Filter op
Klaar
Filter op
Verberg Filter

Borstels & kammen

Meer
per pagina

Borstelen

Honden borstelen is erg belangrijk. Door jouw hond regelmatig te borstelen krijgt jouw hond een gezonde, glanzende en niet jeukende vacht. Daarnaast helpt het de losse haren te verwijderen, het voorkomt klitvorming én de huid van jouw hond wordt gemasseerd. Hierdoor worden vuil en huidschilfertjes verwijderd. Ook het talg van de hondenhuid wordt verdeelt. Combineer dit met de juiste voeding en jouw hond heeft een gezonde glanzende vacht!

Korte vacht
Heb jij een hond met een korte vacht? Die verharen ongeveer twee keer per jaar, tijdens deze periode is het borstelen erg belangrijk. De rest van het jaar kun je de hond één keer per twee weken borstelen, bij voorkeur met een rubberen borstel. 

Lange vacht
Honden met een lange vacht hebben meer vachtverzorging nodig. Borstel je hond minimaal één keer per week en bij slecht weer vaker. Hier kun je het beste een kam voor gebruiken met middel tot grove tanden of een borstel met ijzeren pennen. Als je een borstel met ijzeren pennen gebruikt, let dan wel op dat je jouw hond geen pijn doet.

Ondervacht
Honden met een ondervacht hebben de meeste verzorging nodig. Borstel/kam jouw hond zeker 1/2 keer per week, bij slecht weer nog vaker. Hier kun je het beste een kam of borstel met ijzeren pennen voor gebruiken. Je hond wassen is ook een echte must bij honden met een ondervacht. Dit kan het beste met een speciale hondenshampoo