Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Wormen

Heeft jouw hond wormen, dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf! Gelukkig zijn er allerlei producten op de markt om jouw hond te ontwormen. Kies bijvoorbeeld voor onze Hond&ZO Petbox met ontwormingsmiddelen van No Worm Pro om snel van die vervelende wormen af te komen.

Welke soorten wormen kan een hond krijgen?

Er zijn verschillende soorten wormen waar jouw hond last van kan krijgen. In Nederland raken honden over het algemeen besmet met de spoelworm. Spoelwormen nestelen zich in de huid van de hond. Andere soorten wormen waar honden mee besmet kunnen raken zijn lintwormen, zweepwormen, haakwormen en de Franse hartworm. Afhankelijk van de soort worm kunnen er in meer of mindere mate klachten bij de hond ontstaan.

De spoelworm bij honden

Zoals gezegd is de bekendste worm in Nederland de spoelworm (Toxocara spp). Volwassen spoelwormen zien eruit als dunne ronde slierten en lijken soms op elastiekjes. Omdat ze overal in de omgeving voorkomen raakt een groot deel honden in Nederland besmet. Een wormbesmetting is trouwens niet altijd in de ontlasting te zien.

Pups zijn standaard besmet met spoelwormen

Wist je dat 100% van de pups besmet is met spoelwormen? Pups kunnen zelfs in de baarmoeder al besmet zijn met spoelwormen. Ook kan een teefje via de moedermelk de puppy’s met spoelwormen besmetten. Hierdoor is dus vrijwel iedere pup besmet met wormen en is ontwormen van groot belang.

Volwassen honden met spoelwormen

5% van de volwassen honden draagt spoelwormen met zich mee. Honden nemen de besmettelijke eitjes op door bijvoorbeeld het likken aan de vacht of poten. Uit deze eitjes komen de larven van de spoelworm welke door de darmwand in het lichaam terecht komen. In de darmen ontwikkelen de eitjes zich tot volwassen wormen. Een volwassen spoelworm kan wel 200.000 eitjes per dag produceren! Komen deze eitjes via de ontlasting in de omgeving terecht dan kunnen deze jarenlang in leven blijven en zo weer nieuwe dieren besmetten.

Wordt mijn hond ziek van spoelwormen?

De larven van de spoelworm kunnen tijdens hun reis door het lichaam schade aan verschillende organen toebrengen. Met name puppy’s kunnen last hebben van een spoelwormbesmetting. Bij jongen honden zijn de symptomen van spoelwormen met name hoesten en in ernstigere gevallen longontsteking. Daarnaast kunnen ze gaan braken, diarree krijgen of een dik (worm)buikje. Ook is er kans dat de pups minder goed groeien. Volwassen honden hebben minder last van klachten van spoelwormen.

Hoe weet je of een hond wormen heeft?

Wormen kun je soms tegenkomen in het braaksel van je hond, met name bij puppy’s. Daarnaast kun je ze een enkele keer in ontlasting zien. Maar over het algemeen zijn spoelwormen en andere soorten wormen niet zomaar te zien. Dus ook al zie je geen wormen, dan nog kan je hond zeker besmet zijn met wormen.

Hoe vaak geef je een hond een wormenkuur?

Omdat kinderen vatbaar zijn voor spoelwormen en er astma en eczeem van kunnen krijgen is het advies je hond maandelijks te ontwormen. Op deze manier kan er geen besmetting meer naar kinderen optreden. Met name wanneer er kleine kinderen regelmatig in de buurt van de hond komen is zeer regelmatig ontwormen aan te raden. Zijn er geen kinderen in de buurt van de hond dan is 4x per jaar ontwormen aan te raden.

Pups ontwormen

Omdat puppy’s in de baarmoeder al besmet worden met spoelworm of via de moedermelk moet je pups regelmatig ontwormen. Het advies is om pups iedere 2 weken te ontwormen tot een leeftijd van 8-10 weken. Na deze periode ontworm je de pups het liefst maandelijks.

Ontwormingsmiddelen van ZOO&ZO

Om jouw hond effectief maandenlang te beschermen tegen wormen kun je kiezen voor de Hond&Zo Petbox. Met deze PetBox van ZOO&ZO bescherm je jouw hond 3 maanden tegen wormen, teken en vlooien. Onze PetBoxen zijn verdeeld in verschillende gewichtsklassen. Elke PetBox bevat 3 pipetten Flea Free Fipralone spot-on tegen vlooien en teken (1 pipet per maand) en No Worm Pro tabletten voor 1 behandeling tegen wormen (1 keer per kwartaal). Naast bescherming tegen wormen is jouw hond dan direct tegen vlooien en teken beschermd.

Het beste ontwormingsmiddel voor honden van No Worm Pro

Heeft jouw hond last van wormen dan is het verstandig je hond te ontwormen. Bijvoorbeeld met de producten van No Worm Pro welke effectief zijn tegen verschillende soorten wormen. No Worm Pro is verkrijgbaar in No Worm Pro Hond voor de volwassen hond in tabletvorm. Voor kleine honden en puppy’s adviseren wij No Worm Pro Kleine Hond & Puppy, in tabletvorm. Of kies voor de No Worm Pasta welke met een spuitje in de bek van de hond kan worden toegediend.

Alles voor honden bij ZOO&ZO

Bij ZOO&ZO in Ede hebben wij een ruim assortiment hondenspullen. Dus of je nu je hond wilt ontwormen of een nieuwe hondenmand of bench nodig hebt? Bij ZOO&ZO zul jij gegarandeerd slagen! Om jouw hond in topconditie te houden hebben wij ook een meer dan compleet assortiment hondenvoer. Kom dus zeker eens langs met je aangelijnde trouwe viervoeter!

Bestel nu jouw ontwormingsmiddelen bij ZOO&ZO

Jouw hond snel afhelpen van die vervelende wormen? Bestel dan nu ontwormingsmiddelen voor je hond, dan zorgen wij dat jij deze snel in huis hebt! Op werkdagen voor 17:00 uur besteld is namelijk dezelfde werkdag verzonden. En wist je dat bij besteding vanaf € 50,- wij jouw hondenspullen zelfs gratis verzenden? Spiek dus zeker even verder in onze webshop voor meer honden artikelen of iets voor jouw andere huisdieren. Heb je nog vragen over het gebruik van ontwormingsmiddelen? Schroom niet, tijdens openingstijden kun je ons altijd bereiken op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl. Of breng eens een bezoekje aan onze fysieke dierenwinkel in Ede, we zien je graag!