Kattenspeeltjes

Kattenspeeltjes kopen bij ZOO&ZO

Kattenspeeltjes koop je natuurlijk bij ZOO&ZO dierenspeciaalzaak waar je het grootste assortiment speelgoed voor katten vindt. Je vindt bij ons onder andere ballen, educatief speelgoed, hengels, pluche speeltjes, snackballen, speelcircuits, speelgoed aan elastiek, speelgoed met bel, bewegend speelgoed, piepend speelgoed en een groot aanbod aan kattentunnels.

Goedkoop kattenspeeltjes bestellen

Bij ZOO&ZO vind je allerlei kattenspeeltjes van hoge kwaliteit en tegen zeer scherpe prijzen. Wil je goedkoop en snel je kitten, volwassen kat of senior kat een cadeautje geven? Bestel dan snel in onze shop. Herken jij dat ook keuze stress? Welk speeltje zal ik nu weer voor mijn eigenzinnige kat kopen. Vinden ze het echt superleuk om mee te spelen of ben jij degene die het leuker vindt? Met antwoorden op deze vragen gaan wij je helpen om een leuk en geschikt speeltje te vinden.

 Er zijn op dit moment heel veel soorten te koop, denk aan mentaal uitdagend of motorische vaardigheden, de simpele kleur muis of het hengeltje met een leuke vlinder. Moet je nou een speeltje met catnip of toch een speeltje met geluid?  Zo is bijvoorbeeld de leeftijd van je kat een belangrijke factor en kan een rol spelen met wat ze nou echt leuk vinden. Kittens maak je eigenlijk met alle speeltjes blij zo zijn er hengeltjes, muizen, laser lampjes en kattenspeeltjes met catnip. Die laatste is vaak de favoriet, de meeste kittens zijn hier wild van.

per pagina

Catnip (Kattenkruid)

Catnip, ofwel kattenkruid bevat het ingrediënt nepetalacton. Dit is erg aantrekkelijk voor katten, echter is het per kat verschillend in welke hoedanigheid. Catnip is niet schadelijk voor je kat en ook is het niet verslavend.  Merken die speeltjes met catnip hebben zijn bijvoorbeeld, Kickboo, Kong, Gigwi, Lief! en Trixie. Als er catnip in het speeltje zit staat dit altijd vermeld op de verpakking, is dit niet het geval, dan is het ook niet aanwezig.

Ook is er tegenwoordig madnip, dit zit in de speeltjes van Wooly Luxery. Madnip is wat krachtiger en fruitiger dan catnip, mocht je kat nauwelijks tot niet reageren op catnip, dan is madnip mogelijk wat voor jouw kat!

 

Dè actieve kat

Wanneer je kitten al wat volwassener is en hoog in energie zit, dan zijn speeltjes op mentaal of motorisch gebied het geen wat erg interessant is. Door de uitdaging die deze speeltjes bieden, fysiek of als echte hersenkraker zal je kitten zijn energie goed kwijt kunnen.

Dè merken Cat-it, Trixie of Ferplast hebben hier verschillende speeltjes die deze uitdagingen bieden. Ook zijn er speeltjes op verschillende niveaus, zo bieden we voor elke kat een mooie uitdaging.

Indien je kat niet tot nauwelijks buiten komt en je wilt toch zijn jachtinstinct prikkelen dan is het speeltje van Dog & Phoebe’s indoor hunter een echte aanrader, 3 muizen te vullen met kattensnacks voor echt jachtplezier!

 

Dè luie kat

Indien je kat wat stimulus nodig heeft om in beweging te komen of wellicht iets te dik is, dan is het raadzaam om een voerbal aan te schaffen. Een voerbal zorgt voor actie, je kat moet in beweging komen en blijven om bij zijn voer te komen. Het droogvoer wat normaal op een bakje, schaaltje of bordje gaat, gaat dan in de bal en het actieve kwartiertje zal beginnen!

 

Dè ontdekkings kat

Ook zijn er van die katten die overal in willen kruipen, gigantisch nieuwsgierig zijn en hier genoeg van kunnen krijgen. Voor deze katten zijn tunnels geschikt! Deze komen in verschillende vormen, maten en materialen. Zo heeft Lief! er één van (nep)bont, Trixie er één van katoen en D&D van jute die 100% biologisch is.

 

Dè gestreste kat

Als je nou een kat hebt die erg gestrest is probeer dan eens matatabi kauwtaafjes of de kauwartikelen van Addicted, hiervan word je kat een stuk relaxter. Katten zijn knuffeldieren en hebben aandacht nodig, samen spelen geeft de mogelijkheid om dat te doen. Samen spelen vermindert tekenen van stress en spanning, ook bij mensen. Breng tijd door met je kat, neem voor een gestreste of onzekere kat dan ook echt de tijd om aan elkaar te wennen.  

Ook belangrijk voor je kat; iets hebben om aan te krabben! Kijk hiervoor op onze pagina over krabpalen, planken en tonnen, we hebben hier een ruim aanbod aan leuke modellen waar mee gespeeld kan worden en de kat zijn energie in kwijt kan.

Tip: mocht je kat dat superleuke kattenspeeltje of kattenhengeltje nou links laten liggen, neem dan wat speelspray van catnip, valeriaan of balderiaan. Dit zorgt ervoor dat je kat toch geïnteresseerd raakt in het speeltje.