hond ziek worden van een tekenbeet?

Ja! Jouw hond kan helaas ziek worden van een tekenbeet. Je hond kan een ontsteking of zelfs abces ontwikkelen op de plaats waar de teek je hond gebeten heeft. Daarnaast zijn sommige teken besmet met ziekteverwekkers, waardoor verschillende problemen  kunnen ontstaan bij jouw hond. Wanneer een hond door meerdere tekenbeten veel bloedverlies heeft geleden kan zelfs bloedarmoede ontstaan. Hoewel een teek irritatie kan veroorzaken op de plek waar hij zich vasthecht, zijn vooral de ziekten die teken overbrengen een groot gevaar voor honden.

Hoe verwijder ik een teek?

Het verwijderen van een teek kan met een speciaal tekentangetje. Er zijn verschillende modellen tekentangen, lees dus altijd goed de beschrijving. Zorg er allereerst voor dat je de haren in het gebied waar de teek zit aan de kant drukt. Druk vervolgens de tekentang in. Je zult merken dat de tanden van de tekentang nu opengaan. Plaats daarna het tangetje op de kop van de teek en niet op het lichaam! Dit is erg belangrijk, want wanneer je het lichaam van de teek pakt in plaats van de kop, dan zal de teek speeksel uitspuwen waar de Borrelia bacterie in kan zitten en zo kan jouw hond misschien besmet raken. Zodra je de kop van de teek vast hebt met de tang, kun je de knop loslaten. Daardoor klemt de tekentang zich vast op de kop van de teek. Draai vervolgens de tekentang tegen de richting van de klok in en draai zo de teek uit het lichaam van je hond. Controleer goed of je de gehele teek uit het lichaam van je hond hebt gehaald en of er geen delen van de teek zijn blijven zitten. 

Producten tegen teken

Bij ZOO&ZO in Ede hebben wij een ruim assortiment producten tegen teken. Wij adviseren tegen teken bij honden bijvoorbeeld Tick Off spot-on ampullen welke tot vier weken beschermen of een Tick Off tekenband, welke tot zes maanden bescherming geeft tegen teken. Hiervoor hebben wij de Tick Off tekenband voor kleine tot middelgrote hond of de Tick off tekenband voor grote tot extra grote hond. Daarnaast raden wij tekenbanden van Seresto  aan, welke zelfs tot acht maanden tegen teken bescherming geven! Ga je met je hond wandelen in het bos en wil je iets op natuurlijke basis tegen teken? Kies dan voor de Zomer-Bos Spray van Frama om teken en andere insecten af te schrikken.

Producten tegen teken kopen? Goed idee! Bestel bij ZOO&ZO

In onze fysieke winkel in Ede vind je alles op het gebied van verzorging voor honden waaronder artikelen tegen teken. Daarnaast zijn wij ook jouw honden webshop. Bij besteding vanaf €50,- worden jouw hondenspullen namelijk al gratis verzonden! Bestel anti teken producten voor je hond vandaag nog of kom een keertje langs! Nog niet de hondenartikelen tegen teken voor je hond gevonden waar je naar op zoek bent? Bij vragen of opmerkingen over ons assortiment tegen teken bij honden kun je ons (tijdens openingstijden) altijd bereiken op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl, onze deskundige medewerkers helpen je graag op weg!