Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Hondenkleding

Hondenkleding zoals hondenjasjes en hondentruien heb je tegenwoordig in alle soorten, maten én stoffen. Van dunne regenjasjes voor honden tot warme isolerende winterjassen voor honden. De juiste hondenkleding voor ieder hondenras én figuur. Vroeger was het een taboe om een hond een hondenjasje te laten dragen, maar tegenwoordig komen we daar gelukkig van terug. Veel honden hebben enorm baat bij een warme hondenjas of fijne hondentrui vanwege hun korte vacht. Bij ZOO&ZO hebben wij daarom een ruim assortiment hondenkleding. Van hondenjasjes welke alleen de rug warm houden tot hondenjassen welke ook de longen & borstkas beschermen tegen kou. Ook vind je bij ons hondentruien, hondensokken en hondenschoenen. Zo gaat jouw trouwe viervoeter warm en beschermd op pad met comfortabele hondenkleding.

Een warme hondenjas voor jouw hond

Er zijn bepaalde hondenrassen welke een ondervacht missen en een zeer korte dekvacht hebben. Op koude dagen is het dan ook aan te raden deze honden een warme hondenjas aan te trekken. De ene hond geeft dit sneller aan dan de andere hond, kijk dus altijd goed naar jouw hond. Ook jonge pups hebben baat bij hondenkleding omdat zij nog niet het vermogen hebben hun eigen lichaamstemperatuur te regelen. Daarom is het zeker voor jonge honden zeer aan te raden bij koud of nat weer hondenkleding in de vorm van een hondenjas of hondentrui te laten dragen.

Een regenjas voor honden

Met regen zullen de kortere hondenvachten minder snel water afstoten waardoor je hond kou kan vatten of onderkoeld kan raken. Een fijne honden regenjas is dan zeker welkom. Met de juiste regenjas voor honden zal jouw hond niet afkoelen door zijn natte vacht.

Goed zichtbaar dankzij een hondenjas

Naast hondenkleding die warm of waterafstotend is, zorgen reflecterende elementen op de hondenjas voor extra zichtbaarheid in het donker. Zo gaat jouw hond veilig en warm op pad dankzij de hondenjas!

Hondenkleding biedt bescherming na een operatie

Hondenkleding kan uitkomst bieden wanneer jouw hond is geopereerd. Dankzij een t-shirt of hondenjas kan jouw hond niet teveel aan de (operatie)wond zitten. Dankzij de hondenkleding zal jouw hond dus sneller genezen. 

Hondenschoenen en hondensokken

Naast hondenjassen en hondentruien vind je een mooi assortiment hondensokken en hondenschoenen bij ZOO&ZO. Hondenschoenen beschermen de gevoelige poten en zorgen voor sneller herstel bij verwondingen. Ook wanneer er strooizout op de weg ligt of het asfalt heet is kunnen hondenschoenen een uitkomst zijn! Daarnaast worden hondenschoenen aanbevolen voor lange wandelingen op een harde ondergrond. 

De juiste maat hondenjas kiezen

Welke maat hondenjas moet je nou kiezen voor je hond? De maten welke bij hondenkleding staan aangegeven zijn zogenaamde rugmaten. De maten gaan uit van de ruglengte van je hond. Je meet deze lengte vanaf de schoft (begin van de rug) van je hond tot aan het punt waar de rug overgaat in de staart. Dit wordt de ruglengte genoemd. Dit getal kun je na het meten gebruiken als richtlijn voor de best passende hondenjas. Kom je er zelf niet helemaal uit? Neem dan jouw trouwe viervoeter mee naar onze dierenwinkel en laat ons de perfecte hondenjas opmeten bij jouw hond!

Merken voordelige hondenkleding bij ZOO&ZO 

Bij ZOO&ZO hebben wij hondenkleding van de topmerken: Trixie, Beeztees, Boony, Waldhausen en meer! Neem een kijkje in onze webshop voor het complete assortiment hondenjassen, hondentruien, hondenschoenen en hondensokken. Of kom naar onze fysieke dierenwinkel in Ede om onze hondenkleding op je gemak te bekijken en met jouw hondenmaatje te komen passen!

Alles op het gebied van hondenkleding 

Bij ZOO&ZO in Ede hebben wij een ruim assortiment hondenkleding. Je kunt in onze fysieke winkel in Ede alles op het gebied van hondenkleding vinden. Daarnaast zijn wij ook jouw honden webshop. Bij besteding vanaf €50,- wordt jouw hondenkleding namelijk al gratis verzonden! Bestel jouw hondenkleding vandaag nog of kom gezellig een keertje langs. Ben je op zoek naar een bepaalde hondenjas of hondentrui? Bij vragen of opmerkingen over ons assortiment hondenkleding kun je ons (tijdens openingstijden) altijd bereiken op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl. Veel succes met je keuze en tot ziens bij ZOO&ZO!