Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Kattenbakvulling

Op zoek naar de juiste kattenbakvulling? Wij bieden diverse kattenbakvullingen aan:

  •          (Niet) klontvormend
  •          Houtkorrellig
  •          Silicaat
  •          Op organische basis
  •          Met of zonder lekker geurtje

Er is voor elke kat wel een geschikte kattenbakvulling te vinden. We zetten graag even voor je op een rijtje wat er zoal voor een soorten zijn:

Niet klontvormende kattenbakvullingen

Er zijn verschillende niet klontvormende kattenbakvullingen, zoals de CatOkay White of de Versele-Laga Senegal. Wel is het zo dat deze vaak wat meer stoffig zijn dan de klontvormende soorten. Ook zijn deze er in houtkorrelvorm of in een organische soort; welke vaak minder stof hebben en gewoon in de gft-container kunnen. De kattenbakvulling in houtkorrelvarianten van Vadigran of Peewee zijn hier erg geschikt voor. Ze nemen veel vocht op en houden nare geurtjes op afstand.

Klontvormende kattenbakvullingen

Klontvormende vullingen voor in de kattenbak zijn vaak gemaakt van klei wat vocht opneemt en samenklontert. Deze klontjes kun je gemakkelijk uit de bak scheppen met een kattenbakschepje. Daardoor zijn deze kattenbakvullingen ook veel zuiniger in gebruik dan de niet klontvormende vulling. Je hoeft namelijk niet alles leeg te maken, maar haalt alleen de klontjes er uit en vult hem daarna bij. Welke erg goed klonteren zijn de vullingen van Keddoc en Vadigran. Deze vullingen zijn natuurlijk ook weer in verschillende soorten te verkrijgen, zoals de Babypoeder en Houtskool tegen nare geurtjes of de Sensitive voor als je kat en jij de geur zo neutraal mogelijk wensen.

De vullingen van BioCat en Eurokats zijn iets grover van korrel en klonteren daardoor ook iets minder dan de fijnere vullingen. De organische CatOkay kun je eventueel ook gewoon door de wc heen spoelen en is niet schadelijk voor het milieu.

Silicaat kattenbakvullingen

Deze kattenbakvullingen zijn van minerale balletjes. Hierdoor absorbeert het zowel vocht als nare geurtjes. Bij deze kattenbakvulling hoef je dan ook alleen maar de uitwerpselen te verwijderen. De rest laat je gewoon in de kattenbak, totdat je ziet dat de mineraal balletjes gevuld zijn met urine. De Magic Clean is er in twee varianten, mét of zonder lavendelgeur. Silica is alleen verkrijgbaar zonder geur.

Iedere soort kattenbakvulling heeft zijn voordelen en nadelen, maar je weet zelf vast als geen ander bij welk soort kattengrind jouw kat zich het prettigst voelt. En bij twijfel mag je vanzelfsprekend altijd 1 van onze medewerkers aanspreken voor advies; we helpen je graag verder!

Kattenbakmatten

Heb jij ook last van rondslingerende kattenbakkorrels in je huis? Probeer dan eens een kattenbakmat! Deze kattenbakmatten zijn speciaal ontwikkeld voor rondslingerende korrels! Je kunt ze op onze website vinden onder Keddoc schoonloopmat, Trixie schoonloopmat of Alpina uitloopmat.

En mocht je nou toch nog last hebben van nare geurtjes, dan zijn er van Biocat Pearls verschillende varianten die ervoor zorgen dat je kattenbak een lekker geurtje heeft.

Kom zeker eens een kijkje nemen in onze fysieke winkel in Ede! ZOO&ZO is de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland met maar liefst 5000 m2 aan beleving! Een prachtige kattenafdeling waar je álles kunt vinden voor de verzorging van jouw kat. Maar er is zoveel meer! Op onze begane grond vindt je de prachtigste aquariums en terrariums, met de meest bijzondere dieren. Neem daarna een kijkje bij de schattige knaagdieren én kleurrijke vogels op onze vogelafdeling. Ook hebben wij op de begane grond een ruim assortiment voor honden.

Maar er is nog veel meer! Loop (of lift) je naar boven? Dan vind je hier een prachtige paardensport, hengelsport- en outdoorafdeling! En mocht je na al deze indrukken trek hebben gekregen; kom dan heerlijk lunchen in onze lunchroom LorentzoEn of dit alles nog niet genoeg is, hebben we ook nog eens een inpandige dierenpraktijk!

Ook zo enthousiast geworden!? Kom eens langs, je zult er absoluut geen spijt van krijgen!