Filter op
Klaar
Filter op
Verberg Filter

Verkoeling

Met warme temperaturen hebben onze trouwe viervoeters het vaak zwaarder dan wij denken. Honden zijn zeer gevoelig voor warmte. Ze kunnen niet zweten en kunnen zich enkel verkoelen via hun tong door te hijgen en via hun voetzooltjes. Oververhitting kan voor honden dan ook heel gevaarlijk zijn. Gelukkig kun jij, als baasje, heel veel doen om jouw trouwe maatje te helpen zo comfortabel mogelijk de warme dagen door te komen. 

per pagina

Honden in de hitte

Met  warme temperaturen hebben onze trouwe viervoeters het vaak zwaarder dan wij denken! Honden zijn zeer gevoelig voor warmte. Ze kunnen niet zweten en kunnen zich enkel verkoelen via hun tong door te hijgen en via hun voetzooltjes. Oververhitting kan voor honden dan ook heel gevaarlijk zijn. Gelukkig kun jij, als baasje, heel veel doen om jouw trouwe maatje te helpen zo comfortabel mogelijk de warme dagen door te komen. 

Waar moeten wij op letten?
- Maak geen lange wandelingen overdag in de hitte, maar plan de lange wandelingen 's ochtends en 's avonds, wanneer de temperaturen gedaald zijn en jouw hond lekker kan spelen en ravotten.
- Laat je hond op warme dagen niet alleen achter in de auto, ook niet in de schaduw of met het raam open. Temperaturen kunnen in de auto heel snel hoog oplopen.
- Laat de hond niet te lang in de zon liggen. Ook al is jouw maatje een zon liefhebber, het is écht beter om de zon te mijden. 
- Let op of je hond altijd genoeg koel water tot zijn beschikking heeft.
- Check de temperatuur van het asfalt/trottoir! Wij lopen op schoenen en merken niks, maar als het asfalt te heet is, kan dit pijnlijke wondjes veroorzaken op de voetzooltjes van je hond. Voel met de buitenkant van je hand aan het asfalt, voelt dit heet aan? Dan is het ook te warm voor je hond! 

Er is een formule om te bereken hoe warm het asfalt ongeveer is. Dit gaat dan om asfalt waar de zon op schijnt, met weinig wind:
Buitentemperatuur: 25°C = temperatuur van het asfalt: 51,6°C
Buitentemperatuur: 30°C = temperatuur van het asfalt: 57,2°C
Buitentemperatuur: 30,5°C = temperatuur van het asfalt: 61,7°C

Verkoel je hond. Jouw hondje kan ook genieten in warmte! Daar kunnen we bij ZOO&ZO heel goed mee helpen! 

Heerlijk, wat verkoeling!
Bij ZOO&ZO hebben we een heel breed assortiment, speciaal om jouw trouwe viervoeter te helpen verkoelen en te genieten van de zomer! Zo kun je denken aan:
Zwembaden: In alle soorten en maten. Om heerlijk in te liggen, spelen of alleen om lekker te pootjebaden!
- Koelmatten en koeldekens: Voor iedere hond een passend formaat. Deze ondersteunen jouw huisdier bij de regulering van de lichaamstemperatuur.
Koelvesten en koelbandana's: Verkoeling om om het lichaam van jouw huisdier te doen.
- Koel drinkbakkenEen waterbak die speciaal is ontworpen om het water van je huisdier langer koel te houden.
Waterfonteintjes: Een speeltje voor jouw hond, waardoor hij altijd toegang heeft tot koel water
KoelspeeltjesZoals bijvoorbeeld de Ice ball of Ice bot.