Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Kattenhalsband & -tuig

Alle onze kattenhalsbanden hebben in ieder geval een veiligheidssluiting. Dus mocht jouw maatje ergens achter blijven hangen, dan klikt zijn halsband direct los. Of de halsband schuift over zijn koppie vanwege het extra stukje elastiek ertussen. Afhankelijk natuurlijk welke kattenhalsband jij gekozen hebt. Er zijn voor de kattenhalsbanden twee maten; eentje voor kittens en eentje voor de volwassen kat.

Ook hebben de meeste halsbanden een belletje. Zo kan jouw ondeugd rustig op jacht gaan zonder een paar vogeltjes of muisjes soldaat te maken! 

Kattentuigjes worden gebruikt om een kat te laten wennen aan het buitenleven. Of -wanneer je echt een binnen kat hebt- om rustig met hem wandelen, zonder dat hij ervandoor gaat. Er zijn 2 soorten: een ‘normaal’ kattentuigje of een harnas. Deze laatste worden veel gebruikt voor wat grotere katten of katten met veel haar. Ze zitten vaak ook een stuk aangenamer voor de kat omdat een harnas wat breder is. De kattentuigjes zijn er in drie maten; voor  kittens, de volwassen kat en de ‘big size’ kat.

Nog een extra tip: Vind je het toch erg spannend om je kat de vrijheid te gunnen, denk dan eens aan een GPS tracker van Weenect. Hiermee kun je je kat/hond volgen en direct zien waar hij zich bevindt. Het gebeurt best regelmatig dat de kat een ander adresje heeft gevonden waar hij ook lekker kan eten. De GPS tracker geeft dan met een rode kleur aan waar hij vaker per dag komt. Zo kom je er snel achter bij welke buurman/vrouw hij ook lekker mee eet!

Natuurlijk zijn er ook adreskokertjes waar je gegevens in kan zetten en daarnaast nog de spotted pro, zodat andere mensen je kunnen bellen als ze jouw kat hebben gevonden.

Op letten bij het kopen van een halsband:

  • De functie
  • Het materiaal
  • De sluiting
  • Het gewicht
  • De maat

Functie

Is de halsband decoratief bedoeld, dan heb je veel opties met leuke kleurtjes, glitters en bellen, niets is te gek. Veel decoratieve bandjes hebben ook een tweede functie. Een belletje of reflecterende band laat je weten waar je kat is in het donker. Natuurlijk kun je het bandje ook voor de veiligheid van je kat gebruiken. Meestal wordt dit gedaan wanneer je kat zoek is zodat anderen hem kunnen lokaliseren. Je kan dan bijvoorbeeld een naamplaatje of een GPS tracker van Weenect aan het halsbandje bevestigen. Hiermee kun je je kat volgen en zo zien waar hij of zij is. Zo gebeurt het vaak dat de kat een ander adresje heeft gevonden waar hij of zij ook lekker kan eten. De tracker geeft dan met een rode kleur aan waar hij vaker per dag komt en zo kun je er achter komen bij welke buurman of buurvrouw de kat ook lekker te eten krijgt.

Ook zijn er adres kokertjes waar je gegevens in kan zetten en is er ook de spotted pro, zodat andere mensen je kunnen bellen als ze je kat/hond hebben gevonden.


Het belletje is daarnaast ook bedoelt voor de veiligheid van vogels, muizen of andere prooien. Een kat blijft van zichzelf natuurlijk een echte jager en het belletje zorgt ervoor dat de prooien de kat aan horen komen en kunnen vluchten. 

Materiaal

Halsbandjes zijn vaak van synthetisch materiaal gemaakt. Soms is dit materiaal wat scherp en kan het jeuk of pijn veroorzaken bij de kat. Kies daarom altijd een halsband met een zachte onderstof of bijvoorbeeld van echt leer. Kijk de eerste paar dagen na aanschaf altijd of je kat niet allergisch reageert op materiaal. Dit kan soms gebeuren bij een antivlooienbandje.

Sluiting

Een kattenhalsband heeft vaak een aantal verschillende sluitingen die allemaal hun eigen functies hebben. Alle kattenhalsbandjes hebben in ieder geval een veiligheidssluiting, zodat wanneer jouw vriendje ergens achter zou blijven hangen, hij wel gelijk los klikt of dat het bandje over zijn koppie heen gaat door middel van een stukje elastiek wat er tussen is gezet.
De gespsluiting: Deze sluiting heeft een gesp. De band zelf moet een stuk elastiek bevatten anders kan de kat zichzelf verhangen als hij ergens achter blijft hangen. Zit er elastiek in dan zal dit rekken en kan de kat zijn kopje eruit trekken.
De safetysluiting: Deze is makkelijk aan te krijgen het is een klik sluiting. Als de kat ergens achter blijft hangen zal deze ook los klikken zodat de kat niet blijft hangen. Het bandje zelf heeft geen elastiek nodig, omdat deze sluiting snel losschiet bij druk van de kat.

Gewicht

Hoe lichter de band hoe prettiger het zit voor je kat. Dus als je een zware halsband koopt dan zal de kat lang moeten wennen en de halsband misschien wel als een irritatie kunnen ervaren. 

Maten

Wij hebben drie soorten maten halsbanden voor je kat: eentje voor de kitten, eentje voor de volwassen kat en en eentje voor de grote maat kat.
Meet van te voren altijd hoe groot de nek van je kat is. Op deze manier kan je een halsband zoeken die goed past. Koop nooit een te kleine halsband, daar zal je kat veel hinder van ervaren. Als je een kitten hebt dan moet je goed in de gaten houden of de halsband niet te strak gaat zitten, je kat heeft na een tijd een andere maat nodig. Let er op dat je altijd 2 vingers plat op de vacht tussen de kat en de halsband moet kunnen doen.
We hebben ook harnassen in ons assortiment. Deze worden veel gebruikt voor wat grotere katten of katten met veel haar. Ze zitten vaak ook een stuk aangenamer voor de kat omdat hij wat breder is.