Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Educatief speelgoed

Spelen met je hond is belangrijk, het zorgt voor een goede band tussen hond en baasje en daarnaast stimuleert het de hersenen van jouw hond. Er zijn veel soorten hondenspeelgoed verkrijgbaar, waaronder educatief hondenspeelgoed voor extra stimulans. Met educatief hondenspeelgoed prikkel je het denkvermogen en de hersenen van jouw hond. Door dit te trainen worden ook andere opdrachten in het dagelijks leven makkelijker te begrijpen en/of te verwerken voor jouw hond. Met name drukke honden met een korte spanningsboog kunnen meer rust vinden door educatieve hondenspellen te spelen.

Educatief hondenspeelgoed voor iedere hond

Denkspellen voor honden zijn in verschillende levels verkrijgbaar. Je mag deze denkspellen meerdere malen per dag gebruiken, maar maximaal vijf minuten per keer om je hond niet (zwaar) te overprikkelen. Leg het denkspel voor je hond daarna weer een poosje opzij. Je wilt geen frustratie opwekken bij je hond maar juist focus aanleren met het denkspel voor je hond. Er zijn denkspellen voor honden welke voornamelijk met de neus gebruikt moeten worden of juist met de poten. Afhankelijk van de voorkeur van je hond kies je welk denkspel voor hem/haar geschikt is.

Leuke tips voor educatief hondenspeelgoed

Leuk als educatief hondenspeelgoed voor de grotere of fanatieke honden is de Kong Wobbler. De Kong Wobbler is verkrijgbaar in twee formaten en is uiterst duurzaam. Dit is een duikelaar met een gat aan de zijkant waar je droog hondenvoer of hondensnoepjes in kunt stoppen. Doordat het een duikelaar is zal deze niet je hele woonkamer doorschuiven en is hij binnen én buiten te gebruiken. Mocht jouw hond te fanatiek met de Wobbler bezig zijn, dan is het aan te raden deze op het gazon te gebruiken waardoor hij nog stabieler blijft liggen. De Kong Wobbler is vaatwasser bestendig en door het robuuste materiaal ook geschikt voor de stevige kauwer. Let bij de aanschaf op het formaat/gewicht van je hond en kies bij twijfel een grotere maat. Ook is de Memory Trainer van Trixie een erg leuk educatief spel voor je hond. Dit denkspel is uiterst geschikt voor honden welke snel een spel door hebben en de interesse verliezen. De Memory trainer is een automatische voer-/snackdispenser waar droge hondenbrokjes in gestopt kunnen worden. Doordat je hond op de knop drukt gaat er een geluidsignaal af, waarna er uit de automaat enkele brokjes vallen. Je hond bedient dus zelf de knop van dit denkspel. Door het zelf bedienen van de knop leert je hond eigenlijk een soort touch commando. Met dit educatieve hondenspel moet je hond zelf voor zijn brokjes of snackjes werken. Door de locatie van de knop te verplaatsen houd je het denkspel voor je hond vernieuwend en spannend. Het bereik van de knop tot de automaat is tot wel 40 meter, eindeloos speelplezier met dit educatieve spel voor je hond dus!

Alles op het gebied van educatief hondenspeelgoed

Bij ZOO&ZO in Ede hebben wij een ruim assortiment educatief speelgoed voor honden. Enkele van de topmerken welke wij aanbieden in educatief hondenspeelgoed zijn Trixie, Kong, Beeztees en Ferplast. Je kunt in onze fysieke winkel in Ede alles op het gebied van educatief hondenspeelgoed en denkspellen voor honden vinden. Daarnaast zijn wij ook jouw honden webshop.