Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Vlooien

Bij ZOO&ZO hebben we een gevarieerde collectie vlooienmiddelen van bekende merken zoals Beaphar en Exil, om vlooienbesmettingen te verhelpen en te voorkomen. Zo hoeft geen enkele hond meer geteisterd te worden door deze vervelende bloedzuigers.

Of je nou op zoek bent naar een middel om vlooien te bestrijden of om je hond uit voorzorg te behandelen, bij ZOO&ZO ben je aan het juiste adres. We hebben alleen de meest kwalitatieve vlooienmiddelen van de beste merken, zoals Beaphar, Duo, Ebi, Exil, Flea Free, Frontline, Seresto en Tick Off.

Soorten vlooienmiddelen

Vlooienmiddelen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Wat het meest geschikt is voor jouw huisdier hangt naast persoonlijke voorkeur, af van het doel van de behandeling: is de behandeling preventief of om een vlooienplaag te verhelpen? In ons assortiment hebben we verschillende soorten vlooienmiddelen voor honden, zoals vlooiendruppels, vlooienbanden, vlooienkammen, vlooienshampoos en vlooiensprays. Bekijk per product altijd goed welke dosering je bij jouw hond aan moet houden.

Voorkomen is beter dan genezen

Zowel je hond als jijzelf hebben geen zin in een vervelende vlooienplaag. Vlooienbeten doen pijn en leiden vaak tot excessief krabben en tegen bijvoorbeeld muren schuren met het lichaam. Dit kan pijnlijke gevolgen hebben zoals roodheid, bultjes, schilfers, korsten, ontstekingen en kaalheid. Ook kunnen vlooien je hond besmetten met lintwormen. Al met al dus veel vervelende gevolgen die je liever wil voorkomen. Behandel je hond dan ook altijd preventief tegen vlooien met vlooiendruppels, een vlooienspray of een vlooienband. Hierdoor gaat een vlo direct dood als hij op het lichaam van je hond terecht komt, waardoor je hond niet besmet zal raken. 

Vergeet de omgeving niet

Wanneer je hond toch een vlooienbesmetting heeft opgelopen is het belangrijk dit snel te behandelen. Hoe langer je wacht, hoe groter de plaag wordt en hoe lastiger het is om er volledig vanaf te komen. Bovendien is het belangrijk om bij een vlooienbesmetting niet te vergeten de omgeving van de hond te behandelen, om zo de kans op herbesmetting te verkleinen. Maar liefst 95% van het vlooienprobleem bevindt zich namelijk in de omgeving van je hond. De omgeving van je hond behandel je effectief met een omgevingsspray, zodat je huis weer helemaal vlo-vrij wordt.