Verzorging kat

 Het fenomeen kat verzorging wordt nog wel eens vergeten en de mythe dat een kat zichzelf wel schoonhoudt komt ook niet altijd gelegen als hij of zij zich begeeft in de buitenwereld. Daarom koop je bij ZOO&ZO dierenspeciaalzaak alle kat verzorgingsproducten om het welzijn van jouw kat te bevorderen.

per pagina

Kat verzorging producten

Bij ZOO&ZO vind je goedkope kat verzorgingsproducten zoals gebitsverzorging en pootverzorging. Daarnaast verkopen wij verschillende trimartikelen, borstels & kammen, kattenshampoos en lotions. 

Kattenvacht

Als katteneigenaar moet je goed op de verzorging van de vacht van je kat letten. Wij hebben dan ook een grote selectie aan kammen, borstels en andere benodigdheden.

Een groot voordeel van je kat regelmatig borstelen is dat:

  •          Er veel minder haren in je huis of op je kleding rondslingeren
  •          Het voorkomt dat je kat overmatig gaat likken en last van haarballen kan krijgen
  •          Borstelen je relatie met je kat bevordert 
  •          Door de dode haren te verwijderen de huid ook beter zal gaan ademen en dit is ook het behoud van warmte
  •          Je kunt controleren of je kat ongedierte heeft

De must have die iedere katteneigenaar natuurlijk in huis moet hebben is de vlooienkam. Vooral als je zo’n lieve kleine kitten hebt opgehaald, dan wil het nog wel eens voorkomen dat hij of zij ook nog een paar andere vriendjes bij zicht heeft. Ook als een kat ouder is kunnen ze altijd last hebben van vlooien.

Vachtsoorten

Er bestaan heel veel verschillende type vachten. Een Europese korthaar kat, wat de naam eigenlijk al aangeeft, is een kat met korte haren. Voor deze vacht kun je bijv. super goed onze massageborstel of rubberen handschoen gebruiken met kleine puntjes die goed voor de doorbloeding zorgen. Daarnaast blijven alle losse haren er ook in kleven. Een kattenkam met korte tanden die dicht op elkaar zitten is ook erg fijn om mee te werken. Deze kam haalt veel losse haren tussen de vacht uit. Ook zijn de flexibele slickerborstels erg fijn. 

Als je kat erg in zijn ruiperiode zit, dan zou je ook de trimhark kunnen gebruiken. Gebruik deze alleen niet iedere dag omdat hij aardig wat haren meeneemt. Als je kat erg gevoelig is en nog niet heel veel heeft meegemaakt op het gebied van borstelen, dan zou je ook eerst kunnen beginnen met een nylon borsteltje. Hiermee haal je wel wat losse haren en vuil uit de vacht, maar je zorgt ook voor vertrouwen tussen jou en je kat.

Dan heb je ook nog de langharige katten zoals bijv. de Maine Coon. Deze katten hebben natuurlijk net weer wat meer verzorging nodig. Deze vachten zijn vaak ook een stuk zachter dan bij kortharige katten, waardoor ze veel sneller klitten of vervilten. Voor deze katten is er een kam met wat langere tanden, waarmee je gemakkelijk de boven- en ondervacht kunt kammen. Ook kun je voor deze katten, als ze erg verharen, de trimhark of de combiborstel gebruiken om door de klitten heen te komen en te zorgen voor een mooi glanzend resultaat.

Mocht het voorkomen dat de kat verviltingen heeft, dan is er nog de klittenkam. Let er alleen wel op dat je deze op de juiste wijze gebruikt. Als je hier te hard mee over de huid gaat dan kan dit erg pijnlijk voor de kat zijn.

Klitten

In het geval van veel klitten, dan bestaat er ook nog een antiklit of detangler spray om de ergste klitten wat zachter te maken zodat je er makkelijker doorheen kunt komen.

Merken kattenborstels:

  •          Ferplast
  •          De Boon
  •          Trixie

Tip: als je kat heel erg verhaard, denk dan ook eens na of je wel de juiste voeding geeft. In de premium voedingen zitten meer omega’s en supplementen om ook wat tegen verharing te doen. Mocht je al premium voeding geven, dan zou je je kat elke dag een omega visolie capsule van Frama kunnen geven.

Kattennagels

De nagels van de kat moeten goed onderhouden worden. Dit kan door een kattennageltang te gebruiken. Door het knippen van de nagels zorg je er ook voor dat ze niet kunnen ingroeien. Tijdens het knippen dien je er op te letten dat je alleen in het ‘dode’ gedeelte knipt, meestal is dit goed te zien. Vlak bij de huid van de kat is het dan donkerder, dit is waar de doorbloeding doorloopt. Mocht je per ongeluk toch te ver hebben geknipt, dan kun je de Nail Safe gebruiken.

Bestel nu voordelig al je katten verzorgingsproducten in onze webshop!