Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Muilbanden & -korven

Om de mond van jouw hond dichter te houden kun je een muilkorf gebruiken, ook wel een muilband genoemd. Vaak is dit een band of zijn het kleine riempjes welke om de bek van de hond zitten. Een muilkorf wordt voornamelijk gezien als een middel waarmee honden geen andere dieren of mensen kunnen bijten. Maar je kunt een muilkorf of muilband ook goed gebruiken bij het trainen van je hond. Met name wanneer jouw hond zand, uitwerpselen of stenen eet kan een muilkorf of muilband uitkomst bieden. Bij ZOO&ZO hebben wij een ruim assortiment muilkorven en muilbanden voor honden. Muilkorven en muilbanden in diverse maten en materialen. 

Het aanschaffen van een muilkorf

Voordat je een muilkorf of muilband aanschaft moet je bedenken waarom je hierin gaat investeren. Koop je een muilkorf of muilband om je hond te trainen? Is de muilkorf een hulpmiddel om je hond niet meer te laten bijten? Is de muilkorf een verplichting in het land waar je op vakantie gaat met jouw hond? In bepaalde landen is het dragen van een muilkorf bij honden in het openbaar verplicht, bijvoorbeeld in Frankrijk en Italië. In Duitsland moeten honden boven de 20kg en groter dan 40cm een muilkorf dragen. In sommige andere landen is het dragen van een muilkorf verplicht in het openbaar vervoer. Een muilkorf of muilband kan dus voor diverse redenen nodig zijn om aan te schaffen. Of heeft het een andere reden dat je voor een muilkorf of muilband kiest?

De voordelen van een muilkorf of muilband

Er zijn een aantal voordelen om jouw hond een muilkorf of muilband te laten dragen. Allereerst voorkom je met een muilkorf dat jouw hond andere mensen of dieren bijt. Ook zal jouw hond minder (luid) blaffen met een muilband. En zoals eerder genoemd is het dragen van een muilkorf of muilband bij honden verplicht in bepaalde landen. Daarnaast kun je met een muilband of muilkorf bepaald ongewenst gedrag afleren. Al met al dus genoeg redenen om na te denken over het kopen van een muilkorf of muilband.  

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een muilkorf of muilband?

Er zijn een aantal factoren belangrijk bij het aanschaffen van een muilkorf of muilband. Het is allereerst belangrijk dat je let op de grootte van de korf. Een muilkorf welke te groot of te klein is werkt natuurlijk niet. Kijk altijd naar de lengte en omtrek/breedte van de muilband. De maat van een muilband wordt vaak aangegeven in maat S, M, L, XL enzovoort. Sommige merken hanteren maat 1 t/m 5. Het opmeten van de maat voor de muilkorf doe je als volgt: meet vanaf het puntje van de neus tot aan de basis van de neus, bij de ogen. Hiermee meet je de juiste lengte op. Daarnaast moet je de omtrek van de snuit opmeten. Dit doe je bij het breedste deel van de snuit, nabij de ogen. Nu heb je dus de lengte en de omtrek opgemeten. Bij sommige muilkorven of muilbanden heb je ook een nekomvang nodig. Hiervoor meet je de omvang van de nek, net onder de bek. Twijfel je over de maat van de muilband of de muilkorf, kom dan naar onze dierenwinkel in Ede en laat je goed adviseren. Onze deskundige medewerkers zullen jou aan de perfect zittende muilkorf of muilband helpen. Naast de juiste maat is ook het materiaal van de muilband of muilkorf belangrijk. De meest voorkomende materialen zijn leer, nylon, polyester en kunststof, waarbij een leren muilkorf vaak wel het sterkst is. Ieder materiaal heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen, vraag ernaar in onze dierenwinkel.

Muilbanden en muilkorven van topmerken

Vanzelfsprekend vind je bij ZOO&ZO een mooi assortiment muilkorven en muilbanden. Enkele muilkorven en muilbanden welke wij aanbieden zijn van de merken Trixie, De Boon, Beeztees en Company of Animals. En nogmaals, een muilkorf of muilband moet comfortabel zitten bij jouw hond. Past de muilband of muilkorf niet goed, dan zal deze niet het juiste effect hebben. Vraag onze hondenspecialisten dus gerust om advies bij de keuze van de juiste muilkorf of muilband!

Muilkorf of muilband kopen? Kom naar ZOO&ZO

Voor de juiste muilkorf of muilband ben je bij ZOO&ZO aan het juiste adres! Op onze gigantische hondenafdeling zul jij de beste muilkorf of muilband voor jouw hondenmaatje vinden. Je bestelt de muilband of muilkorf van jouw keuze gemakkelijk in onze webshop. En bestel je deze op werkdagen vóór 17:00 uur, dan komt deze dezelfde werkdag naar je toe! Vanaf €50,- wordt jouw muilkorf zelfs gratis verzonden. Natuurlijk mag je ons altijd bellen of mailen met jouw vragen of de juiste muilkorf of muilband. Dit kun je doen naar info@zoo-enzo.nl of op 0318-693078, we helpen je graag!