Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Shampoo & lotions

Het beste was je jouw hond met een hondenshampoo. De ph-waarde van een hondenhuid is anders dan die van mensen en daardoor extra gevoelig. Gebruik daarom nooit je eigen shampoo om jouw hond te wassen! In het assortiment van ZOO&ZO vind je een ruime keuze in hondenshampoos en hondenlotions. Al onze hondenshampoos en hondenlotions zijn op natuurlijke basis en veilig voor de gevoelige hondenhuid.

Was je hond niet te vaak

Tijdens het wassen van je hond met een hondenshampoo was je niet alleen zijn vacht maar ook de huid. Een hondenhuid is heel gevoelig en heeft minder laagjes dan een mensenhuid. Daarom is het verstandig een hondenshampoo op natuurlijke basis te kiezen. En nogmaals, was je hond nóóit met jouw eigen shampoo!

Maar je hond wassen moet af en toe gebeuren als jouw hond erg vies is geworden tijdens het ravotten. Ook kan het zijn dat je hond gewoon erg sterk ruikt. Maar was je hond zeker niet te vaak. Je hond heeft een belangrijke beschermlaag op zijn huid, dus vier wasbeurten per jaar is vaak wel genoeg. Is hij vaak erg vies, misschien kun je hem dan alleen afspoelen. Als dat niet werkt, dan is een extra wasbeurt soms niet verkeerd. Tijdens het wassen van je hond verwijder je vuil, schilvers, vlooien en teken. Daarnaast verwijder je natuurlijk vervelende luchtjes. Ook is het fijn dat wanneer jouw hond jeuk heeft je hond met een speciale hondenshampoo te wassen. Door het wassen met de juiste hondenshampoo krijgt de vacht van je hond ook meer glans.

Hoe kies je de beste hondenshampoo?

Er zijn diverse soorten hondenshampoos en hondenlotions verkrijgbaar. Het verschilt allereerst qua ras welke hondenshampoo of hondenlotion je moet kiezen. Er zijn honden met een korte vacht, lange vacht, krullerige vacht en stugge vacht. Hier pas je de keuze van de hondenshampoo en hondenlotion op aan. Ook zijn er speciale hondenshampoos en hondenlotions voor puppy’s. En hondenshampoos en hondenlotions welke vlooien en teken tegengaan. Heb je geen idee welke hondenshampoo of hondenlotion jij het beste kunt kiezen? Vraag gerust om advies aan onze hondenspecialisten!

Tips voor het wassen met hondenshampoo

 • Nogmaals, was je hond nooit een mensenshampoo omdat deze te zuur is. Daarnaast moet de hondenshampoo pH-neutraal zijn
 • Was je hond niet te vaak, het vetlaagje (beschermlaagje) op de huid kan anders aangetast worden
 • Gebruik voor puppy’s een speciale puppyshampoo, een puppyhuid is nog kwetsbaarder
 • Kies een hondenshampoo en hondenlotion met natuurlijke, liefst biologische ingrediënten
 • Kies een hondenshampoo en hondenlotion die je goed uit kunt spoelen
 • Zorg dat de hondenshampoo de geurtjes niet maskeert maar echt verwijdert.

Zo was je je hond

 • Borstel je hond, zorg dat er geen vuil en klitten meer in zijn/haar vacht zitten
 • Laat het water op temperatuur komen, vul je een bad? Laat het dan tot ongeveer de knieën van jouw hond komen
 • Maak de vacht nat, let op dat het water niet in zijn/haar ogen komt. Hou de douchekop zo dicht mogelijk bij de vacht, dat voorkomt stress!
 • Breng de shampoo aan, masseer goed in, laat eventueel intrekken, en spoel uit
 • Laat je hond zich uitschudden en droog hem/haar daarna al deppend af.

Voordelige hondenshampoos en hondenlotions van de beste merken

In het assortiment van ZOO&ZO vind je een ruim aanbod hondenshampoos en hondenlotions. Hondenshampoos en hondenlotions op natuurlijke basis waar je jouw hond met een gerust hart mee kunt wassen! Een greep uit de merken hondenshampoos en hondenlotions welke je bij ons vindt zijn bijvoorbeeld Greenfields, Beeztees, Cowboy Magic, Frama en meer! Regelmatig hebben wij leuke aanbiedingen van hondenshampoos en hondenlotions, houd onze site dus zeker in de gaten!

Hondenshampoo of hondenlotion kopen? Snel in huis via ZOO&ZO 

De hondenshampoo of hondenlotion van jouw keuze gevonden? Bestel deze dan veilig en gemakkelijk in onze webshop. Dankzij onze ruime voorraad heb je jouw hondenshampoo en/of hondenlotion snel in huis! Ook verzenden wij jouw hondenspullen vanaf €50,- gratis, spiek dus lekker even rond in onze webshop! Een bezoekje aan onze dierenwinkel in Ede is ook altijd een goed idee. Daar vind je naast een ruim assortiment hondenshampoos en hondenlotions álles voor de verzorging van jouw hondenmaatje. Je kunt het zo gek niet bedenken of ZOO&ZO heeft het in huis! Heb je nog vragen of de beste hondenshampoo of hondenlotion? Stel ze ons tijdens kantoortijden gerust op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl

Maak gebruik van onze dogwash

En heb je geen zin in een vieze badkamer, is dit toch teveel moeite of heb je geen zin in de rommel in huis? Kom jouw hond dan wassen in onze winkel. Wij hebben een speciale dogwash tot jouw beschikking. Hier was je jouw hond met de beste hondenshampoo zonder dat je thuis met een natte hond zit.