Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Kattenhalsband & -tuig

Een kattenhalsband of kattentuig moet comfortabel zitten voor jouw kat. Daarnaast moet de katten halsband veilig zijn. Daarom hebben al onze kattenhalsbanden een veiligheidssluiting. Dus blijft jouw kattenvriend ergens achter hangen, dan klikt de halsband direct los. Of de halsband schuift over zijn/haar kop vanwege het extra stukje elastiek ertussen. Afhankelijk natuurlijk welke katten halsband jij gekozen hebt. In het assortiment van ZOO&ZO heb je een ruime keuze in halsbanden en tuigen voor katten. Neem gauw een kijkje in onze webshop of kom naar onze dierenwinkel in Ede voor een compleet assortiment katten halsbanden en katten tuigen.

De beste katten halsband

Er zijn twee maten kattenhalsbanden: halsbanden voor kittens en halsbanden voor de volwassen kat. Ook hebben de meeste halsbanden een belletje. Zo kan jouw ondeugd rustig op jacht gaan zonder een paar vogeltjes of muisjes soldaat te maken. Kattentuigjes worden gebruikt om een kat te laten wennen aan het buitenleven. Of -wanneer je een binnen kat hebt- om rustig met hem te wandelen, zonder dat hij ervandoor gaat. Kattentuigen zijn er in twee soorten: een ‘normaal’ kattentuigje of een harnas. Katten harnassen worden vaak gebruikt voor wat grotere katten of katten met veel haar. Omdat een katten harnas wat breder is, zit een harnas vaak een stuk aangenamer voor deze katten. 

Diverse maten kattentuigjes bij ZOO&ZO

Bij ZOO&ZO hebben wij kattentuigjes in drie maten: tuigjes voor kittens, kattentuigen voor de volwassen kat en tuigen voor de ‘big size’ kat. Tip: Vind je het spannend om je kat de vrijheid te gunnen, denk dan eens aan een GPS tracker van Weenect. Hiermee kan je jouw kat volgen en direct zien waar hij/zij zich bevindt. Het gebeurt best regelmatig dat katten en ander adresje vinden om lekker te snoepen. De GPS tracker geeft dan met een rode kleur aan waar jouw kat vaker per dag te vinden is. Zo kom je er snel achter bij welke buurman/vrouw hij ook lekker mee eet! Natuurlijk zijn er ook adreskokertjes waar je jouw gegevens in kan zetten, en daarnaast nog de spotted pro, zodat andere mensen je kunnen bellen wanneer ze jouw kat hebben gevonden. 

Waarop letten bij het kopen van een katten halsband: 

  • De functie van de kattenhalsband
  • Het materiaal van de halsband
  • De sluiting van de katten halsband
  • Het gewicht van de halsband
  • De maat van de halsband voor je kat

De functie van de kattenhalsband 

Is de halsband decoratief bedoeld, dan heb je veel opties met leuke kleurtjes, glitters en bellen, niets is te gek! Veel decoratieve katten bandjes hebben ook een tweede functie. Een belletje of reflecterende halsband laat bijvoorbeeld weten waar jouw kat (in het donker) is. Natuurlijk wordt een halsband ook voor de veiligheid van je kat gebruikt. Dankzij de katten halsband met bijvoorbeeld een naamplaatje is jouw kat snel weer bij je terecht. 

Het materiaal van de katten halsband

Halsbandjes voor katten zijn vaak van synthetisch materiaal gemaakt. Soms is dit materiaal wat scherp en kan het jeuk of pijn veroorzaken bij de kat. Kies daarom altijd een katten halsband met een zachte onderstof of bijvoorbeeld een katten halsband van echt leer. Kijk de eerste paar dagen na aanschaf altijd of je kat niet allergisch reageert op het materiaal. Dit kan soms gebeuren bij een antivlooienbandje. 

