Als essentiële winkel zijn wij van ma t/m do geopend tot 19:00, vrijdag tot 20:00 en zaterdag tot 17:00 uur.

Trimartikelen

Ook honden moeten zo af en toe naar de kapper. Zeker als jouw hond lange haren heeft. Je kunt naar een trimsalon of een hondentrimmer gaan, maar je kunt het ook best zelf doen! Bij ZOO&ZO kun je alles kopen om de vacht van jouw hond te knippen, trimmen of scheren!

Meer
per pagina

Trimartikelen

Zelf je hond trimmen is eigenlijk wel zo praktisch. Je hoeft je hond niet naar een trimsalon te brengen, dit scheelt voor veel honden weer stress. Jouw hond kent jouw, dus zal hij/zij je eerder vertrouwen. Daarnaast is het ook een stuk goedkoper. Bij ZOO&ZO koop je alles om jouw hond te trimmen.

Goed je hond trimmen? Dat doe je zo:

1. Hond wassen
Haal eerst de klitten uit de vacht en was je hond. Zo zijn alle losse haren en het vuil uit de vacht van jouw hond, en een schone vacht kun je beter hanteren. Maak daarna je hond wel goed droog.

2. Borstelen
Borstel je hond goed, zorg dat alle klitten weg zijn en de laatste losse haren verdwijnen.

3. Knippen
Knippen kun je het beste doen met een scherpe schaar, zonder puntige uiteinden. Bij langharige honden kun je het beste wekelijks rond de ogen en de poten van je hond knippen. Het is ook belangrijk om de gehoorgang en de anus van je hond goed bij te houden. 

4. Plukken
Sommige honden hebben een plukvacht. Een paar keer per jaar kun je de losse plukken haar van je hond trekken. Hier kun je ook een trim mesje voor gebruiken.

5. Scheren
Je hond scheren? Dat kan met een speciale tondeuse. Scheer altijd met de haarrichting mee en zorg dat de scheerkam parallel op de huid loopt. De vacht van je hond kan trouwens wel veranderen na een scheerbeurt, het kan bijvoorbeeld sneller en dikker teruggroeien. Doe dit dus alleen als het knippen of plukken van je hond lastig gaat.