Gratis verzending vanaf €50,-*
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*
Veilig en makkelijk online betalen

Verzorging kat

Als katteneigenaar moet je goed op de verzorging van de vacht van je kat letten. Wij hebben dan ook een grote selectie aan kammen, borstels en andere benodigdheden.

Regelmatig je kat borstelen geeft grote voordelen:

  •          Minder rondslingerende haren in je huis én op je kleding;
  •          Het voorkomt haarballen doordat je kat overmatig gaat likken;
  •          Borstelen bevordert je relatie met jouw kat;
  •          Door het verwijderen van de dode haren zal de huid beter kunnen ademen, dat geeft ook het behoud van warmte; 
  •          Je kunt direct controleren of je kat last van ongedierte heeft.

De múst have die iedere katteneigenaar natuurlijk in huis moet hebben is wel de vlooienkam! Heb je zo’n lieve kleine kitten opgehaald? Dan wil het nog wel eens voorkomen dat hij of zij nog een paar andere vriendjes bij zich heeft. Maar natuurlijk kunnen oudere katten net zo goed last van vlooien hebben. Even met de vlooienkam erdoor en je weet het!

Vachtsoorten kat

Er bestaan heel veel verschillende type vachten. Een Europese korthaar, de naam zegt het eigenlijk al, is een kat met korte haren. Voor deze vacht kun je bijvoorbeeld super goed onze massageborstel of rubberen handschoen gebruiken. Deze heeft kleine puntjes die meteen goed voor de doorbloeding zorgen. Daarnaast blijven alle losse haren er ook in kleven. Een kattenkam met korte tanden welke dicht op elkaar zitten is ook erg fijn om mee te werken. Deze kam haalt veel losse haren tussen de vacht uit. Ook zijn de flexibele slickerborstels erg fijn. 

Als je kat flink in zijn ruiperiode zit, dan zou je ook de trimhark kunnen gebruiken. Gebruik deze alleen niet iedere dag omdat hij aardig wat haren meeneemt. Wanneer je kat erg gevoelig is en nog niet heel veel ervaring heeft op het gebied van borstelen, dan zou je ook eerst kunnen beginnen met een nylon borsteltje. Hiermee haal je wel wat losse haren en vuil uit de vacht, maar je zorgt ook voor vertrouwen tussen je kat en jou.

Dan zijn er nog de langharige katten zoals bijvoorbeeld een Maine Coon. Deze katten hebben net weer wat meer verzorging nodig. Hun vachten zijn vaak een stuk zachter als bij kortharige katten, waardoor ze veel sneller klitten of vervilten. Voor deze katten is er een kam met wat langere tanden, waarmee je gemakkelijk de boven- en ondervacht kunt kammen. Ook kun je voor deze katten de trimhark of de combiborstel gebruiken om door de klitten heen te komen, zorgt direct voor een mooi glanzend resultaat!

Mocht het voorkomen dat jouw kat verviltingen heeft, dan bestaat er nog de klittenkam. Let er alleen wel op dat je deze op de juiste wijze gebruikt. Wanneer je hier te hard mee over de huid gaat dan kan dit erg pijnlijk voor de kat zijn.

Klitten

Heeft jouw kat erg veel klitten? Dan bestaat er ook nog een antiklit of detangler spray om de ergste klitten wat zachter te maken en je er makkelijker doorheen kunt komen.

Merken kattenborstels:

  •          Ferplast
  •          De Boon
  •          Trixie

Verhaard jouw kat heel erg? Dan kan ik dit best eens te maken hebben met de voeding die hij krijgt. In de premium voedingen zitten meer omega’s en supplementen welke meewerken tegen verharing. Mocht je al premium voeding geven, dan zou je je kat dagelijks een omega visolie capsule van Frama kunnen geven. Voor minder verharing en een mooie glanzende vacht!

Kattennagels knippen

Onderhoud de nagels van je kat goed. Dit kan bijvoorbeeld door een kattennageltang te gebruiken. Door het knippen van de nagels zorg je er met name voor dat ze niet kunnen ingroeien. Let er tijdens het knippen goed op dat je alleen in het ‘dode’ gedeelte knipt, dit is meestal goed te zien. Vlakbij de huid van de kat is het donkerder, dit is het gedeelte waar de doorbloeding doorloopt. Mocht je per ongeluk toch te ver hebben geknipt, dan kun je de Nail Safe gebruiken.