De sluiting van de katten halsband

Een kattenhalsband heeft vaak een aantal verschillende sluitingen die allemaal een eigen functie hebben. Alle katten halsbandjes hebben in ieder geval een veiligheidssluiting. Wanneer jouw kattenmaatje ergens achter blijft hangen, klikt het bandje direct los. Ook zijn er halsbanden met elastiek waardoor er extra ruimte ontstaat bij knelling. Daarnaast zijn er halsbanden voor katten met een gespsluiting. Deze halsband moet altijd een stuk elastiek bevatten, anders kan de kat zichzelf verhangen wanneer hij/zij ergens achter blijft hangen. Een ander voorbeeld is de safetysluiting; deze is makkelijk aan te krijgen door middel van een klik sluiting. Ook een safetysluiting klikt snel los wanneer de kat ergens achter blijft hangen. Het bandje zelf heeft geen elastiek nodig, omdat deze sluiting snel losschiet bij druk van de kat. 

Het gewicht van de halsband voor je kat

Hoe lichter de halsband hoe prettiger het zit voor je kat. Kies je een te zware halsband dan zal jouw kat langer moeten wennen. Ook zal de kat een zware halsband sneller als irritatie ervaren. Kies dus altijd voor een licht exemplaar katten halsband. 

De maat van de halsband voor katten

Wij hebben drie soorten maten halsbanden voor katten: voor kittens, de volwassen kat en voor de grotere maat kat. Meet van te voren altijd hoe groot de nek van je kat is. Op deze manier kun je een katten halsband zoeken die goed past. Koop nooit een te kleine halsband, daar zal je kat veel hinder van ervaren. Wanneer je een kitten hebt, hou dan goed in de gaten of de halsband niet te strak gaat zitten. Check de kitten halsband regelmatig of je kitten misschien een andere maat nodig heeft. Let er op dat je altijd 2 vingers plat op de vacht tussen de kat en de halsband moet kunnen stoppen. We hebben ook harnassen voor katten in ons assortiment. Deze worden veel gebruikt voor wat grotere katten of katten met veel haar. Ze zitten vaak ook een stuk aangenamer voor de kat omdat een katten harnas wat breder is.

De beste kattenhalsbanden en kattentuigen van topmerken

In onze webshop én onze dierenwinkel vind je een breed assortiment katten halsbanden, harnassen voor katten en kattentuigen. Enkele van de merken welke wij aanbieden zijn De Boon, Beeztees en Trixie. In onze webshop vind je gemakkelijk de kattenhalsband of het kattentuig dankzij onze filters. Naast halsbanden voor katten en tuigen voor katten vind je daar vanzelfsprekend de bijbehorende accessoires waaronder vastleglijnen, adreskokertjes en belletjes. Geen idee welke maat halsband jouw kat nodig heeft? Of twijfel je tussen een katten halsband of een kattentuig? Neem jouw kat dan gerust mee naar onze dierenwinkel en laat de juiste kattenhalsband of kattentuig aanmeten bij jouw kat. 

Kattentuig of kattenhalsband kopen? Goed idee! Bij ZOO&ZO natuurlijk!

De juiste kattenhalsband of het perfecte kattentuig gevonden? Bestel deze dan veilig en gemakkelijk in onze webshop. Dankzij onze ruime voorraad heb je jouw katten halsband of kattentuig snel in huis! Wist je trouwens dat wij vanaf €50,- zelfs gratis verzenden? Extra reden om nog even lekker in onze webshop rond te neuzen. Een bezoekje aan onze dierenwinkel in Ede is ook altijd een goed idee. Daar vind je naast een ruim assortiment kattentuigen en halsbanden voor katten álles voor de verzorging van jouw kattenvriendje. Natuurlijk mag je ons ook al jouw vragen stellen over de beste katten halsband of het perfecte kattentuig. Stel ze ons tijdens kantoortijden gerust op 0318-693078 of via info@zoo-enzo.nl. Veel succes met je keuze en tot ziens bij ZOO&ZO!