Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Katten voerbak & waterbak

Bij ZOO&ZO bieden wij de keuze uit verschillende anti-schrokbakken, voerbakken, voersilo’s, watersilo’s, drinkfonteinen en waterfonteinen van hoge kwaliteit voor lage prijzen! 

Soorten katten voerbakken en waterbakken

Je kunt kiezen uit roestvrij stalen, melamine, kunststof of stenen voerbakken en drinkbakken. Veel katteneigenaren kiezen vaak bakjes uit die ze zelf erg mooi vinden. Logisch natuurlijk, maar vind jouw kat deze ook praktisch om uit te eten of drinken? 

Roestvrij staal kan een hele goede optie zijn, maar mocht je zien dat je kat bijna niet drinkt, dan kan dit komen door de reflectie van het bakje. Verder is het onverwoestbaar materiaal en gemakkelijk schoon te houden. Melamine is ook erg sterk en minder glanzend. Steen is en blijft eigenlijk de beste optie voor een katten voerbak en drinkbak, maar is natuurlijk wel breekbaar.

Anti-schrok bakken

Voor een kat die zíjn of haar brokjes naar binnen schrokt, hebben wij anti-schrok bakken. En daarnaast verplichten voerballen & spellen ze ook om minder te schrokken. Hierdoor houden ze hun eten beter binnen en verteren het daardoor ook beter.

Je kunt jouw kat ook wat meer uitdaging geven door het voer aan te bieden in de vorm van een denkspelletje. Hiermee prikkel je het jachtinstinct van jouw kat en werkt dit goed voor schrokkende katten.    

Zet meerdere waterbakjes neer

Voor katten is het erg belangrijk dat ze voldoende vocht binnen krijgen. Daarom is het ook verstandig om op meerdere plekken waterbakjes neer te zetten, zodat jouw kat altijd voldoende water tot zijn beschikking heeft. Om je kat wat meer te stimuleren om voldoende water te drinken en gezondheidsproblemen te voorkomen, kun je ook kiezen voor een waterfonteintje.

Extra tips voor het gebruik van de voerbak en waterbak

Katten zijn erg kieskeurig en willen dan ook het liefste dat hun voerbak en waterbak zo ver mogelijk uit elkaar staan. Dit komt voort uit de natuur. Wij mensen zouden ze juist dicht bij elkaar zetten omdat dat voor onszelf het meest praktische is. Voor een kat is dit dus echt een not done. Daarnaast moet de voerbak op een rustige plek staan, dus niet dicht bij een wasmachine of tv. Katten houden van rust tijdens het eten. Tot slot moet de voerbak ook niet in de buurt van hun kattenbak staan.

Zet de voerbak en waterbak niet tegen de muur, jouw kat wil graag zijn omgeving in de gaten kunnen houden. En wist je dat ook katten prooidieren zijn? Daarom vinden ze het niet fijn om hun kop te diep in de voerbak en waterbak te moeten stoppen. Ze kijken graag over het randje heen. Zorg daarom dat er altijd voldoende water in het waterbakje zit.

Houd bij het kopen van een eetbakje ook rekening met de snorharen van je kat. De snorharen zijn namelijk erg gevoelig. Een te klein bakje is voor een kat echt niet fijn om uit te eten.

Waterfonteinen

Verder houden katten erg van stromend water. Daarom drinkt een kat vaak het liefste uit de kraan of buiten uit de vijver. Hier is een simpele oplossing voor: koop een kattenfontein voor ze. Deze is verkrijgbaar in verschillende modellen en liter inhouden. Houd bij de aanschaf van een waterfontein rekening met de hoeveelheid katten die je hebt. Als je katten erg graag met water spelen, dan zou je bijvoorbeeld een stenen variant kunnen aanschaffen, deze is namelijk een stuk zwaarder en zal ook niet snel omvallen. Doordat het water lekker borrelt en stroomt, motiveer je je kat ook om meer te drinken. Dit is natuurlijk erg goed voor zijn nieren en urinewegen en hij daardoor blijft je kat gezonder. 

Plastic voerbakken en waterbakken op tijd vervangen

Denk er ook aan dat je plastic voerbakken en waterbakken één keer in de zoveel tijd vervangt in verband met de hygiëne. Door het afwassen kunnen er kleine barstjes ontstaan waardoor er bacteriën in de voerbak en/of waterbak kunnen gaan zitten. Daar kan jouw kat helaas ziek van worden.  

Merken voerbakken en waterbakken

Bij ZOO&ZO hebben wij voerbakken en waterbakken van de topmerken Ferplast, Moderna, Trixie, Beeztees en Cat H2O.

Alles op het gebied van katten

Bij ZOO&ZO in Ede hebben wij een ruim assortiment kattenartikelen. Daarnaast vind je bij ZOO&ZO 5000m2 aan beleving, absoluut de moeite waard om eens langs te komen!

Naast voerbakken en waterbakken kun je bij ons ook terecht voor:

Bestel jouw voerbak en waterbak bij ZOO&ZO

Je kunt in onze fysieke winkel in Ede alles op het gebied van katten vinden. Daarnaast zijn wij ook jouw katten webshop. Bij besteding vanaf €50,- worden jouw kattenspullen namelijk al gratis verzonden! Bestel jouw voerbak en waterbak vandaag nog of kom een keertje langs!

We helpen je graag verder!

Al je benodigdheden van voerbak en waterbak tot krabpalen, krabtonnen en krabplanken koop je op één plek bij ZOO&ZO, ideaal! Nog niet de voerbak en waterbak gevonden die je zoekt? Bij vragen of opmerkingen over ons assortiment voerbakken en waterbakken kun je ons (tijdens openingstijden) altijd bereiken op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl, onze vakkundige medewerkers helpen je graag op weg!