Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Pootverzorging

Bij ZOO&ZO hebben wij alles voor de pootverzorging van jouw hond!

Voetkussentjes van jouw hond

Heeft jouw hond uitgedroogde of gekloofde voetkussens? Smeer ze dan in met een vette boter of crème.  Het houdt de voetzolen zacht, soepel en sterk waardoor deze beter bestand zijn tegen sneeuw, strooizout, ijs, grond, heet asfalt of bijvoorbeeld heet zand.

Hondensokken of hondenschoenen

Heeft jouw hond een wondje en mag hij er niet aan bijten of likken? Dan kun je het beste een sokje voor hem/haar aanschaffen. Je kunt ook voor een hondenschoen gaan, dat beschermt ook nog eens bij het lopen in de sneeuw en ruwe oppervlaktes. 

Nagels knippen van jouw hond

Als jouw hond te lange nagels heeft, dan is het tijd om zijn nagels te knippen. Hoe weet je nu of de nagels van je hond te lang zijn? Laat je hond rechtop staan en kijk naar de nagels en tenen. Raken de nagels de grond en staan de tenen scheef of omhoog? Dan moet je de nagels knippen. Dit kun je het beste met een scherpe nageltang doen.

Dit kun je het beste zo doen:

- Laat je hond liggen, dit is de makkelijkste positie voor het knippen van de poten.
- Neem de onderpoot van je hond vast, met de te knippen teen tussen je duim en wijsvinger
- Bij een licht gekleurde nagel zie je een roze gekleurd gedeelte en een lichter gedeelte. Het roze gedeelte bevat het “leven” van de nagel. Hierin knippen is pijnlijk en kan tot bloeding leiden, knip hier dus niet in. Knip de nagel af in het lichte gedeelte, een paar millimeter van het roze gedeelte af.
- Bij donker gekleurde nagels is het lastiger te bepalen waar het leven zit. Knip eerst eventueel aanwezige lichte nagels om gevoel te krijgen waar het leven van de nagels bij jouw hond zit. Ga je de donkere nagels knippen, knip dan niet direct de nagel af, maar verhoog eerst de druk met de nageltang. Trekt jouw hond de poot terug, dan zit u waarschijnlijk in het leven. Herhaal dit dat een stukje lager, totdat de hond de poot niet meer terugtrekt.